kristinafar
19. zář 2017
854 

Výhodně spořit dětem už od kolébky? Jde to snadno

Stavební spoření je dnes velmi oblíbeným finančním produktem, a to zejména díky svým výborným vlastnostem. Navíc se v České republice stalo dokonce téměř tradicí, například v roce 2010 měl stavební spoření prakticky každý druhý občan. K takto masivnímu rozšíření došlo i vlivem státní podpory, která ke každému stavebnímu spoření přispívá relativně zajímavou částkou. Dnes, stejně jako v minulosti, je stavební spoření velmi oblíbené.

Pokud přemýšlíte, kam svému potomkovi ukládat do budoucna peníze, určitě využijte stavební spoření, protože jde o jednu z nejbezpečnějších forem spoření s výborným zhodnocením.

Proč je stavební spoření unikátní a proč ho využít?

Stavební spoření je jeden z nejstabilnějších a nejbezpečnějších investičních produktů, a přitom nabízí velmi slušné zhodnocení. Průměrné zhodnocení u stavebního spoření je přibližně 3,4 %, nicméně některé spořitelny nabízejí i více, například Wüstenrot garantuje zhodnocení až 3,95 %. S takovým výnosem už svým dětem dokážete naspořit opravdu slušnou finanční částku.

TIP: Abyste dosáhli maximálního státního příspěvku 2000 Kč za rok, musíte ročně na stavební spoření vložit alespoň 20 000 Kč.

  • tradičně velmi stabilní a bezpečná forma spoření
  • výhodné zhodnocení až 39,5 % ročně
  • garantovaná jistota úrokové sazby
  • stavební spoření podléhá dozoru ministerstva financí a České národní banky
  • vklady jsou ze zákona pojištěny
  • možnost později bez problému využít úvěr ze stavebního spoření k investici do bydlení

Podívejte se, kolik můžete svému dítěti naspořit během 10 let, pro modelový příklad jsme využili stavební spoření Kamarád od Wüstenrot stavební spořitelny, protože v současnosti nabízí jedny z nejlepších podmínek na trhu. Měsíční vklad u našeho příkladu je 1 700 Kč – jedná se o minimální částku, při které je 100% podpora státu. Během 10 let tak svým potomkům naspoříte přibližně 240 000 Kč.

Wüstenrot stavební spoření Kamarád a Kamarád+

Stavební spořitelna Wüstenrot připravila, jedinečné dva typy stavebního spoření pro ty nejmenší. Pokud zamýšlíte založit svým dětem stavební spoření, potom je Kamarád+ naším horkým tipem. A věřte, že k založení stavebního spoření Kamarád není nikdy brzy, ani pozdě – dětskou smlouvu můžete založit od narození až do 24 let věku.

Dětská smlouva u Wüstenrot se vyplatí, nabízí totiž její založení zcela zdarma, bez poplatků – reálně tak u spoření ušetříte až 3000 Kč, které byste zaplatili jako poplatek za uzavření.

Unikátní výhody tarifů Kamarád a Kamarád+

Stavební spoření Kamarád a Kamarád+ je ideálním spořením pro mladé do 24 let. Ať už chcete do budoucna zajistit své děti a poskytnout jim základ pro první bydlení nebo jen vytvořit jim slušnou finanční rezervu, je stavební spoření tou správnou volbou. V podstatě tak dáte svým dětem základ pro samostatný start do života, případně jim můžete spořit na školné a podobně, možností je skutečně mnoho.

Mezi spořením Kamarád a Kamarád+ je nejpodstatnější rozdíl v cílové částce spoření. Zatímco Kamarád je stavební spoření s cílovou částkou 150 000 Kč, Kamarád+ nabízí cílovou částku 300 000 Kč. Všechny další výhody jsou shodné, což je velmi atraktivní.

  • spoření získáte bez poplatku za uzavření smlouvy, ušetříte tak až 3000 Kč
  • jedinečné průměrné roční zhodnocení až 3,95 %
  • státní podpora až 2000 Kč

Co následně s naspořenými penězi?

Jestliže dosáhnete naspořené částky, můžete se svým spořením libovolně nakládat, nejdříve však po uplynutí 6 let, jinak přijdete o úroky ze státní podpory a zároveň je potřeba uhradit poplatek ve výši 0,9 % z cílové částky. Využití cílové částky je různorodé, prakticky s ní smíte nakládat, jak chcete. Většinou slouží jako základ pro hypoteční úvěr na vlastní bydlení, ale můžete pomocí ní dětem financovat také vzdělání, nebo například zrekonstruovat dětský pokoj.

Nově po změně zákona není tak komplikované ukončit dětskou smlouvu, dnes už stačí jen souhlas obou rodičů či opatrovníků, zatímco dříve byste museli čekat na vyjádření opatrovnického soudu.

Pokud vaše děti ještě nemají vlastní stavební spoření, napravte to. Myslete na jejich budoucnost a darujte jim finanční kapitál – pomozte jim tak udělat první krok v samostatném životě. Výhodné stavební spoření u Wüstenrot si můžete sjednat online během pár minut.

-------------------

Tento článek vyšel s podporou Wüstenrot.

Začni psát komentář...

Odešli