kissmartys
4. led 2020
698 

Superfolin 2 - jsi těhotná nebo kojíš? Vitamíny jistě oceníš

Ač bylo období testování poněkud chaotické skrze Vánoce, konec roku, ale především skrze nemoci, které se nám ani přes vánoční svátky nevyhnuly, podařilo se. A tak vám přináším závěrečnou recenzi. 😉 

Co je Superfolin? 

Superfolin je doplněk stravy pro těhotné a kojící maminky s vysokým obsahem folátů včetně folátu čtvrté generace (Quatrefolic), který je ideální pro geneticky slabší metabolizéry kyseliny listové a vysokým obsahem DHA, který pomáhá nahradit možný deficit mořských ryb ve stravě. 

Kyselina listová 

Kyselina listová je ve vodě rozpustný vitamín skupiny B, které si tělo nedokáže ukládat do zásob. Kyselina listová se podílí na vzniku celé řady aminokyselin, v kostní dřeni na krvetvorbě, snižuje riziko tvorby karcinomu tlustého střeva, zánětlivé Crohnovy choroby. Co je však důležité pro budoucí maminky, kyselina listová má vliv na vývoj plodu, zejména těsně před otěhotněním a v prvním trimestru. 

Pestrou stravou lze denně získat přibližně 200 mikrogramů kyseliny listové, přičemž doporučená denní dávka pro dospělého je 400 mikrogramů a u těhotných dokonce 600-1000 mikrogramů. K doplnění doporučené denní dávky se proto doporučuje užívání vitamínů obsahujících kyselinu listovou před těhotenstvím, v průběhu těhotenství, ale i v období kojení. 

DHA

Příjem kyseliny dekosahexaenové, neboli DHA, přispívá k normálnímu vývoji mozku miminka v těle matky a kojencům vyživovaných mateřským mlékem. Příznivého účinku dosáhneme denním příjmem 200mg k doporučené denní dávce 250mg DHA a EPA. 

Superfolin 2

Jedno balení vitamínů Superfolin 2 obsahuje 30 tablet a 30 tobolek a váží 53g. Při doporučeném užívání 1 tabletky a 1 kapsle denně tak balení vydrží na měsíc. 

Jedna tableta obsahuje 400 mikrogramů kyseliny listové, 600 mikrogramů Quatrefolicu, dále vitamín B12, vitamín B2, vitamín C, vitamín B6, vitamín E, vitamín D3, kyselinu pantothenovou, biotin, niacin a jód. 

Obsah jódu uvítají především ženy léčící se se štítnou žlázou, neboť jód napomáhá ke správné funkci štítné žlázy, jejíž správná funkce je klíčová pro zdravý růst a vývoj dítěte. 

Jedna kapsle obsahuje 250mg DHA a 55mg EPA. 

Tabletky i kapsle jsou velmi dobře polykatelné, nemají žádnou příchuť a snadno se zapijí. Což jsem já osobně velmi ocenila, protože mívám problémy s tím, že velké tablety mi jdou hůře polykar/zapíjet. A s těmito tabletami a kapslemi jsem neměla vůbec žádný problém. 

Můj vztah k vitamínům pro těhotné a kojící maminky 

Mám za sebou 3 těhotenství a ve všech 3 jsem měla problém se silnými celodenními nevolnostmi, které mi bránily v pestré stravě. Navíc, trochu paradoxně, platilo, že čím zdravěji jsem se snažila stravovat, tím více jsem zvracela. Proto existenci vitamínů pro těhotné a kojící maminky vítám, neboť díky nim jsem mohla doplňovat do těla vitamíny, tolik potřebné nejen pro mě, ale především pro mé děti. 

Současně obě moje holky trpěly na novorozencké koliky. Mladší, téměř 5měsíční dcera, na koliky trpí stále. Když vám potom miminko pláče, tlačí a kroutí se jak ho bolí bříško, a vy se mu všemožně snažíte pomoci, jde jídlo do ústraní a většinou se jen nějak odbydete a na pestrou stravu moc nemyslíte. Jenže tělo ty vitamíny potřebuje a o to víc, když kojíte a musíte tak v mateřském mléce ty potřebné vitamíny předávat i miminku. Díky vitamínům Superfolin 2 tak tělu pomáhám doplnit chybějící vitamíny a nemusím se bát, že miminko v mateřském mléce dostává málo potřebných vitamínů. 

Výše jsem zmínila obsah jódu v tabletách Superfolin 2 a důležitost jódu pro funkci štítné žlázy. I já se právě se sníženou funkcí štítné žlázy léčím. Lékařka mi proto již v těhotenství doporučila užívat navíc jodid. Když jsem se však zmínila, že užívám vitamíny pro těhotné a kojící maminky, které jód obsahují, řekla že to tedy takto stačí. A já uvítala, že mám o tabletku méně, protože i bez toho jsem těch léků v těhotenství, abychom došli až do šťastného konce, mela víc než dost. 

Tímto děkuji za možnost tyto skvělé vitamíny Superfolin 2 pro vás otestovat a věřím, že vám moje recenze pomůže při rozhodování se zdali a jaké vitamíny brát. Ať už před těhotenstvím, v těhotenství nebo pak v období kojení. 🙂 

#test_superfolin #recenze #zkusenosti_superfolin3

Začni psát komentář...

Odešli