jana_app
    14. dub 2021    Čtené 260x

    Co můžete udělat pro početí miminka, k čemu potřebujete pouze android telefon?

    Pokoušíte se o miminko, jen to nějak stále nevychází? 

    Počítáte si své plodné dny, ať už „postaru“ či pomocí různých aplikací? 

    Víte přesně, kdy máte ovulaci, ale přesto se Vám nedaří počít?

    Nezoufejte, rozhodně v tom nejste samy, možná stačí jenom jeden krok navíc k ještě přesnějšímu určení vašich „nejplodnějších“ dní.

    Početí z pohledu medicíny

    Mnoho párů má v posledních letech problém s početím. Některé zdroje uvádí, že je to dokonce až 1/6 párů. Příčin může být mnoho, ale to není záměrem tohoto článku.

    Z medicinsko-materialistického pohledu je vše jasné. Žena má hormonální cyklus, ve kterém nastává ovulace obecně zhruba v polovině tohoto cyklu. Zhruba 5 dní před ovulací lze otěhotnět, ale 1 den po ovulaci již nikoliv.

    Tak jednoduché to bohužel není, protože jinak by samozřejmě bylo snadné otěhotnět prostým stykem při ovulaci. Medicína neumí zcela vysvětlit např. těhotenství, které vzniklo v jiném, „nepravděpodobném“ čase mimo klasicky definovanou ovulaci.

    Početí z pohledu astrologie

    Jinou oblastí, která se zabývá otázkami kolem početí, jsou duchovně-energetické vlivy kolem nás. Jedním z takových nástrojů je astrologie.

    Astrologie zkoumá vlivy Slunce, Měsíce a planet na naše životy i na věci kolem nás. Velmi jednoduše můžeme říct, že astrologie zkoumá pozici planet vůči Zemi v okamžiku narození. Můžeme si představit, že je prostor kolem země rozdělen na jakýchsi 12 stejných oblastí a jim říkáme znamení. A říkáte si, to je jasné, všichni přece víme, jaké jsme znamení.

    Co se týká astrologie a početí, jedná se o velmi zajímavý příběh. Astrologie má pro většinu oblastí života svoje planety a domy. Pro početí by to asi bylo prověření 5. domu, Měsíce, Venuše a Jupitera.

    Existuje ale i metoda, která se proslavila hlavně díky slovenskému doktorovi MUDr. Josefovi Jonášovi, který se současně zabýval i astrologií. V roce 1956 navrhl svou metodu pro zabránění početí. Jako věřící člověk nesouhlasil s potraty a metoda výpočtu neplodných dní podle ovulace nefungovala.

    Doktor Jonáš zjistil, že, podle babylonských astrologů, je žena plodná ve dnech, kdy Slunce a Měsíc svírají stejný úhel, jaký svíraly při jejím narození. Například, pokud se žena narodila za úplňku, tedy úhel Slunce a Měsíce byl 180°, bude mít plodné dny v době úplňku.

    Pokud vás toto zajímá více – zkuste si vyhledat pojem „Jonášovy děti“.

    Jen pro zajímavost a trochu čísel: v roce 1969 zveřejnil výsledky svého výzkumu tým vedený Dr. Brayerem, které ukazovaly, že 70 % z 2300 sledovaných žen otěhotnělo mimo ovulační dny. Další zdroje uvádí, že 85 % žen otěhotnělo při plodných dnech dle astrologie, a jen 15 % během ovulace.

    Super, ale co s tím dál?

    Zdá se tedy, že ženy mají v každém měsíci potenciálně 2 období, která označujeme jako plodná. Jde o období ovulace a o období plodnosti dle astrologie. Hormonální cyklus se pohybuje kolem 28 dnů a nebývá pravidelný a může být ovlivněn hormonální antikoncepcí. Lunární cyklus je od narození téměř pravidelný a je 29,5 dne.

    Nejlepší metodou pro výpočet ideálních dní pro početí je najít dny, kdy se tyto cykly sejdou. Jednoduše, pokud přidáte astrologické dny k vašemu propočtu ovulace, nijak vám to neublíží a určitě máte větší šanci na početí.

    Existuje aplikace, která vám shodu obou cyklů najde během chvilky: POČETÍ

    Aplikací samozřejmě existuje více – ale jen pro zajímavost některé aplikace, které vám určí vaše lunární plodné dny, po vás pro určení těchto dní budou chtít i několik stovek korun.

    Aplikace Početí

    Aplikace je velmi jednoduchá na ovládání – pouze si nastavíte datum narození a informaceo Vašem hormonálním cyklu. Pak už jen necháte kalendář, aby vám pomocí tlačítka dudlíku ukázal nejbližší shodu hormonálního a astrologického cyklu. V další záložce výpis naleznete slabé i silné shody na následující měsíce. Aplikace ukazuje i dny (slabším odstínem) před „vrcholem plodnosti“ – jelikož spermie žije v těle ženy kolem 3 dnů. Nejideálnější den pro početí je den, který aplikace označuje jako silnou shodu.

    Aplikace navíc, jako takovou třešničku, uvádí i pravděpodobné pohlaví miminka, v případě úspěšnosti početí.

    Jen pro zajímavost, víte, že má Měsíc vliv i na muže? Ano! Byl prováděn výzkum (autorka knihy Francesca Naish) a potvrdilo se, že při shodě aktuálního úhlu Slunce-Měsíc s úhlem při mužově narození, má muž nejvíce spermií.

    Hodně štěstí!