Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři
    11 / 42
    Zapečený lilek s mletým hovězím masem

    Mňam. To je dobrý nápad, už vím, co budu vařit 🙂

    23. říj 2015

    RECEPT

    1 lilek
    200g mletého hovězího
    3 jarní cibulky (nebo malý pórek)
    1/2 středně velké cukety
    hrst oliv
    kousek žluté papriky
    sůl, pepř, česnek
    olej

    Na oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek, poté přidáme maso a necháme zatáhnout. Osolíme,opepříme. Přidáme nastrouhanou cuketu, vydlabaný vnitřek z jednoho lilku a podusíme. Až když je směs hotová, přidáme pórek na kolečka a kousek žluté papriky nakrájený na kostičky.
    Přeríznutý, vydlabaný a nasolený lilek naplníme směsí, možné ozdobit plátkem slaniny. Zapékáme cca 20-30 minut.

    23. říj 2015