Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    janickazabicka
    20. bře 2023    Čtené 507x

    Můj první porod, Jaroušek ❤️🍀👶❤️

    Konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem můj průběh porodu. Teď jsem šťastná, že krok za krokem, jsem si to zaznamenávala v průběhu dění, protože dávat to dohromady teď po 5 měsících l, asi bych si na vše nevzpoměla. 

    Doufám, že vás můj příběh zaujme a dočtete do konce😘

    Dne 18.10.2022 jsem v 7 hod ráno nastoupila do nemocnice na příjem na vyvolání porodu.

    Jára ( manžel)mě doprovodil i se všema věcma.

    Šli jsme do ordinace, sestřička ( Matoušková) natočila monitor a vyplnila přijímací papíry. Jára byl celou dobu se mnou. Pak nastoupila nějaká jiná tehule, tak mě přestěhovali vedle na čekací pokoj č.1 kde budu až do porodu. Jára šel se mnou a nesl věci. 

    Tady jsem se měla prevleknout a vyčkat na doktora. Dohodli jsme se, že Jára půjde domů, stejně by tu neměl co dělat, když teď budu jen čekat. Rozloučili je se, objal mě, popřál hodně štěstí a pohladil pupika, že ať mu pak rychle zavolám, že malej chce na svět. Chtělo se mi brečet, jsem nějaká citlivka teď 😁😁

    Zhruba do půl hodinky přišla sestra s tím, že pan doktor už je k dispozici. Mudr. Záruba ( mladej sympaťák) mě vyšetřil, byl u toho i Mudr. Bečvář.

    Prohmatnul mě a říkal že hrdlo je teda na 2 cm vysoko, ale že už není tvrdé, ale měkké. S tím že mi pak zavedl tabletku na přípravu k porodu. A že si mám jít na 20 min lehnout, aby začala tbl. působit.

    Po 20 min přišla zase sestricka a natočila znova monitor, tentokrát už na pokoji. Monitor miminka se dělá po 3 hod. Další bude ve 12 hod.

    A v půl 13, prý dostanu i oběd 😁😁

    Oběd ve 12 hod nic moc, vývar dobrý, ale maso rýže a omáčka spíš mouková omáčja a jablko.

    Zhruba od 13 hod vždy tlak a pak najednou tvrdé celé bříško. Po chvilce odeznelo a po nějaké době znovu a tlak na spodek.

    Ve 14 hod přišla sestra, poslechla v rychlosti ❤️ s tím, že za hodinu dostanu další tabletku. 

    Ve 14:45 tu byl doktor Záruba, zkontroloval, nález teda stejný jako ráno, ale.pry ty tlaky, bolení a tvrdnutí potřebujeme pro začátek.

    Zavedl druhou tabletku a jak se netrefil přesně tak mi ji zaryl kousek nad vchod 🤣 ale jinak v pohodě. 

    Poslechli ještě ❤️ a vše v pohodě. 

    Tlaky pokračují. 

    Po té druhé tbl. Se bolesti docela zintenzivnely. A jsou co chvíli. Někdy až mi vyhrknou slzy do očí.

    Jinak v 17 hod večeře nic moc. Nějaké mleté maso a brambory +kompot asi broskve.

    Ani jsem to nesnedla s těmi bolestmi co jsem musela prodychat to nešlo moc jíst. 

    17:50 prišla nová sestra a napojila monitor. 

    Kolem 19:00 přijel Jára a přinesl mi inzulin a glukometr. A.nocni sestra ho sem vůbec nechtěla pustit, krůta. Že prej nejsou návštěvy a to jsem i sama na pokoji.  Jako by tu někomu vadil, když by nikoho nerušil.  Ale pak ho na 10 min pustila dovnitř teda. 

    19.10.2022 Den druhý

    5:15 přišla sestřička natočit monitor. V pořádku.

    7:00 přišel Doktor Záruba udělal vyšetření prý je to pěkně promekle ale stále na článek  

    Zavedena další tbl. S tím že dnes by se pokračovalo v té přípravné fázi a zítra už bychom mohli přejít vyvolávat porod. 

    Pak už byl klídek. 

    V 13 hod přišla doktorka a říkala, že nález je stejný, že čípek je stále vysoko 2cm, ale jinak že je vše měkké, tak že pockame, jak se to bude vyvíjet. 

    Dala mi další tabletu.

    Kupodivu po ní se vše velké zklidnilo, bolesti už nebyly takové a nebyly v takové míře jako předtím. 

    Až jsem se divila a bála se, aby se to nezastavilo úplně.

    No a Kolem 18 hod najednou přišla tradiční bolest, tak já se jen chytla za břicho a najednou slyším ( LUP) a koukám podemnou na posteli všude mokro, odtekla mi plodová voda.

