hola_sova
4. zář 2017
393 

DIY - Malý archeolog

Tahle zábava je perfektní nejen na deštivé dny, kdy není možné děti vyhnat ven. Užijete si ji i když je venku krásně a potřebujete caparty hezky svlažit. Nechte je zahrát si na malé archeology a vytesávat dinosaury z ledu!

Co budeme potřebovat?

  • figurky dinosaurů, mušle
  • balonky, mikrotenové sáčky (podle velikosti dinosaurů)
  • misku (můžete použít například vymytý plastový obal po mase)
  • tavící pistoli (případně izolepu, oboustranou lepící pásku apod.)
  • kladívko, šroubovák, štětec

Do mikrotenového sáčku vložte dinosaury. Řiďte se velikostí sáčku a velikostí figurek, ať není sáček zcela zaplněný. Do balónku vložte pár mušlí.

Některé dinosaury přichytněte k misce tavící pistolí, případně izolepou nebo oboustrannou lepící páskou. Některé nechte v misce volně položené. Ve výsledku tím vznikne zajímavější struktura v ledu.

Tip: vodu můžete pomocí potravinářských barev obarvit například modrou nebo zelenou.

Misku, mikrotenové sáčky a balónky naplňte studenou vodou. Následně je umístěte do mrazáku a nechte zmrznout. Děti (a koneckonců i vy) se asi budete těšit, ale počkejte opravdu dostatečně dlouho (nejlépe přes noc). Aby bylo vše perfektně zmrzlé.

Když je led zmrzlý, připravte malému archeologovi výbavu. Neobejdete se bez kladívka, šroubováku a štětce. Potřeby samozřejmě přizpůsobte věku vašich dětí (na obrázku je kladívko z dřevěné zatloukačky, šroubovák je klasický, práce probíhala pod dozorem). 

Ukažte dětem, jak nejlépe na to. Ať ví, jak používat "majzlík", kladívko i štěteček. Pokud máte víc dětí, můžou spolupracovat - jeden tesá, druhý odstraňuje štětečkem zbytky ledu. O zábavu máte postaráno na několik desítek minut.

#volny_cas 

Začni psát komentář...

Odešli