jennyska
14. lis 2012

Skupiny na Modrém Koníkovi

Ve Fotoblozích přibudou skupiny, které mají spojovat maminky podle místa bydliště a termínu porodu. 

Místní skupiny

Je mnoho informací, které nás zajímají jen z toho důvodu, že někde bydlíme. Zajímají nás, kde jsou v našem okolí dětská hřiště, jaké akce se kde konají, kde je dobré dělat nákupy, kam jít na procházku. Na druhé straně nepotřebujeme vědět kde a co se děje v Praze, když bydlíme v Ostravě.
Místní skupiny mají pomoci maminkám vyměňovat si informace, poznávat se a organizovat se v rámci daného okresu. Tím získáte informace, které se vás týkají, jsou aktuální a to od lidí, kteří bydlí tam, kde vy. 

Termínové skupiny

Na koníku je vytváření skupiny podle termínu porodu dlouholetou tradicí - od Lednovek po Prosincovky každý rok. Budoucí maminky ve stejném měsíci těhotenství a nebo maminky s dětmi ve stejném věku si určitě mají co říct o tom, co právě prožívají, sdílejí své zkušenosti a pomáhají si. 

Jiné skupiny

Pro ty, kdo se snaží mít dítě, jsme vytvořili skupinu - Snažíme se otěhotnět. Má to být místo vzájemného povzbuzení, podpory a pomoci.  

Jak fungují skupiny?

Ve skupinách se dá zveřejnit jeden druh příspěvků - textová zpráva. K ní můžete přidat jednu a nebo více fotek. Po zveřejnění už není možné daný příspěvek editovat (upravovat), ani přidávat/odebírat fotky. Členové skupiny mohou příspěvky komentovat a nebo je označit, když se jim líbí.
Příspěvek může vymazat pouze autor příspěvku. Komentář může vymazat jen autor komentáře. Admin může vymazat příspěvek a nebo komentář v tom případě, že porušuje pravidla stránky. Pro skupiny platí stejná pravidla přispívání jako pro fotoblogy. 

Kdo vidí skupinu a příspěvky v ní?

Skupinu a příspěvky v ní vidí pouze členové dané skupiny. Ten, kdo není členem skupiny, nedohledá danou skupinu a ani do ní nemůže přispívat. 

Jak se stát členem skupiny?

Podle druhu skupiny:

  • Členem místní skupiny se stanete, jestliže si v nastaveních zadáte své aktuální bydliště.
  • Členem termínové skupiny se stanete, jestliže si v nastaveních (Těhotenství a rodina) zadáte termín porodu dítěte a nebo datum narození dítěte.
  • Členem skupiny Snažíme se otěhotnět se stanete, jestliže si v nastaveních (Těhotenství a rodina) zadáte stav - Snažíme se otěhotnět.

Jestliže už máte tyto údaje zadané, automaticky jste se stali členy daných skupin.

Nechci být členem skupiny

Pokud nechcete být členem skupiny, můžete ji kdykoli opustit.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak se bude dát vrátit ke svým příspěvkům do skupiny. Mohly by se aspoň nějak promítat do "upozornění - kam jsem přispěla"? A druhá otázka: vpravo je nějaký výčet členů skupiny, to je nějak řazeno? Zkusila jsem tam najet ve dvou různých prohlížečích, ale u obou se mi popisky zobrazují mimo okno. Děkuji.

14. lis 2012

@theiasofia Ahoj, příspěvky, které si vkládala do různých skupin se nikde nezobrazují. Vidíš je pouze tehdy, klikneš-li na danou skupinu. Pokud tě někdo ve skupině vzpomene přes @, tak se ti to zobrazí v upozornění. Něco jako přehled všech svých příspěvků ve skupinách ale ani neplánujeme. A co se týče toho výčtu členů skupiny, pokud se ti něco zobrazuje mimo okno, doporučuji obrátit se na Nahlas chybu (dole na stráne) a postupovat dle isntrukcí 😉 Přeji fajn den! J*

15. lis 2012

@jennyska aha, děkuju, tak to si ta hřiště radši vypíšu na papír. Jen mě přes noc napadlo, že by ty příspěvky mohly být i součástí fotoblogu autora toho příspěvku, jako klasické příspěvky, a byly by viditelné jen pro členy skupiny, stejně jako příspěvky pro přátele jsou viditelné jen přátelům.

15. lis 2012

@jennyska Chtěla bych se v této souvislosti zeptat (už mi to vrtá hlavou delší dobu) - ve fotoblogu se mi zobrazují náhodné uživatelky se stejně starými dětmi - zobrazuji se takto někomu i já, když mám nastavené osobní informace jen pro přátele? Děkuji.

18. lis 2012

@herminka Ahoj Herminko, pokud se neptáš na skupiny, ale na obyčejné doporučení maminek ze tvého okresu, tak pokud máš veškeré info soukromé, jiným maminkám se nezobrauješ. Tato informace ale neplatí pro skupiny, protože do skupin jsi automaticky zařazena, ikdyž jsou tvé informace soukromé. Pokud z dané skupiny chceš vystoupit, ta možnost tam přímo v ní je. Hezký den, J*

19. lis 2012

dobrý nápad se skupinami 🙂

13. pro 2012

Začni psát komentář...

Odešli