    Tak jsem hned zvonila na sestru a začala se strašně klepat. Byla jsem v šoku. 

    Sestra naběhla, hned mě soupla na monitor a už to jelo.  Během těch 20 min tak samozřejmě jsem to mysela rozdychat. 

    S tím že po těch 20 min. Přišla doktorka zkoukla to a říká že jsem otevřená na 1 cm, ale čípek že je ještě strašně vysoko. Tak abych si pobalila věci a že mě přestěhují na porodní box. Tak si dokážete představit s kontrakcema si balit věci, kufr, jídlo a drobnosti. A pak ten kufr jsem si musela ještě odtáhnout sama i s kojícím polštářem 🤣

    Došla jsem na porodní box zhruba po půl 19 sestra řekla ať si to zaparkuj u skříně a že uděláme pak přípravu. Tak jsem si to zaparkovala a šla si lehnout na box s tím že mi dá klystýr a pak až se vyprázdním, tak se mám dojít vysprchovat a obléci si košily. S tím že až to budu mít, tak na ni mám zazvonit a můžu zavolat manželovi ať dorazí. 

    Tak jsem vše udělala jak říkala  a pak zavolala manželovi že může přijet. Pak mi napustila vanu a dala mi tam aroma olejicek, byla příjemně teplá a krásné to tam vonělo. Opravdu relax, nebýt těch kontrakci, ale ve vaně šli zvládnout o něco lépe.

    Najednou se otevřeli dveře, přišla sestra a vedla manžela. 😁 Tak mu nařídila, ať se svlékne do spodního prádla a vezme si ten modrý mondur 😁

    ( Který mi mimochodem sestra na přípravce zapomela dát a přinesla mi ho přesně hodinu předtím než mi praskla voda, že kdyby náhodou 🤣🤣)

    No bylo mu to asi tak o 2-3 čísla větší, ale dobrý no 🤣🤣 vypadal v tom jako Dr. Doolitl 😁🤣

    Tak jsem byla ve vaně prodychavala kontrakce a povídali si. Aniž bych mu to řekla nebo o tom věděla, tak mi dokonce počítal po jak dlouhé době ty kontrakce mám. 🥰 Je to March, kdy se pak doktorka zeptala, tak já neměla ani páru a on ji to řekl s přehledem 😁

    No od tech půl 20 co jsem se uvelebila ve vaně tak do 21 hod, Kdy byla kontrola, jsem se zvládla otevřít na 4cm a monitor v pořádku. Doktorka byla nadšená, že to jde pěkně. Za hodinu další kontrola. Mezitím zase vana a prodychavani kontrakcí. Po hodině ve 22 hod mě doktorka zkoukla a nadšeně řekla, že už je tam nález 7cm a pochválila mě jak pěkně rodím na to že je to poprvé a prý jen tak dále. 

    Ale to už mi vypustila vanu s olejíčkem a nechala mě ležet na tom boxu s tím monitorem na břichu.

    Samozřejmě to byl očistec, ty poslední kontrakce byly hustý jako. Tou bolesti a vlastně i únavou jsem už nezvládala dodychavat ty poslední kontrakce a malému padaly ozvy, jelikož jsem mu tam pak už neposílala žádný vzduch. Tak jsem na to kašlala a i když to bolelo tak místo dýchání na pejska, jsem ke konci každé kontrakce dýchal hluboko, abych mu tam ten vzduch poslala i když to bylo hrozný. Tak mi ještě sestra napichla Kanylu, aby to měla připravené kdyby náhodou bylo potřeba kvůli malému nějakého zásahu.

    Nejdřív mi ji napichla na hranu ruky pod levým loktem, napustila nějakou tekutinu a udělala se jí tam boule 🙈 tak řekla tady to nepůjde, to by mi prasklo 🤣🤣 prej stlačte si tu bouli ať vám tam nezůstane, musím najít jiné místo 🤣😁🙈

    Tak nakonec levá ruka ale nad palcem levé ruky u zápěstí. Tam uz to bylo v pohodě.

    Manžel mě tam celou dobu opečovával, mezi kontrakcema podával pití a ubrousky na utření potu. Ale chudák byl celý vyděšený a zoufalý, pořád se omlouval, že mi nemůže pomoc. Ale že jsem statečná a že to všechno zvládnu. 

    Stále mě hladil po ruce a utěšoval mě. 

    Pak když začali poslední kontrakce tak už jsem si i zarvala jako UF UF a sestra přiběhla a já že mě to strašně nutí tlačit na zadek a že se bojím že už je tam hlavička. Tak to šla zkouknout a říká, že ne že je vysoko, pak přiběhla doktorka a po prohlídce říká že jsem na 9cm. Tak sestra říkala že až bude kontrakce, ať ji zkusím ještě prodychat a kdyby to už nešlo vydrzet, tak ať si přitlačim. Takže další kontrakce byla s tlačením. 

