konik_testuje
20. dub 2022
409 

Viditelné snížení růstu chloupků bez zbytečné bolesti

Kterou ženu by nelákala vyhlídka dlouhodobě hebké pokožky? Co když vám řekneme, že existuje přístroj, díky kterému výrazně zpomalíte, nebo dokonce zcela omezíte růst chloupků a to v pohodlí domova? Problematiky znalé dámy již jistě pochopily, že mluvíme o IPL epilaci. Nejvíc doporučovaným obdobím pro začátek vaší cesty k hladké pokožce pomocí této technologie je jaro. V redakci Modrého koníka jsme se tedy odhodlali k testování IPL epilátoru TrueLife BELLE IPL E5. Zaujme-li vás, stíháte začít s epilací s předstihem a užít si v létě dokonale hladkou pokožku.

Seznamte se

Epilátor TrueLife BELLE IPL E51 je elegán s bohatým příslušenstvím. V balení naleznete kromě samotného přístroje i nabíjecí základnu, 3 druhy lamp, bezpečnostní brýle a, samozřejmě, manuál.

Epilátor pracuje s technologií TrueIPL®. Výrobce deklaruje, že vás při pravidelném používání účinně zbaví nežádoucích chloupků. Je vhodný k ošetření všech partií těla – obličeje, podpaží, nohou či oblasti bikin.

Epilátor vysílá záblesky, které pod povrchem pokožky zasahují melanin ve folikulu chloupku a pomáhají tak přerušit cyklus jeho dorůstání. Světelné impulsy vytvářejí teplo, které vlasovou cibulku zahřeje, ta se zničí a chloupky pak samovolně vypadají. Pokožka je již po několika pár použitích výrazně hladší.

Před prvním použitím

Epilátory s IPL technologií se nedoporučují pro tmavou pleť a světlé chloupky. Pokud jste tedy jižanský typ, který se rychle opálí a nikdy nespálí, IPL epilátor nebude pro vás správnou volbou. Pro určení, jestli je pro vás epilátor vhodný, je třeba řídit se tzv. Fitzpatrickovou stupnicí, která rozlišuje 6 stupňů odstínů barvy pleti. Při nevhodném typu pokožky hrozí nežádoucí reakce, jakou je nadměrná či nedostatečná pigmentace, zarudnutí nebo popáleniny.

Před použitím přístroje jsem si podle pokynů zkontrolovala pokožku, jestli je v dobrém stavu a bez zranění. Oholila se, pokožka musí být suchá a čistá, bez pozůstatků kosmetických přípravků. Je třeba si dát pozor na znaménka, pihy, tetování či jizvy. Vše je velmi podrobně a přehledně vysvětleno v manuálu.

Moje cesta k hladké pokožce

Den před epilací jsem na základě doporučení provedla kožní test na malé ploše pokožky, abych zjistila, jak bude kůže reagovat a vyhnula se tak případným nežádoucím účinkům. Cílem testu je také zjistit správnou úroveň intenzity světla, kterou lze nastavit v rozmezí od 1 do 5 na dotykovém LCD displeji.

Po zapnutí epilátoru se indikátor rozbliká modro-bílým světlem. Jakmile je přístroj připraven k použití, indikátor přestane blikat a svítí pouze bíle. Po stisku tlačítka vyšle epilátor červený záblesk. Epilaci jsem začala na první úrovni a intenzitu jsem zvyšovala, dokud mi nebyly záblesky nepříjemné. Poslední úroveň, která mi byla během testu příjemná, byla ta správná pro epilaci mé pokožky. Po testu je nutno počkat na případnou reakci 24 hodin.

Automatický a manuální režim

Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 nabízí dva režimy – manuální a automatický. Než jsme se s automatickým režimem skamarádili, chvilku to trvalo. Musela jsem najít ten správný grif, jak se po pokožce pohybovat, a jak epilátor přikládat. Potom to šlo velmi rychle. Oceňuji tento režim, protože manuální epilace nohou by byla skutečně namáhavá a zdlouhavá záležitost. Jakmile se přístroj dotkne epilované oblasti, stačí podržet tlačítko ovládání po dobu 3 vteřin. Epilátor se přepne do automatického režimu, kdy při plynulém pohybu po pokožce bude neustále vydávat záblesky.

