icon
216 / 400
Pohanka se zeleninou
avatar
Odpověz
27. únor 2016
avatar

Luci, jsou asi různé druhy pohanky viď? Já mám takovou tmavou.

Odpověz
27. únor 2016
avatar

@leni_tom Neřekla bych že druhy, spíš různé zpracování. Toto je z lámanky.

Odpověz
27. únor 2016
avatar

Jojo, to jsem myslela...tak jsem se šla podívat a já mám pohanku loupanou. http://www.bekoset.cz/produkty/obilniny/pohanka...

Odpověz
27. únor 2016
avatar

@leni_tom Ta lámanka jsou vlastně nalámaná zrnka - jsou menší, líp sají vodu a jsou rychleji měkká. Docela jsem se toho vaření bála, ale měla bys vidět děti, jak to do nich padalo. Daly si na to strouhaný eidam.

Odpověz
27. únor 2016
avatar

Mě tohle právě přišlo docela tvrdý i uvařený podle návodu, Adélce jsem to ani nedala, tak seženu lámanku 😉

Odpověz
27. únor 2016
avatar

@leni_tom Lámanku stačí vařit krátce a je měkká. Celá semínka jsem vlastně ještě ani doma neměla, prostě kupuju už jen tu lámanku a přidávám ji různě do těst při pečení chleba nebo perníků. Kaše se z ní dělá taky dobře.

Odpověz
27. únor 2016
avatar

@llluckaaa Já lámanku dávám do polívky, ale semínka mi vyhovují k hlavním jídlům, protože drží strukturu a nevytvoří se z nich kaše.

Odpověz
28. únor 2016
avatar

@marie_anna Třeba je taky někdy vyzkouším 🙂 Já si zvykla na tu lámanku a vyhovuje mi 😉

Odpověz
28. únor 2016
avatar

@llluckaaa proto jsem ji nepoznala, jak ji davam do polivky, nevim, jak vypada. 😀

Odpověz
28. únor 2016
avatar

@llluckaaa myslim uvarena takto ve vetsim celku.

Odpověz
28. únor 2016
avatar

@marie_anna Já chápu 😀

Odpověz
28. únor 2016
avatar

@marie_anna Tak už mám doma i tu hnědou pohanku a chystám se na ní 😉

Odpověz
29. únor 2016
avatar

@llluckaaa Hodně zdaru při přípravě a šťastné podmínky pro focení. 🙂

Odpověz
1. bře 2016