    Potom řekla že musíme ještě chvilku počkat že není dostatečně dole hlavička a že bych se unavila než bych ji tam dostala. Tak ať si lehnu na bok a nohu opru o opěrátko, že tam Malej bude mít více místa. Jenže prdolovi se takhle poloha vůbec nelíbila, takže zpět na záda a tam byl spokojený a nechtělo se mu ven 🤣🤣🤣

    Bohužel kontrakce stále po 5 min, takže když jsem pořádně nezabrala na kontrakci, tak v mezicase bohužel zalezl zase zpátky.  

    Doktorka mi pichla injekci do hráze protože věděla, že bude nástřih, aby mi pomohla, co nejdřív dostat malého ven. Při další kontrakci jsem už byla nastrizena a sestra mi tam skákala po břiše, aby mi malého stlačila dolů 😁 ( v tu chvíli jsem to vůbec ani nějak nevnímal )😁 co nejvíce. No a asi na 6 kontrakci byl skoro venku, při tě predposlední zůstala hlavička napul venku, tak říkali, že když se do toho pořádně opřu tak porodíme.

    Přišla další kontrakce a asi na 3 předechnutí jsem dostala ven hlavičku, pak akorát na mě sestra houkla ať si ještě 2x přitlačim abychom dostaly ven ramínka a bude to. Najednou Malej vyjel a ten pocit, fakt jak když že mě něco vypadne. 🤣🤣🥰

    A hned mi ho dali teda na mě a přikryly červenou dekou, ten pocit byl neuvěřitelný a v ten moment jsem zapomela na celé 2 dny v bolestech, tolik euforie a pocitu štěstí jsem snad nikdy nezažila.

    Samozřejmě hned jak se dostal ven začal parádně křičet, hlas jako zvon 🥰❤️ miláček můj malej. Tak ho manžel na mě vyfotil, pak si ho vzala sestřička z dětského s tím že ho změří a zváží, oblékne plinky, čepičku a vrátí nám ho.

    Takže náš miláček pupík Jaroušek, se narodil 19.10.2022 ve 23:18 s perfektními mírami 47 cm 2880 g🍀 štěstí naše malinký.

    Pak ho dala manželovi a ten celou dobu než se odloučila placenta a zaslšili mě, tak seděl vedle me a malého choval. Já kvůli šití jsem se bála si ho vzít, abych ho leknutím třeba nepustila. 

    Takže cca 20 min placenta a pak mě doktorka skoro 45 min šila. 

    Šití jsem vůbec necitila, samozřejmě díky té injekci, ale taky díky tomu, že jsem vedle sebe po pravé straně, měla moje dvě největší štěstí. ❤️🍀 

    Pak jsme ještě další hodinu byly na porodním boxu sami a těšili se z malého ❤️

    Potom manžel šel, že už teda půjde domů, protože vedle začala rodit další rodička a on, že nepotřebuje slyšet další porod. 😁😁 Tak mu říkám že v pohodě, ale ať mi sem pošle sestřičku, abych se s ní dohodla co dál, nevěděla jsem. 

    A sestřička ho poslala zpět ke mě na pokoj s tím že za půl hodiny mě budou předávat dolů na 6 neděli, tak aby mi pomohl s věcmi 😁😁 tak šel poslušně zpátky. 

    Pak už jsem mohla slézt z boxu s tím, že mě manžel má doprovodit do koupelny aby se mi nezamotala hlava a něco se mi nestalo. No hlava se mi motala příšerně a bylo mi divné od žaludku. Dala jsem sprchu, manzel pripravil věci, Které jsem si vzala na sebe a ručník na otření, ještě jsem dostala příkaz vyčurat se, to celkem šlo v pohodě. Pak jsem se oblékla, manžel sbalil všechny věci, přijela pro mě sestra a na vozítku mě odvezla na 6ti- neděli. Manzel šel za námi s kufrem 😁

    Ubytovala mě na pokoji č.4 s tím, že vedle na boxu je maminka co až porodí, tak ji dají ke mě. Přijela asi tak za hodinku. 

    Toto je celý můj příběh s tím, že to byl neuvěřitelně silný kolotoč emocí a zážitků na konci s tím neuvěřitelným zázrakem v náručí 🥰🤱👶❤️🍀

    Holky nebojte se toho, fakt to stojí za to, všechna ta bolest. A hlavně po tom co poprvé si podrzite miminko na svém těle v tu chvíli fakt zapomenete úplně na vše 🥰😘🍀🍀🍀🍀👶👨‍👩‍👦😘❤️

    janickazabicka