ivankapri
    13. bře 2018    Čtené 113x

    Homeopatie a zvířata

    Králíček ze zverimexu a kožní potíže I

    Jeden vyléčený případ králíčka ze zverimexu. Na začátku si dovolím drobné upozornění. Jak se níže dočtete, je třeba ke králíkům volit veterináře, který jim rozumí, pokud tedy nechcete léčit výhradně alternativní medicínou.

    "Dobrý den. Chtěl bych se zeptat a prosil bych o radu. Koupili jsme si králíčka ve zverimexu Také jsme si ho měli dobře prohlédnout, ale spoléhali jsme na serioznost. Králíčka doma jsme si ho prohlédli a zjistili jsme, že na krku má trošičku lupy a že se drbe. Navštívili jsme veterináře a ten mu dal za krk kapku Stronghold a řekl, že se nejspíš jedná o nějakého parazita, ale že ta kapka ho zlikviduje. Králíček se na chvíli přestal drbat, ale lupy má neustále a po třech týdnech se drbání dostavilo znovu a o dost výrazněji. Opět jsme navštívili veterináře a ten mu dal jiný spot-on, ale králíček se drbe dál Také jsem mu nechávala něco píchnout, což bylo naprosto bez efektu. Králíčkovi dělali stěry, ale výsledek nám nebyl oznámen - dostal antibiotika. Což na chvíli pomohlo. Tak na týden, nyní je vše zpátky a s horšími následky po oslabení po atb."

    Doporučila jsem vit. c. Homeopatický sulphur 30 C do pití. Léky volím, na základě symptomů, neznamená to, že každý králíček s kožními potížemi dostane Sulph.

    Po týdnu přišla odpověď, že králíček se velmi zlepšuje. Už se vůbec nedrbe, srst mu v místech zasažení vypadala, zahojila a začínají růst chloupky.

    Info po měsíci. Králíček je v bezvadném stavu a nikdo by nepoznal, že mu kdy něco bylo.

    ivankapri
    13. bře 2018    Čtené 142x

    Homeopatie a chřipka

    Máme chřipkovou epidemii. Co na chřipku? Ano, Oscillo pokud máte příznaky klasické chřipky. Kdyby tento lék nepomohl. Napište mi, najdeme lék přesně podle Vašich symptomů.

    Věčné a nyní aktuální téma:

    Homeo a nachlazení, virozy a chřipka

    Četné dotazy maminek - zda užívat oscillo preventivně jak výrobce doporučuje jednou týdně jednu tubu?

    Z pohledu výrobce zcela nepochybně užívat. Z pohledu konstituční homeopatie zcela jistě neužívat.

    Oscillo je lék z kachních jater a srdce (tedy spíše z jater a srdce pižmovky), ten má svůj vlastní obraz nemoci, z dosavadních informací a zkušeností pomáhá výborně na klasický účebnicový chřipkový stav - bolest celého těla, schvácenost, horečka, suchost bez výtoku z nosu....Takže ne na nachlazení, virozu (resp. musela by vypadat jako klasická chřipka). Na nachlazení či virozu (a další rýmičky a kašlíky) jsou desítky jiných krásných léků Aconitum, Bryonia, Beladonna, Ferrum phosphoricum, Gelsemium, Eupatorium....

    Jak víme, každý homeopatický lék umí léčit to, co má ve svém obraze(popisu empiricky vyzkoušeném). Tento obraz se zjištuje tak (proving léku), že se zdravým jedincům podává pár kuliček konkretního léku v potenci 30 a čeká se, co to s nimi udělá. To, co s nimi udělá, umí také léčit. Takže, pokud my si budeme dávat preventivně oscillo, může se stát, že lék v nás vyvolá stejné příznaky, které umí léčit. Na další komplikovanější rozbor by bylo, co nám vlastně proving přinese, že ve své podstatě neublíží (možná posílí organismus? ale život nám znepříjemní zcela jistě) Pokud se někdo chce stát proverem, nechť se raději svěří do rukou odborníka, který se zkouškami léku zabývá a možná za to dostanete i zaplaceno. Všichni, kdo si dávaji oscillo jsou vlastně takoví dobrovolní proveři.

    Další věc důležitá u oscilla je jeho vysoká potence 200K. Takto vysoké ředění většinou nedávám ani u konstitučního léku, často začínám potencí 30 C. A takto vysoká potence už může ve zdravém organismu ledacos nadělat.

