kristinandbaby
19. říj 2017
1097 

Zpátky v lavicích!

Článek je komerčním sdělením společnosti Mylan

------------------

Září je už zdárně za námi a já doufám, že děti start do nového školního a školkového roku zvládly bez slziček a bez rýmy. Nám se bohužel rýma nevyhnula, zrovna běhám mezi smrkáním a medicínkami.

Nedávno se tu mihly příspěvky ve stylu vzpomínání na školní léta. Teď trochu přeskočím, ale já si vůbec, ale vůbec nedovedu představit, že syn jednou půjde do školy, že ten čas tak uteče. Nebo snad do školky! Jakože s mým miminkem nebudu už celé dny?! Zamačkávám slzu už teď, a to máme ještě dost času 🙂

Ale zpět k tématu. Já na svá školní léta vzpomínám ráda. Hlavně tedy na první stupeň základní školy. První den školy jsem měla velikánský kornout sladkostí, květované šaty a hezkou aktovku. Dva culíky a nově narostlé, obří, horní jedničky 🙂 Už si vůbec nevzpomínám, kde jsem seděla, ale strašně moc mě bavilo psaní, tedy spíš jeho začátky, obkreslování různých čar v písance, to bylo moje. Potom výtvarná výchova, hlavně tematické tvoření. To mi doteď zůstalo a hned, jak to věk syna dovolil, jsme spolu začali vyrábět a kreslit.

Zvláštní je, že jsem neměla moc ráda tělesnou výchovu, takzvaný “tělák“ 🙂 Nesnášela jsem převlékání, protože jsem neměla žádná prsa. Navíc tělocvik byl většinou spojen s odpoledním vyučováním a to byl možná kámen úrazu.

Moji rodiče, sportovci tělem i duší mě ke sportu vedli. Od dětství jsem profesionálně krasobruslila (mimochodem další část dětství, na kterou ráda vzpomínám). Ke krasobruslení patří samozřejmě tvrdý trénink a to nejen na ledě, ale také průprava “na suchu“, ve formě baletu a prvky gymnastiky. No asi si dovedete představit, že jsem byla velmi často samá modřina, šrám a další úrazy. Moje mamka, jakožto zdravotní sestra na oddělení ARO, moje lehké úrazy příliš neprožívala, jakmile nešlo o život, nešlo o nic 🙂Samozřejmě to myslím v legraci, ale opravdu, nějaké přílišné litování modřinek jsem neznala a už vůbec ne mazání, obvazování a tak dále.

Jelikož mám doma sportovce a vojáka, a také s narozením syna (a s mojí úchylkou na zásobovanou lékárničku), jsem se jala zjistit, co všechno je fajn použít při drobných úrazech jako je modřina nebo třeba podvrknutí kotníku a kromě elastických obinadel, gelových chladivých pytlíků a mastí, jsem objevila Reparil Gel N, který pomůže s otokem, ale také s bolestí v místě zranění. A mohou ho užívat děti už od dvou let, což je taky skvělé. Nicméně se vždy raději poraďte o jeho použití, však to již znáte 🙂 Třeba, až budete doplňovat domácí lékárničku, jsem vás teď inspirovala. Když vám nedej bože přijde dítko s podlitinou z tělocviku. Ono to je hned a stává se to i těm šikovným 🙂

Na závěr vám popřeji, aby se vám všechny úrazy vyhnuly obloukem. A bacily, ty ať se vám taky vyhnou, je jich teď kolem nás spousty.

Mějte krásný podzim!

Kristýna

------------------

Reparil‐Gel N, gel je léčivý přípravek k vnějšímu užití obsahující léčivé látky escin a diethylamin salicylát. Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Začni psát komentář...

Odešli