ivuk
21. led 2019
400 

Říkáme sbohem atopický ekzéme!

Když se loni začala dcerka v necelém roce celá osypávat, nikdo nejdřív netušil, o co jde. Začalo to podezřením na alergii na nějaké jídlo. Jenže jaké? Když jsem se snažila neopakovat možné původce, nezměnilo se nic. Bylo to možná ještě horší. Nela vypadala strašidelně a i přes veškeré testy u dětské lékařky se na nic nepřišlo. Nevěděla si rady už ani ona, takže nás poslala do nemocnice, kde jsme byly týden jak pokusní králíci. Léčba de facto žádná. Fenistil a budeme čekat.

Hypotéz bylo několik. Nakonec kožní lékař vyjádřil hypotézu, že se jedná o atopický ekzém vyvolávaný jako reakce na nějakou potravinu. Napadalo mě několik otázek, ovšem odpovědi byly všelijaké. Jde o alergii na kravskou bílkovinu? "Možná, tak vysaďte vše mléčné." Nebo nějakou jinou potravinu? "Možná, tak vysaďte vše a začněte od znova." Hrozné zjištění, když téměř ročnímu dítku, které už jedlo téměř vše přes maso, ovoce, zeleninu, pečivo, atd. máte jeho běžnou stravu nahradit i novým mlékem a začít úplně od začátku a zjišťovat, kde je problém. Z Nely se tedy opět stalo "miminko-kojenec na UM" a léčba byla definována doktory jako "pokus-omyl". K nekonečnému zkoušení a opětovnému zavádění potravin jsme stáli nad problémem nové dětské kosmetiky. Dostali jsme doporučení od kožního lékaře, od lékařů v nemocnici i od alergoložky. Ale konečný výběr byl na nás. Ne každá kosmetika sedí všem. Díky mé kamarádky, jejíž holčička má s atopickým ekzémem také svou zkušenost, jsem se dozvěděla o značce A-Derma. Pěla na jejich tělový krém samou chválu, když jsem pročítala recenze na internetu, tak ve velkém vedly samé pozitiva, takže volba byla jasná. A jak říká náš "kožař", "musíte maminko mazat, mazat, mazat. Opravdu teď ze začátku několikrát za den, aby se pokožka promazala a dala se do normálu". A měl pravdu. Opravdu po několika dnech už nebyla Nelinka jako struhadlo, ale dostávala se do pomyslného klidového stavu. Na koupání jsem ale zvolila olejíček od Biodermy.

Když se tady na Modrém koníkovi objevila zpráva s možností testování dalších výrobku od A-Dermy, neváhala jsem a poprvé se zapojila. Už tehdy jsem slyšela o mycí emulzi od A-Dermy, ale díky zásobám Biodermy jsem ještě neměla příležitost vyzkoušet. Když jsem zjistila, že jsem byly s Nelinkou vybrány pro testování, bylo to jako předčasné Vánoce. Nejen, že jsem snad poprvé něco vyhrála, ale věděla jsem, že jsem vyhrála něco, co Nelči může ještě více pomoct. A s velkým nadšením jsem vyhlížela balíček 🙂

Přišel!!! 🙂 A-Derma EXOMEGA CONTROL emolienční balzám a zvláčňující sprchový olej. Testování mohlo začít. Rovnou upřímně přiznávám, že co se týče přípravků na koupání, tak A-Derma u nás 100 % nahradí i do budoucna olej z Biodermy. A proč?

  • Vůně - jemná, čistá, přirozená vůně, která se skvěle hodí pro dětskou pokožku
  • Konzistence - i když se jedná o olej, není vůbec mastný
  • Množství - stačí opravdu kapička a krásně se napění a stačí na celé tělíčko
  • Pěna - lze použít i jako pěnu do koupele a co ocení hlavně děti, neštípe v očích

Pokud bych porovnávala s dosud používanou Biodermou, tak sice taky hezky voní, ale na pokožce zanechává mastný film. Což třeba v létě není zrovna ideální, protože pokožka nemůže volně dýchat.

A balzám? Jak jsem již psala, tak jsme A-Dermu již používaly, ale měla jsem emolienční mléko. Osobně bych tedy nepoznala rozdíl mezi balzámem a mlékem. Ono i samotné balení je velmi podobné. Nicméně předností produktů A-Derma Exomega Control je jejich složení s extraktem z výhonků ovsa Rhealba, který zklidňuje podráždění a zmírňuje pocit pálení pokožky. A jelikož mi dcerka ještě nedokáže říct, jak to sama cítí po namazání, vycházím pouze z toho, jak ji vidím a jak se chová.

  • Konzistence - příjemně se roztírá, rychle se vsákne, nezanechává mastné stopy 
  • Vůně - tady vidím prostor pro zlepšení, protože balzám (ale ani mléko) nevoní, dokonce by někomu mohlo přijít, že spíš trochu smrdí  
  • Množství - stačí malé množství balzámu k namazání tělíčka, díky toho vydrží dlouho 
  • Dávkování - oceňuji pumpičkový dávkovač, díky kterému se s balzámem dobře manipuluje 

Nyní již delší dobu měla Nelča pokožku v klidovém stavu. Takže během testování bylo vše v normálu a nepozorovala jsem žádné extra změny. Nicméně v závěru testování, nejspíš díky dietní chybe, se jí objevilo ložisko ekzému na zádech, kdy se hned začala více škrábat. Během 2 dnů, kdy jsem promazávala 2x-3x denně, ložisko téměř zmizelo a Nela se už nedrbe. A myslím, že i z fotky je vidět patrný rozdíl.

Každá z nás má vlastní zkušenosti s jinou kosmetikou, ale všechny se snažíme dělat pro naše poklady to nejlepší. A hlavně dělat vše, abychom jim pomohly. Já jsem moc ráda, že jsem kosmetiku značky A-Derma objevila a vím, že u ni určitě zůstaneme, protože dceři opravdu pomohla. I když cena výrobků je vyšší, tak věřím, že ani vy nebudete litovat, pokud je pořídíte.
A já ještě jednou děkuji Modrému koníkovi za možnost zúčastnit se testování a možnost vyzkoušet další výrobky této značky. Za mě je to TOP pro atopickou pokožku. Takže maminky, vyzkoušejte a budu ráda, když si pak na mě a Nelču vzpomenete a dáte nám vědět, jak jste spokojené vy i vaše dětičky.

#test_aderma2

#recenze

#zkusenosti_exomega_control

Začni psát komentář...

Odešli