Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    juuny
    9. čer 2012    Čtené 0x

    Velké čekání na malého prcka

    Na doporučení své kamarádky jsem svůj příběh zkopírovala ze svého fotoblogu i sem, prý se to bude lépe hledat.

    I já bych chtěla přispět se svou "historkou" do mlýna. Konečně jsem si našla trochu času na to se podělit o svoji zkušenost se snažením.

    Vdávala jsem se 23.8.2008. Měla jsem vše naplánováno, ale člověk míní a pán bůh mění... V plánu to bylo tak, že rok po svatbě přestanu jíst prášky, a tak nějak do roka otěhotním....

    No, po roce snažení, pořád nic...Začala jsem navštěvovat více svoji doktorku, která mě i manžela poslala na vyšetření. Bylo nám řečeno, že i s horšími výsledky se mimčo podařilo.

    Když se, ale ani po dalším půl roce nic nedělo, tak jsem se objednala do CARu. S tím, že počítám s možností umělého oplodnění. Ale na druhou stranu jsem to ještě pořád nechtěla uspěchat..co kdyby náhodou to vyšlo přirozenou cestou. Po pár vyšetřeních, doporučení nějakých vitamínových doplňků a snažení v určité dny...se nic nestalo a další půl rok byl pryč.
    Letos v lednu jsem to už nevydržela (to víte bude mi letos 30), a naklusla jsem k doktorovi, že už je opravdu čas na nějaké to umělé oplodnění.
    Navrhl mi IUI - v plánu to bylo ještě ten měsíc. Dostala jsem nějaké hormony na zobání a v den IUI jsem se dostavila. Laborantka si mě posadila k sobě a začala mi vyprávět, že manželem dodaný vzorek se pro tuto metodu nevhodný a že by to s největší pravděpodobností nedopadlo (zpětně nevím, jestli to opravdu tak bylo nebo jestli to neříjaké všem, aby si zvolili dražší variantu - IVF). Takže tento pokus jsem zrušila - doplatek měl stát 1250,-Kč (já mám pojišťovnu Ministerstva vnitra a manžel VZP).
    Doktor mě tedy vysvětlil další postup - IVF - v ceníku CARu mi zaškrtal možnosti, které bychom pravděpodobně měli platit - dělalo to v součtu cca 25tis. Byla jsem zaskočena - měla jsem za to, že první 3 pokusy jsou plně hrazené pojišťovnou - no, byl to omyl - pojišťovna platí cca polovinu. Doktor mi ještě doporučil jiné vitamíny pro manžela - Eregmu.
    Dále mi navrhl, že až se tedy rozhodnu, tak sepíšeme žádost o IVF na pojišťovnu (ta má na vyřízení 30 dnů) a tak nějak v květnu nebo červnu, že bychom to provedli. Tak jsem mu vysvětlila, že čekám už dost dlouho, a déle to protahovat nemíním Takže jsem ten den vyplnila žádost a v únoru jsem si v 1.den menses vyzvedla v CARu hormony na IVF - Prednison, Cetrotide a Fostimon.

    Doktor mi naposlední chvíli ještě zvýšil denní množství fostimonu ze 2 na 3 ampulky. Takže jsem doplácela na hormony cca 2400,-Kč (to už bylo zahrnuto v částce 25tis.). Fostimon a Cetrotide jsou podkožní injekce, ale pud sebezáchovy a dostatek sestřiček v mém okolí mi zajistil, že jsem si je nemusela píchat sama. 14. den přibyl ještě Ovitrelle a 6.3. jsem byla na upnkci 19 vajíček. Sranda byla, když mi laborantka řekla, že manželem dodaný vzorek je super.

    Po domluvě s manželem jsme nechali provést ICSI - což je něco jako asisované spojení vajíčka a se spermií. A pak už jsem jen každý den sledovala jak se vyvíjí embryjka.

    Ještě pro info uvádím cenu za odsátí - lůžko 800,-Kč a ICSI 6 a více oocytů 9000,-Kč.
    10.3. jsem byla objednána na vložení - ještě se mohlo vkládat více vajíček - takže jsem, jsme se rozhodli pro dvě (mamka je ze dvojčat, tak by mi to nevadilo). Navíc jsem někde na netu četla, že uchycení 1 embryjka je na 35%, 2 embryjek je na 40% a to, že to budou dvojčata je 10% šance.
    4. embryjka nám zamrazili na příště - ostatní by prý nemuseli přežít následné rozmražení.
    Cena za vložení: prodloužená kultivace 2500,-Kč, kryokonzervace na 2 roky 5000,-Kč, katetr na zavedení embryí 500,-Kč a lůžko 500,- Kč.
    Jinak od odsátí vajíček jsem brala ráno a večer Utrogestan a ješte Prednison.

    Po 14-ti dnech bylo uchycené jedno embryjko - sláva, hned na poprvé se zadařilo. Ale kvůli drobným komplikacím zdravotního stavu jsem si musela začít píchat Fraxiparine - na ředění krve (zase podkožní injekce). Byla to sranda...řekla jsem si, že si to zkusím píchnout sama, že na tom nic není. No po 15 minutách sebepřemlouvání před zrcadlem se se smíchem uvolil manžel...a bylo vyřešeno.

    Ještě mě tak napadlo - váhový přírůstek po hormonech na oplodnění +1kg.

    Teď je vše OK.

    Všem ostatním snažilkám držím palce, aby jim to vyšlo také hned na poprvé.