kacvac
1. pro 2019
477 

Recenze Canpol Babies

Když mi přišla zpráva, že jsme byly vybrané pro testování ohřívačky a lahvičky Canpol Babies, měla jsem velkou radost samozřejmě. Mám doma teď už 9ti měsíční holčičku, která je zrovnave fázi neustálého zavádění příkrmů (obzvláště i díky tomu, že v období, kdy jí rostly zoubky, tak mi papání trošku komplikovala svým vytvrvalým odmítáním).

Na doručení jsme si chviličku počkaly, ale nakonec dorazil očekávaný balíček, který obsahoval ohřívačku, krásnou růžovou lahvičku v designu s plameňáky a jako dáreček navíc pastelky s omalovánkami (využijeme určitě později).

Do testování jsem se pustila hned a věděla jsem, že budeme mít možnost otestovat ohřívačku snad všemi způsoby, protože jsme měli před sebou zrovna dva po sobě jdoucí víkendy plné cestování, návštěv, vánočních trhů a dalších příležitostí.

OHŘÍVAČKA V DENNÍM PROVOZU

Co se týče běžného denního používání, tak u nás byla ohřívačka v provozu opravdu každý den i několikrát, protože nepoužíváme (a ani doma nemáme) mikrovlnku. Do teď jsem jídlo ohřívala v horké vodě v hrnci. Díky indukci je to poměrně rychlá záležitost.

Doba ohřevu: jídlo se ohřívalo samozřejmě různě dlouho, záleželo na množství, konzistenci a taky způsobu ohřevu (zda jsem ohřívala ve skleničce, plastovém kelímku, plastové mističce nebo kapsičce). Nicméně celkově mi doba ohřevu přišla docela srovnatelná s tím, když ohřívám na plotně, možná o malinko delší.

Praktické vlastnosti: ohřívačka na kuchyňské lince zaujímá přiměřené místo, nijak mi nezavazela a i délka kabelu je přiměřená. Co se týče objemu ohřívačky, tak nám vystačilo, protože Sárinka zatím papá hodně málo. Ale když byl na návštěve synovec, který už v 11 měsících baští plné porce velkých přesnídávek, tak jsme měli trochu problém "se vejít". Ohřívačka by mohla být určitě o něco vyšší. Koneckonců bych to uvítala i u ohřívání kapsiček, které teď u nás docela dost frčí. 

Dalčí věc, co bych uvítala, je možnost vypojit kabel z nahřívačky, abych ji mohla pohodlně vylít a umýt. Ohřívačka má dvě kontrolky (detekce toho, že je zapnutá a detekce ohřevu) a jedno kolečko na ovládání (něco jako nastavení stupně teploty), takže ovládání je opravdu jednoduché a intuitivní, není v podstatě ani potřeba návod, ale pokud jste jako já, tak si ho stejně přečtete, protože je stručný a jednoduchý a co kdyby mi něco uteklo. Díky funkci volby teploty jsem mohla udržet teplé jídlo, když se mi stalo, že jsem očekávala, že se Sárinka už každou chvíli vzbudí a ona si přispala. To jsem velmi ocenila, protože tohle na sporáku nejde a rozhodně bych neohřívala jídlo dvakrát.

Design: ohřívačka má dle mého příjemný jednoduchý design. Krásně nám zapadla do kuchyně.

OHŘÍVAČKA NA CESTÁCH:

Během testování jsme ohřívačku brali na jednu krátkou návštěvu u babičky a na jeden delší výlet na vánoční trhy do Budapešti. Na cestování to není zrovna nejmenší ohřívačka a jsou určitě i skladnější. Navíc se dá využít jen stylem, že si ji dovezete na místo určení a musíte mít vždy po ruce elektrický zdroj. Uvítala bych možnost zapojit ji třeba v autě (ideálně přes USB např.). Zjistili jsme, že prostě ne vždy je po cestě pravidelně odpočívadlo s restaurací a celkově nějakým schopným zázemím pro rodiče s malými dětmi, takže jsme museli improvizovat. Ale pak na místě samozřejmě plnila svůj účel stejně kvalitně jako při denním užívání.

SHRNUTÍ:

+ jednoduché ovládání

+ možnost udržení relativně stálé teploty pokrmu

- nepřizpůsobená na cestování

- přiložená mistička se docela rychle zabarvila a ohřívačka se těžko plnila vodou tak, aby dosahovala, kam má

CO BYCH UVÍTALA:

* ohřívačka by mohla být o trošku vyšší

* ohřívačka by mohla mít rysku tak, aby šlo lépe odhadnout množství vody v případě, že chcete využívat přiloženou mističku

* ohřívačka by mohla mít oddělávací kabel

* ohřívačka by mohla mít přiložený USB kabel pro cestování

Celkově bych ohřívačku hodnotila velmi kladně. Má sice nějaké rezervy, ale myslím, že pokud bych hodnotila poměr ceny a výkonu, který za to dostanete, tak za mě spokojenost. Na stupnici 1 - 10, kdy 10 je nejvíc, bych ohřívačce dala 8 bodů.

LAHVIČKA:

Lahvičku jsme bohužel nevyužili tolik, jak bych si představovala, Sárinka už začíná dávat pomalu přednost pití z lahviček pro větší děti. Ale i tak musím říct, že je minimálně strašně krásná, kvalitně udělaná a Sárinku hodně zaujala a nechtěla ji dát z ruky. Ten design je prostě boží. Takže si myslím, že kdyby jsme ji měli dříve anebo by byla možnost na ni přešroubovat jiný uzávěr (např. se slámkou apod.), tak by ji zbožňovala.

#recenze

#test_canpolbabies

Začni psát komentář...

Odešli