kasparek_baby
2. čer 2015

Jak ochránit děti před letním sluníčkem?

Období dovolených je tady – to jsou pláže, moře, sluníčko a šťastné řádící děti. Sluneční paprsky jsou ale zrádné a zvláště dětské pokožce mohou ošklivě ublížit. Proto je třeba citlivou pokožku dětí patřičně chránit. Zjistěte, jak na to!Opalovací krém je základ Krém na opalování s vysokým faktorem je samozřejmě nejzákladnějším kouskem v dětské letní výbavě. Samotný krém ale nestačí. Děti by se měly rozhodně vyhýbat cílenému opalování i prudkému slunci. Takže se sluníčku od jedenácté do čtrnácté hodiny obloukem vyhněte a raději si dejte siestu nebo se ukryjte ve stínu.
Pokud se přímému slunci nedá vyhnout, u předškolních dětí sáhněte po krému s ochranným faktorem alespoň 50. Starším dětem stačí nižší faktor, ale vyšším faktorem určitě nic nezkazíte. Právě naopak!
Tip: Nezapomeňte, že je třeba děti namazat zhruba hodinu před pobytem na slunci a během dne vrstvu krému pravidelně obnovovat.
Pokrývka hlavy a sluneční brýle Je třeba chránit nejen dětskou pokožku, ale také jejich oči. Proto přibalte kvalitní dětské sluneční brýle s ochranným faktorem, které ochrání citlivý dětský zrak. Vzhled brýlí už ale nechte na nich – chcete přeci, aby je nosily rády!
Podobně je tomu s pokrývkou hlavy. Ať už sáhnete po kšiltovce nebo třeba dětském šátku, ujistěte se, že ji dítko za celý den nesundá z hlavy. Zejména při řádění ve vodě se na pokrývku hlavy často zapomíná a úžeh pak na sebe nenechává dlouho čekat.
Jak vyzrát na úžeh? Aby vaši dovolenou nezkazil úpal či úžeh, nasaďte dětem sluneční brýle a pokrývku hlavy, nevystavujte je dlouhému pobytu na slunci a zajistěte jim dostatečný přísun tekutin.
Tip: Kdyby vaše dítko přeci jen ze sluníčka ulehlo, dejte mu na hlavičku studený obklad. V případě zvracení pak spěchejte do nejbližší nemocnice.
Přejeme vám pohodové zážitky z dovolené!

Já bych ještě ze zkušenosti přidala ochranu ušních boltců. Takže lepší kloboučky ne kšiltovky přes ouška.

2. čer 2015

mělo tam být nebo 🙂

2. čer 2015

Začni psát komentář...

Odešli