Ahoj, omlouvám se za několika denní pauzu, vím, že jsem vám slíbila, že vám napíšu něco o složení vitamínů Superfolin, ale skolil mě před vánoci nějaký moribundus, k tomu obě děti s rýmou, no prostě jsem byla nepoužitelná.

    V jedné tabletě je obsažena kyselina listová (400), quatrefolic (folát čtvrté generace 600) a dále vitamín B12, vitamín B2, vitamín C, vitamín B6, biotin, kyselina pantothenová, jód, vitamín E, Niacin a vitamín D3.

    Kyselina listová je důležitá pro normální růst zárodečných tkání během těhotenství. Bohatou pestrou stravou lze získat denně zhruba 200 µg kyseliny listové, přičemž doporučená denní dávka pro dospělé je 400 µg, pro těhotné 600-1000 µg. Proto je vhodné v těhotenství, ale i při kojení užívat doplňky stravy s obsahem kyseliny listové.

    Navíc, mnoho lidí trpí nedostatečnou funkcí štítné žlázy, včetně mě. V těhotenství mi bylo doporučeno užívat kromě Euthyroxu i jodid. Je super, že existují takovéto doplňky stravy pro těhotné a kojící ženy, které už pro nás "štítnařky" tolik potřebný jód obsahují.

    V jedné kapsli je pak obsaženo DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA, potřebný ke správnému vývoji mozku.

    Příjem kyseliny dokosahexaenové (DHA) z těla matky přispívá k normálnímu vývoji mozku plodu v těle matky a kojenců vyživovaných mateřským mlékem. Příznivého účinku se dosáhne denním příjmem 200 mg DHA navíc k doporučené denní dávce příjmu omega-3 mastných kyselin u dospělých, tj. 250 mg DHA a EPA.

    A já se jdu zase léčit. Přeji všem klidný a pohodový zbytek vánočních svátků.

    #test_superfolin