kristinafar
7. čer 2017
8886 

Zdravotní pojišťovna VZP si maminek váží

Těhotenství je nepochybně obrovskou změnou nejen v životě každé ženy, ale zároveň také v životě jejího partnera. Těhotenstvím začíná nejkrásnější období vašeho života, jak se shodují maminky. Možná vás právě přepadá strach z neznámého a stres, co všechno přijde, ale zkuste to hodit za hlavu a tohle období si jednoduše užívejte.

Rázem uvidíte svět jinak – z pohledu nastávající maminky plné očekávání, jaké bude její miminko, až se narodí. Změní se také přístup vašeho partnera a společně si začnete budovat harmonickou domácnost.

Nebojte se neznámého, raději si těhotenství užijte

Je naprosto samozřejmé, že společně s přicházejícím těhotenstvím a jeho průběhem, se zvyšuje napětí a stres. Jedná se o zcela přirozenou reakci na neznámé, které přichází. Budoucí maminky se během těhotenství mění, některé výrazněji, jiné méně, ale ve výsledku touto proměnou projdou všechny. Určitě si právě kladete otázku, na co všechno se během těhotenství připravit.

Maminky,  věděly jste, že s těhotenským průkazem se můžete zastavit na jakékoli pobočce VZP, kde jako gratulaci k očekávání dostanete praktického průvodce budoucí maminky?

Všechny důležité informace můžete zjistit v projektu Jak spolu rosteme , za kterým stojí zdravotní pojišťovna VZP. Ta se dlouhodobě snaží starat o maminky a maximálně jim zpříjemnit nejen těhotenství, ale i následné, velmi náročné, roky vychovávání svých dětí.

Projekt přináší také informace o proměnách, které můžete během svého těhotenství zaznamenat – zbaví vás tak strachu z neznámého - Těhotenství – devět měsíců plných změn.

Dárek pro všechna miminka

Pro všechna miminka, která se narodila anebo teprve narodí v roce 2017, má zdravotní pojišťovna VZP dárek, vyzvednout si ho můžete na každé pobočce. Stačí, aby miminko bylo zaregistrováno u VZP bezprostředně po svém narození. VZP slaví 25 let, a je si dobře vědoma, že velké poděkování patří především jejím klientům, kteří ji důvěřují. Proto se snaží maximálně možně podporovat všechny, kteří podporu opravdu potřebují.

Zajímavým benefitem VZP, díky kterému můžete získat něco navíc, je Klub pevného zdraví. Jako člen klubu můžete získat různé slevy u partnerů VZP, díky kterým můžete značně ušetřit váš rodinný rozpočet – stejně jako asi 1,2 miliónů členů.  Partnerů je velké množství po celé ČR, takže si z výhod snadno vybere celá rodina.

Prevence je důležitá po celý život

V poslední době se stále častěji ukazuje, že spoléháme na lékaře až příliš. Přitom mnohdy zanedbáváme prevenci. Právě prevence může výrazně snížit nebezpečí různých onemocnění a problémů. VZP si je tohoto problému dobře vědoma, a proto se snaží podporovat prevenci, a to u všech skupin klientů – podporuje děti, maminky, dospělé a dokonce bezpříspěvkové dárce krve, plazmy nebo kostní dřeně.

Pojišťovna přispívá na permanentku do posilovny, dětem na sportovní kroužek a budoucí  mamince třeba na plavání, které ji po nebo i při těhotenství dostane do kondice.

Prevence je bohužel obecně velmi podceňována, je považována za nedůležitou a řešení hledáme až v případě, kdy nám opravdu něco hrozí, kdy pozorujeme jasné příznaky. Takové smýšlení je však velmi nebezpečné. I když to zní možná příliš dramaticky, mnohdy může být skutečně pozdě už ve chvíli, kdy se první příznaky problémů objeví. Prevence je alfa omegou pevného zdraví, které vám přinese dlouhý a spokojený život.

Díky podpoře VZP a Klubu pevného zdraví, můžete být aktivní sportovní rodina nebo si užívat relaxaci, prakticky to záleží jen na vás.  VZP vás v prevenci bude určitě podporovat.

-------

Tento článek vyšel s podporou Všeobecné zdravotní pojišťovny České Republiky.

Hezká reklama. Ale spíš než pětistovku na "tělocvik" bych uvítala, kdyby mi VZP třeba přispěla na nákup umělé výživy, když ze zdravotních důvodů (tedy ne vlastní vinou) nemůžu kojit. 😉

7. čer 2017

@kexina Tomu, dobře rozumím i já nemohla kojit, ne vlastní vinou a vím jak je to náročné. ☹ Třeba si VZP vašeho návrhu všimne a možná se v budoucnu, maminky dočkají i tohoto příspěvku. Byla by to pro maminky obrovská pomoc 🙂

8. čer 2017

Nejen VZP ale i ostatni ZP by meli prispivat na umelou vyzivu misto prispevku na vitaminy 😉

9. čer 2017

@kristinafar byla jsem na pobočce a paní mi jen řekla, že je příspěvek pro těhulky do max. výše 1000 Kč, vysvětlila na co a nashle... nic jsem nedostala.

9. čer 2017

Začni psát komentář...

Odešli