konik_testuje
16. lis 2022
79 

Kosmetika ve formě 1l kartonů? Eco-friendly řešení pro lepší skladování i manipulaci!

Jako snad každá nastávající maminka jsem i já přemýšlela nad tím, jaké to bude, až nás bude o jednoho víc. Těšení se místy přerušila panika, jestli mám pro drobečka vše potřebné. V tu dobu mě ani nenapadlo přemýšlet, že to množství věcí, které děťátko potřebuje, může mít negativní vliv na životní prostředí. Vždyť přece ten můj andílek byl nade vším a jeho spokojenost byla nejdůležitější. Až když ve schránce, jen pár týdnů po narození, přistála složenka na zaplacení komunálního odpadu, začala jsem nad tím víc přemýšlet. Vždyť kolik už jen to dítě vyprodukuje odpadu?! Zjistila jsem ale, že asi nejvíc z celé domácnosti. Všechny ty jednorázové pleny, ubrousky, lahvičky a dávkovače na kosmetiku… Začala jsem se proto zajímat, jak co nejvíc eliminovat vliv tohoto malého člověka na osud naší planety. V tu dobu jsme do redakce Modrého koníka dostali na testování recyklovatelné náhradní náplně dětského šamponu, koupele pro dobré spaní a mycího gelu pro tělo a vlásky Johnson`s®. Velmi mě tento nápad potěšil. Pokud se také snažíte myslet ekologičtěji a zajímá vás, jak v testu produkty obstály, přečtěte si naši redakční recenzi.

Recyklovatelné náhradní náplně jsou snadný a ekologický způsob, jak si užít výrobky Johnson‘s®. Jsou k dispozici ve formě 1l kartonů, které umožní doplnit plastové lahve z pohodlí domova. Karton má znovu uzavíratelné víčko, díky kterému ho můžete pohodlně uskladnit. Navíc obsahuje o 90 % méně plastů než je ve dvou 500 ml lahvích. Minimální množství plastů, které obal obsahuje je nevyhnutelné pro ochranu produktu. Vím, náhradní náplně nejsou nic výjimečného, ale přiznám se, že nás nadchlo kartonové provedení. Dobře se s ním manipuluje, a ještě lépe se skladuje. Oproti otevírací verzi náhradních náplní, se kterými jsme se doteď setkávali, je toto provedení velmi praktické.

Musím přiznat, že než koupím velké litrové balení nějakého produktu, chci nejprve vyzkoušet, jestli nám bude vyhovovat.  Na začátek si tedy můžete koupit produkty Johnson‘s® v klasické plastové lahvi, kterou si po vypotřebování obsahu necháte a budete doplňovat. Je to opravdu jednoduché. Stačí čistýma rukama stlačit víčko, otočit jím a jemně zatáhnout. Před dolitím produktu z kartonu je potřeba ho protřepat. Potom už  jen stačí víčko nazpět zacvaknout a karton uzavřít. Druhou možností je koupit si pěkné nádoby na tekuté mýdlo, které se vám hodí do koupelny. Je to praktické, estetické i ekonomické.

Nyní se však podívejme na to, co se v těchto recyklovatelných kartonech skrývá.

Johnson`s® Bedtime koupel pro dobré spaní1 se pro nás stala v období testování oblíbenou součástí našeho večerního rituálu. Příjemná vůně (díky obsahu esencí NaturCalm™) přidává času strávenému ve vaně něco navíc - spolu s relaxačním účinkem teplé vody připraví malého dobrodruha na večerní spánek jedna dvě. Kromě příjemné vůně přípravek hydratuje dětskou pokožku a neštípe v očích (díky receptuře No More Tears®).

Johnson`s® mycí gel pro tělo a vlásky1 byl vyvinutý k šetrnému mytí citlivé pokožky a vlasů těch nejmenších miminek včetně novorozenců, ale používat ho mohou všichni členové domácnosti. Líbí se nám, že je přípravek hypoalergenní a má vyvážené pH. Dokonce byl testován pediatry a dermatology. Po použití je pokožka děťátka voňavá, hebká a hydratovaná. Gel je přiměřeně hustý, neteče, velmi jemně pění a získává skoro krémovou strukturu. Díky pumpičce se také dobře dávkuje.

Pokud máte pocit, že si nevystačíte s mycím gelem pro tělo a vlásky, a chcete používat na vlasy samostatný přípravek, tak Johnson`s® dětský šampon1 stojí určitě za vyzkoušení. Nejen proto, že díky receptuře No More Tears® neštípe v očích, a je k očím stejně jemný jako voda. Velmi dobře také dělá delším vláskům malých princezen, které se dobře rozčesávají. A tak ani rozčesávání není důvodem k pláči (je opravdu šetrný k jemným dětským vláskům a pokožce hlavy). Nevysušuje a ani nemastí. Šampon je hypoalergenní a jeho pH je ideální pro jemnou dětskou pokožku. A dopřát si tuto péči mohou i dospělí. 

Recyklovatelné náhradní náplně dětského šamponu, koupele pro dobré spaní a mycího gelu pro tělo a vlásky Johnson`s® můžeme za redakci Modrého koníka jen doporučit. Přípravky jsou jemné a šetrné k dětské pokožce a vláskům, příjemně voní a jsou s nimi spokojení nejen rodiče, ale i děti. S náhradními náplněmi se dobře manipuluje a ještě lépe se skladují. Oproti otevírací verzi náhradních náplní, se kterými jsme se doteď setkali, je toto provedení velmi praktické. A ke všemu jsou nejen přátelské k přírodě (obsahují jen minimální množství plastů, které je nevyhnutelné pro ochranu produktu),  ale také k peněžence. Jejich nákup je cenově výhodnější než nákup jednotlivých menších balení. 

Náš tip: Vzhledem k velikosti balení může gel a šampon používat celá rodina. Od nejmladšího člena, až po rodiče.

#test_johnsons

Začni psát komentář...

Odešli