konik_testuje
22. čer 2022
159 

BEBELO pleny - aby bylo všechno v suchu

Každý rodič ví, že spokojenost děťátka závisí na několika faktorech. A právě dobře padnoucí plenka a zadeček v suchu jsou jedním z nich. Radost z pohybu, pohodlí, hebká pokožka bez podráždění, ale také klidný spánek – to vše ovlivňuje právě výběr plenky. Na co se zaměřit a čeho se vyvarovat? Otestovali, sepsali a shrnuli jsme všechno za vás. Z pohledu rodiče. Protože kdo poradí lépe než máma mámě?

V případě plen platí, že raději jednou zkusit než stokrát slyšet. Proto jsme se v redakci Modrého koníka rozhodli vyzkoušet plenky BEBELO25. Abychom zhodnotili všechny vlastnosti, pleny otestoval náš nejcitlivější člen redakčního týmu Adámek, který jen tak jakékoli pleny netoleruje. A jak obstáli? Přečtěte si naše hodnocení, plusy, ale i minusy.

Nenechte výběr plen náhodě

Plenky - proč z toho dělat vědu? Mají přece jen jediný úkol, a to zadržet bezpečně uvnitř vše, co uvnitř zůstat má. Nicméně, kdo už dítě má, ví, že praxe obnáší mnohem více proměnných. Důležité je, aby plenka dobře sedla, netlačila a neomezovala děťátko v pohybu. Zároveň však musí mít dobré absorpční a těsnící vlastnosti, aby bylo děťátko spokojené a v suchu. A pak je zde ještě citlivá pokožka některých dětí. Třeba toho mého. Hned v porodnici jsme se setkali s plenkovou dermatitidou, vyrážkou v plenkové oblasti. Vyzkoušeli jsme spoustu značek, než jsme našli pleny, které by Adámkovi nezpůsobovaly kožní problémy. Proto jsme se s malou dušičkou odhodlali otestovat pleny BEBELO, s nimiž jsme zatím zkušenost neměli.

Vhodné i pro citlivou pokožku? Jednoznačně!

A co nás přesvědčilo, abychom do toho šli? To, že plenky jsou bez parfemace, dermatologicky testované a vhodné i pro citlivou pokožku. A citlivá pokožka našeho Adámka toto tvrzení jen potvrzuje. Žádná reakce, zarudnutí či vyrážky. Pokožka v plenkové oblasti zůstala krásná, jemná, miminkovská. Toto je pro mě v případě volby plenek alfou a omegou. Tady se víc asi není potřeba rozepisovat. Za nás 10/10.

12 hodin pohodlí a sucha? Žádný problém!

Dalším důležitým požadavkem je, pochopitelně, absorpční schopnost. Protože nikdo nechce řešit nehody. V rámci zákona schválnosti mateřského světa, v té nejméně vhodné situaci. Například uprostřed plné kavárny, případně venku, když nesete dítě a na sobě máte bílé šaty. Ano, vlastní zkušenost. V případě plenek BEBELO se nám však po celou dobu testování taková nehoda nestala ani jednou. Všechno, co má zůstat v plence, v ní i skutečně zůstalo. A že jsme jim dali zabrat. Zvládly i prokojenou noc bez výměny pleny. Přestože byla plena vážně plná, nikde neprotekla a Adámkovi zjevně plná, nasáklá plenka vůbec nevadila a nevyrušovala ho ve spánku. SeconDry® systému, který odvádí vlhkost, zaručuje pohodlí a sucho až po dobu 12 hodin. Dvojitou ochranu proti protečení zajišťují jemné gumičky kolem nožiček, které se krásně přizpůsobí, ale zároveň netlačí. Praktické jsou i absorpční kanálky, díky kterým je vlhkost odváděna po celé délce pleny – toto ocení především maminky chlapců. Takže za nás opět jednou plný počet bodů.