Naopak manuální režim byl výhodný v oblasti bikin, na obličeji či v podpaží. Když získáte trošku praxe, epilace všech partií vám zabere jen pár minut. Každý týden budete zdatnější.

Skutečně to nebolí?

Klasický epilátor jsem si vždy představovala jako mučící nástroj, který je jen pro opravdu zocelené dámy. Vydržím hodně, ale při trhání chloupků nad horním rtem pomocí vosku, jsem byla schopná utíkat po domě před mojí sestrou, kterou jsem požádala o pomoc, s nalepeným voskovým páskem na obličeji. Proto mě velmi potěšilo, že díky technologii SensCool® je epilace naprosto bezbolestná, šetrná a bezpečná. Po každém záblesku epilátor pokožku ihned zchladí, a tím ji okamžitě zklidní. Zároveň SensCool® hlídá teplotu epilátoru a jakmile je překročena teplota 60 ℃, epilátor se automaticky vypne.

Když se tě léto zeptá, co jsi dělala v zimě

Účinek IPL epilátoru je především dlouhodobý. Pokud toužíte po dokonale hladké pokožce, kterou budete s pýchou vystavovat v letních měsících, ideální je začít s procedurou již v zimě, nejpozději na jaře.

Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 jsem testovala po dobu 4 týdnů. Chloupky postupně rostly pomaleji, sporadičtěji a byly mnohem jemnější a světlejší. Výrobce uvádí, že pokud budete v týdenní aplikaci pokračovat, bude vaše pokožka stabilně bez chloupků.

Místa, která byste chtěli zbavit chloupků, je třeba v počáteční fázi, která trvá 4 – 12 týdnů, epilovat jednou týdně. Samozřejmě, když se růst chloupků zastaví, lze přejít do udržovací fáze dříve, kdy se podle potřeby doporučuje opakovat epilaci každých 4 – 8 týdnů, ve chvíli, kdy zaznamenáte dorůstání chloupků.

Co ještě umí?

Epilátor TrueLife BELLE IPL E5 využijete kromě samotné epilace i k dalším aplikacím. Stačí jen vyměnit lampu. Pro dlouhodobé a účinné odstranění chloupků vám poslouží HR lampa. Pro problematickou aknózní pleť se doporučuje používat AC lampu, která napomáhá k čisté a hebké pokožce. K omlazení pokožky slouží SR lampa.

Součástí balení jsou i ochranné brýle, ale již samotný epilátor chrání oči před vysláním záblesku i speciálním senzorem. Epilátor vydá impuls pouze ve chvíli, kdy je v přímém kontaktu s pokožkou, nikdy ne tehdy, když epilátor míří do volného prostoru.

Modrý koník doporučuje

Podtrženo, sečteno, pokud máte v sobě dostatek sebedisciplíny a najdete si na sebe chviličku času každý týden, odměnou vám bude hladká pokožka bez chloupků. Ten pocit jemnosti je prudce návykový. Epilování pomocí IPL epilátoru TrueLife BELLE IPL E5 je bezbolestné, s viditelným účinkem již po prvním měsíci používání. Počáteční investice je sice vysoká, ale epilátor může vydat až 600 000 záblesků. To odpovídá přibližně 15 – 20 letům používání. Díky vysokému počtu záblesků se můžete o svůj epilátor podělit a používat jej společně se sestrou, kamarádkou či kolegyní. Jelikož je napájen kabelem, nemusíte se bát ani degradace baterie.

#test_truelife_iplepilator

Bude možnost zasoutěžit si ? 😄 já jsem ten typ co mu zatím žádná cesta jak se zbavit chloupků úplně nevyhovuje. Ale tohle je úplně mimo finanční možnosti tak soutěž by dala naději 🙏 a určitě by pak na koníkovi přistála další recenze 💪

22. dub 2022

Jestli se nepletu tak ipl epilatory nejsou vhodné pro těhotné a kojící, jak je to u teto znacky?

23. dub 2022

Epilátor mám, ale někde jsem se dočetla (možná v návodu toho mého), že se nemá používat na oblast, kde jste blízko kosti (např. kotník). Víte o tom někdo něco?

26. dub 2022

@mysakm Jak jste spokojená s ním? Přemýšlím o něm ....

24. dub 2023

Začni psát komentář...

Odešli