katerinamaresova
19. dub 2017
4486 

Kam a za kolik vzít děti v Hurghadě na výlet?

Jedete s dětmi na dovolenou do egyptské Hurghady a přemýšlíte, zda se v hotelu nebudete celou dovolenou nudit? Hotelové resorty jsou tam ve většině případů velmi rozlehlé a nabízí spoustu aktivit pro celou rodinu. Pokud byste chtěli zpestření, můžete z Hurghady uskutečnit několik typů výletů.

Výlety můžete koupit buď od vašeho delegáta nebo od místních prodejců. Zpravidla bývají výlety od delegátů dražší než pokud koupíte např. od prodejce na pláži. Někteří cestovatelé si raději připlatí, protože se obávají kvality výletu nebo toho, že se nedomluví. Kompromisem může být zakoupení výletu od českých prodejců v Hurghadě. V posledních letech se s nimi doslova roztrh pytel, stačí trochu pohledat na sociálních sítích či internetu a určitě si vyberete. 

Ne všechny výlety jsou vzhledem ke své povaze vhodné pro děti. Obecně doporučuji vzít děti na výlet až zhruba od tří let. Do té doby nejspíš nejvíc ocení dovádění v bazénku či hraní v písku a výlet by byl pro vás oba jen zbytečný stres.

Níže jsem pro vás shrnula tipy, kam vyrazit s dětmi od tří let. Všechny zmíněné výlety určitě ocení i dospělí. Pro lepší představu pro vás uvádím cenovou relaci (záleží od jakého prodejce výlet koupíte) jednotlivých výletů. Pro lepší orientaci uvádím v závorce ceny i v českých korunách, přepočítano kurzem 1$ = 25Kč.

Polo-ponorka/loď se skleněným dnem

Kratší výlet lodí ke korálovým útesům, kde objevíte fascinující svět pod vodou, aniž byste se namočili, velká panoramatická okna vám umožní pozorovat nesčetné množství různých ryb, fotografovat nádherný mořský život. Výlet je vhodný pro mladé i starší, rodiny s dětmi,trvá asi 2 hod. Některé polo-ponorky nabízí i možnost šnorchlování zatímco mladší účastníci se cákají v bazénku na palubě.

Cena 25-30 $(625Kč - 750Kč)

Děti od 6 do 12 let 50% sleva

Děti do 6let zdarma

Opravdová ponorka Sindbad

Kratší výlet Sindbad ponorkou, která na otevřeném moři sestupuje do hloubky až 22 metrů, panoramatickými okny si můžete prohlédnout různé druhy korálových útesů, barevné ryby a jiné mořské živočichy , stejně tak jako vrak lodi. Výlet trvá asi na 2 hodiny, nejprve jedete lodí k ponorce, potom si užijete zhruba 45 minutovou plavbu ponorkou, následně zase lodí zpět.

Cena na dospělou osobu 25 -45 $ (625Kč - 1125Kč)

Děti od 6 do 12 let 50% sleva

Děti do 6let zdarma

Akvárium

V hurghadském akváriu naleznete více než 100 druhů zvířat žijících v 3500m3 mořské a sladké vody. Můžete spatřit žraloka, rejnoka, karetu obrovskou a mnoho dalších. Součástí akvária je i 11 metrů dlouhý skleněný tunel a deštný prales.

Cena na dospělou osobu 25-35 $ (625Kč - 875Kč)

Děti od 3 do 10 let  50%

Děti do 3 let zdarma

Delfinárium

V delfináriu ležícím asi 30 km od Hurghady můžete být svědky nevšední show. Představí se vám cvičení tuleni, mroži a samozřejmě i delfíni. Celá show trvá asi hodinu. Je možné si přikoupit i plavání s delfíny, ale to je nepoměrně drahé.

Cena na dospělou osobu 20-35 $ (625Kč - 875Kč)

Děti od 5 do 12 let 50% sleva

Děti do 5 let zdarma

Písečné muzeum Sand City

Unikátní písečné museum nabízí k vidění více jak 47 detailně zpracovaných soch z písku. V historické části uvidíte např. Sfingy, Napoleona, Cleopatru a Vikingy. V části filmové potom třeba Batmana, Spidermena či jiné superhrdiny.

Cena 10 -15 $ (250 Kč- 375Kč)

MiniEgypt Park

V oblasti Makadi se nachází Mini Egypt Park. V něm si můžete prohlédnout nejen egyptskou historii, ale i současnost. V parku na vás čekají modely staroegyptských chrámů, pyramid, historických, ale i významných současných budov z celého Egypta. To vše v měřítku 1:25. Během chvíle tak máte možnost procestovat Egypt od Alexandrie až po Abu Simbel bez nutnosti "vláčet" se několik hodin autobusem.

Cena: 15-20 $ dospělý (375 Kč - 500Kč)

Děti od 6 do 12 let 50% sleva

Děti do 6let zdarma

Sharm el Naga

Celodenní výlet minibusem do přírodní rezervace. Užijete si šnorchlování v průzračně čisté vodě a relaxaci na písčité pláži. Vhodné pro ty, kteří si chtějí zašnorchlovat, ale neradi jedou lodí 🙂))  Na místě je zajištěn oběd a je tam i dětské hřiště.

Cena: 40-50 $ dospělý (1000Kč - 1250Kč)

Děti od 6 do 12 let 50% sleva

Děti do 6 let zdarma

Jungle Akvapark

Pokud nejste ubytovaní v hotelu s vlastním aquaparkem, určitě si nenechte ujít návštěvu nejrozsáhlejšího komplexu skluzavek a tobogánů v Egyptě. Z více než 40 vodních atrakcí si jistě přijde na své každý milovník vodník radovánek. V ceně je celodenní vstup a all inclusive stravování.

Cena na dospělou osobu 30-40 $ (750Kč - 1000Kč)

Děti od 6 do 12 let 40% sleva

Věřím, že si z výše uvedené nabídky vyberete a užijete si se svými dětmi na dovolené spoustu legrace. Závěrem bych vám ještě ráda doporučila, abyste si na nákup výletů vzali americké dolary (schválně jsem cenu uvedla v nich). Prodejci v Egyptě totiž velmi často počítají euro k dolaru 1:1 (tzn. stejná cena v dolarech i eurech), vzhledem k tomu, že je u nás dolar stále levnější než euro, můžete tak ušetřit pár korun navíc.

Zdroj fotek:

https://pixabay.com/

http://www.sandcity-egypt.com/

http://www.egypt.delfinary.com/index.php/en/

http://www.sindbadclub.com/entertainment

https://www.hurghadaaquarium.com/

http://www.sharmelnaga.com/

http://www.pickalbatros.com/hotels-resorts/jungle-aqua-park/

http://www.miniegyptpark.com/

Dobrý den, parádní článek! Mohu poprosit odkazy na české prodejce? Nemohu to najít. Děkuji

6. črc 2017

@silvie206 pošlu vám do zprávy 🙂

7. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli