icon
1 / 1
avatar

Dělala jsem. Těsto normální na dort, najdu recept. Krém z mascarpone, šlehačky a tvarohu. Potravinářská barviva. Dala bych tam příště jen víc krému mezi patra, aby to lépe vyniklo.

Odpověz
11. lis 2021
avatar

Pekla jsem v září dceři. Odkazy musím najít.

Odpověz
11. lis 2021
avatar

https://zorka.estranky.cz/clanky/recepty/piskot... - korpus podle Katky, dělala jsem jeden a půl dávky na dort. formu 26 cm

Odpověz
11. lis 2021
avatar

Krém jsem taky dala jeden a půl dávky

Odpověz
11. lis 2021
avatar

A není tam cítit nějaká příchuť po té barvě?

Odpověz
11. lis 2021
avatar

@elvira potravinářská barviva nemění chuť.

Odpověz
11. lis 2021
avatar

To těsto jsem dělala 3 vejce, 180 g cukru, 180 g oleje, 200 ml mléka, 320 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva. Na jedno patro třetinu tehle směsi. (Bílky vyšlehat zvlášť).
Krém 4 mascarpone, 1 tvaroh, 1 smetana, 200 g cukru.

Odpověz
11. lis 2021
avatar

@malenka3 Jake barvy pouzivas, prosim?
@elvira
Pouzivam tyhle barviva, kdyz barvim marcipan a je to teda hodne znat na chuti - takova slano horka pachut. Tak asi jak ktere.

Odpověz
11. lis 2021
avatar

@malytlustyhroch gelové Winton. Stačí malinko a barví skvěle a bez chuti

Odpověz
11. lis 2021
avatar
Odpověz
11. lis 2021
avatar
jenie
autor

@malenka3 mohla bych mít na tebe ještě otázku k dortíku? na kolik stupňů a jak dlouho tak pečeš jednotlivá patra dortu? a ještě jedna věc, psala jsi, že bys příště použila víc krému, mám ho tedy udělat spíše z 5 mascarpone nebo více, taky bych radši více krému. Děkuji moc

Odpověz
24. lis 2021
avatar

@jenie jaj, tohle je silně indivindi podle trouby. Myslím, že to bylo 25 minut. A vyplácí se mi péct raději déle na menší teplotu (klidně 150), on se pak tolik nevyboulí a tyhle jednotlivé placky měly ty okraje bohužel dost slaboučké.
Ke krému - asi bych přidala jednu smetanu a jedno mascarpone ještě. Když mrkneš na ty fotky, tak je vidět, že tam toho krému není mezi patry moc. Ale byl i tak obrovský (jakože vysoký). Ale používala jsem krém i na pomazání kolem, není tam žádná potahovka.

Odpověz
24. lis 2021
avatar
jenie
autor

@malenka3 Moc děkuji za radu. Ještě se zeptám na ovoce mezi patry? dávala jsi jahody nebo s čím máš zkušenost? a chutnal? ráda bych, aby to nebylo úplné fiasko

Odpověz
24. lis 2021
avatar

@jenie dort v lednu, takže mražené ovoce. Maliny dávám mnohem raději - chutnají lépe, než jahody. A dělám to, že je do toho krému rozprostřu, aby mi nenavyšovaly výšku - jakoby je roztrhnu a rozplácnu. Ale šetři s nimi, není to na tom řezu hezké u tohohle duhového dortu, radši bych je dala nahoru, kdyby dcera nechtěla duhový dort. Měla nahoře lentilkovou duhu.

Odpověz
24. lis 2021
avatar
jenie
autor

@malenka3 jsi úžasná. moc děkuji za rady ❤

Odpověz
24. lis 2021