icon
104 / 400
Tvarůžková pomazánka
avatar

Luci tak to je fakt nefotogenické jídlo vid?

Odpověz
27. srp 2015
avatar

@tajemna30 A já se přitom tak snažila, nafotila asi 10 fotek a vybrala tu nejhezčí 😀

Odpověz
27. srp 2015
avatar

@llluckaaa mně se ta fotka líbí. Hned bych si to dala. 🙂

Odpověz
28. srp 2015
avatar

@marie_anna Děkuju, aspoň někdo mou snahu ocení 😀
@tajemna30 Ale máš pravdu, Ivi, já prostě pořád neumím jídlo dobře vyfotit ☹ Ale včera jsem se přidala ke skupině food bloggingu, tak se snad nějaké fígle naučím 🙂 Ještě bych k tomu potřebovala trochu klidu, dnes mi zase Anička vlezla do snídaně a včera se taky stihla opatlat tvarůžkama ☹

Odpověz
28. srp 2015
avatar

@llluckaaa Luci ale to vůůůůůbec, to nebylo rýpání na tvé focení, ale to jídlo je prostě nefotogenické, jak ta jídla jsou barevnější, hned to na tom talířři vypadá líp. A s 3 dětmi toho stíháš až až.

Odpověz
28. srp 2015
avatar

@tajemna30 Ivi, i kdyby to rýpání bylo, tak ho beru 😉 Když si prohlídneš nějaká zdejší alba o vaření, tak proti nim je to moje vysloveně trapný ☹ Musím s tím něco udělat, neumím to ani pěkně naaranžovat, ani vyfotit, ani upravit fotku ☹ Ale pracuju na tom 😉

Odpověz
28. srp 2015
avatar

@marie_anna Recept:
tvarůžky
pepř
drcený kmín
mléko
zelená nať cibulky (nebo pažitka ap.).

Kulaté tvarůžky nakrájíme na osminky - podélně a pak ještě na čtvrtiny, dáme do misky, posypeme kmínem, malinko opepříme čerstvě mletým pepřem a zalijeme mlékem (tak, aby byly tvarůžky zalité). Uzavřeme a dáme do chladu odležet. Po pár hodinách vyndáme a vidličkou tvarůžky rozmačkáme. Necháme zase odležet. Výsledná konzistence je takový měkký sliz, který se výborně maže, tvrdé kousky v tom nejsou. Cibulku nasekáme najemno a buď dáme rovnou do pomazánky a nebo posypeme až namazaný chleba (což je vzhledově mnohem hezčí 🙂 ).

Odpověz
29. srp 2015