janyshka
10. lis 2016
314 

Test Vileda

Na testování Vileda Windomatic jsem byla opravdu moc zvědavá, protože jestli něco opravdu nesnáším, tak je to mytí oken a pokud něco nesnáším ještě víc než mytí oken, tak je to přesně ta chvíle, když si po tom úporném mytí sednete, zasvítí sluníčko a na okně se objeví šmouhy. Jsem dost vytížená žena. Malé dítě, domácnost, práce a samozřejmě ve všem chci být dokonalá, ano snažím se být superženou, ale jelikož superžena nejsem ani zdaleka, tak uvítám každého pomocníka do domácnosti, který mi zjednodušší, zrychlý a zefektivní práci.

Tak a teď k samotnému testování. Na začátku moc chválím tým MK, protože odeslání balíčku proběhlo hned následující den, byla jsem o všem informována a to stručně, jasně a srozumitelně. Po rozbalení Windomaticu opravdu moc oceňuji jednoduchost zprovoznění. Nesnáším čtení návodů a složité sestavování. Windomatic jen vyndáte z krabice, nacvaknete horní část se stěrkou na rukojeť a dáte nabíjet ...pohoda bez velkého přemýšlení. Jak máte mýt s Windomatic okna je velmi důvtipně nakresleno na krabici (viz fotka), takže naprosto bez problémů.

První, co jsem s WM (Windomatic) umyla nebylo okno, ale stůl, zkrátka jsem ho nabíjela vedle konferenčního stolku , kde jsem si před tím při krmení malého odkládala opatlanou mističku s přesnídávkou, takže ty zaschlé sladké cákance na stolku mě praštily do oka a hned jsem se rozhodla WM využít a musím říct, že super. Mokrou houbičkou na nádobí jsem krásně setřela celý stůl a potom přejela WM a vše krásně čisté a suché. Stejně spokojená jsem byla i s použitím WM na lesklý nábytek, myslím si, že je to ideální pro maminky, které mají hladký lesklý nábytek a dědičky v tom věku, kdy tlapičkama špinávýma od čehokoliv na všechno šahají, na zaschlé skvrny jen sprej proti prachu a prachovka nestačí, takže se musí vzít mokrý hadřík nebo houbička a pak ja to mokré a dělají se šmouhy a musí se to ještě přeleštit...a to už je moc úkonů kvůli jedné obtisklé ručičce, takže tady WM opět výborný pomocník. Další spokojenost byla při použití na skla ve sprchovém koutě a dlaždičky.

Co se týče samotného mytí oken, tak jsem až tak nadšená nebyla. První věc, která mi moc chyběla byla integrovaná houbička. To mě vyloženě iritovalo. Kdyby z druhé strany stěrky byla houbička na mytí, tak by to dost ulehčilo práci....jednou stranou namočíte a umyjete a druhou setřete a odsajete... Takhle je to o tom, že si musíte donést kýbl s vodou a mycím prostředkem a hadrem/houbičkou a nejprve umýt okno a pak si vzít WM a setřít. V tu chvíli mi přišlo, že můj dosavadní systém alkoholového čističe oken ve spreji a hadříku nebo papírové kuchyňské utěrky , je o dost efektivnější....navíc jsem musela ,,přejet´´ okna WM dvakrát až třikrát a tak nebylo úplně bez šmouh...takže urychlení či ulehčení práce to rohodně nebylo... Samozřejmě je tu i možnost, že je chyba ve mě a nemám správnou techniku práce se stěrkou... Ale tady mě Windomatic vůbec nepřesvědčil... Nicméně nelámala jsem nad ním hůl a pokračovala v testování. Vyrazila jsem k mamce do krámu. Moje mamka má malý obchůdek s výlohou do ulice, takže zvenku jsou skla opravdu hodně špinavá. Tady jsem byla naopak nadšená. Dřív jsem musela omývat výlohu minimálně na třikrát a pak až vyleštit ,"načisto". S WM stačilo omýt jednou a potom vyleštit a hotovo. Takže vřele doporučuji WM do domácností, kde se okna hodně špiní... ve městě, okna do rušných ulic nebo třeba i na venkově v blízkosti polí, kde se práší atd...popřípadě do domácností, kde je hodně oken – francouzská okna, zasklené lodžie...do standartního panelákového bytu či menšího rodinného domku WM nevidím jako nezbytně nutného pomocníka.

Abych to shrnula: Na mytí lehce znečištěných oken mi přijde Vileda Windomatic absolutně zbytečný. Lepší je vyčistit a zároveň vyleštit čističem oken a suchým hadříkem. Dále bych jeho použití nedoporučila na zrcadla, kde prakticky nejde docílit absolutní "bezšmouhovosti". Oproti tomu na silně znečištěná okna, skleněné stoly, lesklý nábytek a sprchový kout bych Windomatic doporučila. Nakonec ještě zmíním, že je velmi odolný, několikrát mi spadl na zem a nic se nestalo. Takže já bych Vileda Windomatic dala 70 %.

#test_vileda2

Jako recenze dobra,ale tvoje doktorsky pisani je mnohem lepsi,fakt👍

10. lis 2016

@falomka díky 🙂 plánuju v doktorském písání pokračovat 🙂

10. lis 2016

To je dobre

10. lis 2016

Začni psát komentář...

Odešli