Pohodlí nadevše

K tomu, aby mohlo děťátko s radostí objevovat svět, potřebuje komfort. K tomu je nutná pohodlná plena. Náš malý tester toho ještě moc nenamluví, ale podle jeho spokojených úsměvů, splňují BEBELO pleny i tento důležitý aspekt. Povrchová vrstva je jemná a hebká, což pocítíte i na dotek. Díky elastickým upevňovacím páskům se plenky přizpůsobí proporcím děťátka, které se bude moci flexibilně a komfortně pohybovat. Ten náš malý průzkumník je neustále v pohybu, přičemž plenka skvěle sedí, neomezuje jej a ani mu nezanechává otlačená místa. Opět jednou nemáme za co strhávat body, takže 10/10.

Dostupné pro každého

Pleny tvoří nemalou položku v rodinném rozpočtu, proto je i cena nezanedbatelným faktorem při jejich výběru. Hlavně v dnešní době člověka potěší, narazí-li na něco, co mu nějakou tu kačku ušetří. Ve srovnání s plenkami, které jsme vyzkoušeli, vycházely jednoznačně nejlevněji. Abychom jen nechválili, jedno malé minus se přece jen najde. A tím je dostupnost plenek, jelikož se dají koupit exkluzivně v síti lékáren Dr. Max. Snažíme se mít doma vždy zásoby, ale někdy se zkrátka vyskytne situace, kdy by se mi hodilo vyběhnout pro balík plen. Prodejnu Dr. Max však ve své bezprostřední blízkosti nemám, proto pleny kupuji nárazově v kamenné lékárně Dr. Max, nebo, moje preferovanější volba, objednávám přes e-shop. Doprava je od 999 Kč zdarma a doručení je opravdu rychlé. Já jsem však přihlášená na e-shopu jako členka programu Karta výhod Dr.Max a dopravu mám zdarma, bez ohledu na výši nákupu. Vybrat si můžete z několika přepravních společností (PPL, DPD, Česká pošta) nebo si je nechat doručit do Dr.Max Boxu. 

Třešnička na dortu?

Poslední hodnocení je věnováno designu. Jde spíše jen o takový ženský rozmar, protože každá víme, že v případě plen to není rozhodující faktor. 🙂 Nicméně, pleny BEBELO mají skutečné roztomilý design, proto mi nedá nezmínit i toto estetično. Velikost Midi 3, kterou jsme měli možnost testovat, je ve veselém, jemném provedení. Žádné kikirikí vzory, ale stále hravé a milé obrázky. A to, že každá velikost má svůj vlastní design, je jen malým, i když možná bezvýznamným, plusem. Když jsme již u těch velikostí, BEBELO pleny a plenkové kalhotky se vyrábějí v pěti velikostech, a to Newborn (2-5 kg), Mini (3-6 kg), Midi (4-9 kg), Maxi (7-17 kg) a Junior (11-20 kg). Adámek váží aktuálně přibližně 7,5 kg a pleny Midi 3 mu sedí jako ulité. Vždy se řiďte váhovým doporučením na obalu. Jen tak bude zajištěn dokonalý výsledek. Malá či naopak velká plena nezajistí pohodlí děťátka ani požadovaný výsledek.

A je dotestováno!

Přiznám se, že pokud by nebylo tohoto redakčního testování, asi by se nám pleny BEBELO do rukou nedostaly. Pleny jsme vybírali podle dostupnosti v prodejnách v okolí, ale protože pleny BEBELO lze zakoupit pouze v prodejnách a v e-shopu lékáren Dr. Max, zřejmě by šanci za normálních okolností nedostaly. Což by byla velká chyba. Protože najít plenky, které vyhovují ve všech směrech, není až tak jednoduché, jak se může zdát. Máme-li to shrnout ve zkratce, pleny BEBELO si nás získaly tím, že vyhovují i citlivé pokožce, skutečně udrží dítě v suchu až 12 hodin, perfektně sedí a jako bonus jsou cenově výhodné. Samozřejmě, každý zadeček je jedinečný a osobitý. A to, co sedlo Jance od sousedů, nemusí sednout vašemu Míšovi. Za nás je ale můžeme s čistým svědomím doporučit a potvrdit vše, co výrobce slibuje. Po vyzkoušení a ověření strháváme pouze jeden bod, a to za dostupnost plenek. Takže naše testování ukončujeme hodnocením, které mluví samo za sebe - 9/10! 🙂

#test_bebelo

Začni psát komentář...

Odešli