    Pokud nejste vůbec v homeopatii orietnovaní a chcete přeci jen oscillo dlabat, doporučuji začít, až při prvních příznacích výše popsané chřipky event. pokud v rodině takovou chřipku někdo má. Dávkování - stačí nasypat granulky množství, co se vejde do víčka (takto tomu bylo i dříve v příbalovém letáku, ale nějaká chytrá hlava vymyslela, že se bude podávat celá tuba, aby byl větší business. Ono 30 jednogramových dávek stojí 650 Kč, pokud jedna dávka bude pár granulek ve víčku, tak máte toto balení oscila na celý život pro celou rodinu).

    ivankapri
    13. bře 2018    Čtené 502x

    Homeopatie a očkování

    Očkování a homeopatie

    Často se mne maminky na konzultaci ptají, zda očkovat či ne, vždy odpovídám následovně:

    Každý nechť činí tak, aby žil s pocitem, že v tu chvíli udělal pro sebe či své dítě to nejlepší. Čtěte, čtěte, čtěte a začněte příbalovým letákem, informací je plný internet, vyhodnocujte. Pak se rozhodujte. Otázka není očkovat či ne. Je možno se rozhodovat, jaké vakcíny, jakých nemocí se bojím atd.

    Dalším častým dotazem je homeoprofylaxe neboli homeopatické očkování:

    Co to je? Homeoprofylaxe je někdy nazýváno homeopatické očkování, které na rozdíl od očkování nespoléhá na tvorbu protilátek, ale na změnu citlivosti organismu vůči chorobám. Cílem HP programu je zavést do lidského organismu energetické složky (tzv. nosody) jednotlivých nemocí, tím se stimuluje imunitní systém a zvýší se imunita organismu. Homeopaté, kteří se tomuto tématu věnují tvrdí, že funguje. Aplikuje se zejména u tropických nemocí atd.

    Já jsem homeopatka odkojená klasickou homeopatií, čili dávám homeo, jakmile vidím symptomy a zde je nevidím. S výjimkou tetanu nepovažuji nemoci, proti kterým se očkuje za nezvládnutelné homeopatií či klasickou medicínou, čili homeoprofylaxi neřeším. Možná, pokud bych cestovala po světě, tak bych to zkusila. Ale u svého dítěte v ČR důvod nevidím.

    A nyní k věci:

    Co po očkování?

    Před očkováním nemá smysl dávat nic. Nic v těle není a homeopatický lék nemá na co reagovat. Chodí mi spousta nešťastných maminek s tím, že dali některý homeopatický lék např. Phosphorus, Siliceu, Thuju a dítě mělo přesto nežádoucí účinky. Ano, toto jsou krásné homepatické léky, které lze použít po očkování, ale musíme je vybírat dle symptomů, které organismus vykazuje, nikoliv preventivně:

    Po očkování proti tuberkulóze používáme lék Silicea a t v případě komplikací (hnisavá reakce v místě vpi-chu) po očko.

    Po očkování proti záškrtu, tetanu a černému kašli podáváme lék a vlastně proti jakému koliv jinému Thuya occidentalis v případě, že se na těle po očkování tvoří výrustky, bradavice, a další útvary na kůži, sliznicích.

    Asi nejspolehlivější prevence je podat homeopatika vyrobená z konkrétní vakcíny co nejdříve po očkování. Některé zahraniční lékárny potencují homeopatické vakcíny. Toto je dle mne nejlepší cesta, koupit homeopaticky potencovanou vakcínu a dát ji ihned po očkování a další dva dny několikrát. Toto jsem doporučila již mnohokrát a nikdy se mi nestalo (což je neuvěřitelné), že by přišel někdo s negativními následky. Samozřejmě to není samospásné, ale dle zkušenosti toto funguje velmi pěkně. viz níže případ:

    Přišlo ke mně roční děvčátko, které mělo po každém očkování nežádoucí účinky, popisované jako neustálý pláč, který nebylo možné utišit, pak následoval podivný stav, kdy ležela jak naprosto vyčerpaný člověk s nepřítomným pohledem, což přetrvávalo několik týdnů. Rodiče preventivně před očkováním i po něm podávali homeopatické léky (phosphorus a thuja), které byly bez efektu. Za mnou přišli před poslední hexou. Doporučila jsem jim potencovanou hexu. Několik týdnů po posledním očkovaní přišel krásný mail:

    "Jsou tomu tři týdny, co jsme byly s malou na tom posledním očkování Infanrixem Hexa. Homeo z vakcíny od Vás jsme podávaly přesně podle Vašeho doporučení a paní Ivanko, nastal ZÁZRAK !!! Absolutně vůbec žádné špatné následky po očkování nenastaly, ani teplota nepřišla a maličká je jak psychicky, tak fyzicky úplně stejná, jako před očkováním.
    Samozřejmě nechci vůbec nic zakřiknout, aby ještě něco nepřišlo, ale vzhledem k tomu, že u předešlých dvou očkování vždy asi po čtyřech dnech po aplikaci nastaly hrozné reakce, tak doufám a věřím, že už nás nic špatného nepotká."

    Homeopatické potencované vakcíny pomáhají i delším odstupem po očkování.