konik_testuje
27. zář 2022
154 

Jsou bezlepkové potraviny stejně chutné jako jejich lepková verze?

Co dnes vařit je asi jedno z nejvyhledávanějších hesel na internetu. My mámy si ohledně jídla věčně lámeme hlavy. Co ke svačině, co ke snídani, co k večeři. Pokud se nad tím trápíte často, vzpomeňte si, že spousta z nás má doma děti či partnery s různými intolerancemi či alergiemi na potraviny. Počet lidí odkázaných na bezlepkovou stravu neustále stoupá. V mém okolí je mnoho známých, kteří mají celiakii, intoleranci vůči lepku či alergii na pšenici. Tato onemocnění mají různé projevy, ale jedno společné řešení. A tím je vynechání lepku ze svého jídelníčku. V dnešní době je již nabídka bezlepkových potravin opravdu pestrá a pořídit se dají za slušnou cenu i v supermarketech. Tentokrát jsme si v redakci Modrého koníka posvítili na vybrané bezlepkové produkty Tesco Free From.

I když bezlepková dieta vypadá zpočátku jako velký strašák, hlavu vzhůru. Pokud vám právě diagnostikovali celiakii, jednou z prvních věcí, kterou musíte udělat, je přeorganizovat celou kuchyni a kuchařskou knihu naplnit bezlepkovými recepty. Než se však stanete mistrem ve svém řemesle, velkou pomocí vám budou hotové produkty, které jsou rychle a snadno dostupné v obchodech.

Bezlepkové špagety Tesco Free From1 jsou sušené bezvaječné těstoviny. Připravují se klasicky, v dostatečném množství vroucí vody, přibližně 11 minut. Chuťově jsou velmi dobré. Jejich povrch není tak hladký a kluzký jako u klasických pšeničných špaget. Chutí trošku připomínají domácí nudle. U nás chutnají všem členům - „lepkářům” i „bezlepkářům”.

Bezlepkový chléb se semínky a ovesnými vločkami Tesco Free From1 chutná velmi podobně jako žitné proteinové chleby, které jsou oblíbené především při snaze o redukci hmotnosti. Pokud jste patřili před nasazením bezlepkové diety k jejich fanouškům, určitě doporučujeme tento bezlepkový vícezrnný chléb Tesco Free From ochutnat. Semínka tvoří téměř třetinu jeho složení, ovesné vločky 22 %. Je hutný, velmi dobře zasytí. U nás chutnal především díky křupavé konzistenci slunečnicových, lněných, dýňových a pohankových semen.

Bezlepkové kakaové sušenky s kokosem Tesco Free From1 jsou jemné a křehké, voní po kokosu, jsou „tak akorát“ sladké. Jsou k nerozeznání od klasických lepkových sušenek. Určitě se stanou stálicí v našem nákupním seznamu.

Tyto „polystyrenové“ (jako u nás doma pracovně nazýváme tyto druhy chlebíčků) bezlepkové kukuřičné chlebíčky s paprikovou příchutí Tesco Free From1 jsou prudce návykové. Jsou přiměřeně slané, jemně kořeněné a mají výraznou chuť papriky. Velikostí jsou na jeden či dvě zakousnutí.

Bezlepkové piškoty Tesco Free From1 jsou z kukuřičné a rýžové mouky. Chuťově jsou trošku drsnější a sladší než jejich klasická lepková verze. Pokud jste však na bezlepkové potraviny zvyklí, jistě vás ta chuť nepřekvapí. V pudinku či v ovocném pyré si však rozdílu nevšimnete. Piškoty jsou, především pro děti, nenahraditelný artikl, a tak si tyto bezlepkové jistě oblíbíte.

Bezlepkové produkty Tesco Free From, které jsme testovali, jsou skutečně chutné, cenově přijatelné a nejvíce oceňujeme, že jsou běžně dostupné v supermarketu Tesco. Objednat si je lze i online.

#test_tesco_free_from

Začni psát komentář...

Odešli