icon
5 / 14
Polocelozrnné uzly, poslední dobou na nich naše rodinka ujíždí.
avatar

recept? 🙂

Odpověz
25. únor 2014
avatar

@eficenka 300 ml mléka
máslo - dávám něco mezi 5 a 10 g odhadem
2 lžičky soli
500 g mouky (nejčastěji kombinuji hladkou a celozrnnou pšeničnou v poměru 1:1)
1/4 čerstvého droždí
semínka - střídám, nejraději dávám len, mák, sezam a slunečnici

Peču v předehřáté troubě na 220 stupňů 18 minut. Dole v troubě je nádoba s vodou.

Odpověz
25. únor 2014
avatar

@llluckaaa
dík moc 🙂

Odpověz
25. únor 2014
avatar

my též jsou vynikající děkuji za recept 🙂

Odpověz
4. bře 2014
avatar

Dnes jsem podle tebe pekla a luxus.Luci dekuji.

Odpověz
20. bře 2014
avatar

@laurital To jsem ráda, že jste si pochutnali 🙂

Odpověz
20. bře 2014
avatar

vypadají báječně, vyzkouším 😉

Odpověz
29. kvě 2014
avatar

a jak se udelá ten tvar? taky bych vyzkousela:o)
h

Odpověz
18. zář 2015
avatar

@loafeer Je to hrozně jednoduché, nejdřív se v rukou uválí asi 20 cm dlouhý had, pak se do 2/3 udělá uzel a pak se to přetočí, aby oba konce byly vespod. Jak to ještě chvíli kyne, tak se to spojí dohromady. Zní to složitě, ale je to opravdu jednoduché 😉

Odpověz
18. zář 2015
avatar

Jak dlouho prosim nechavas kynout?

Odpověz
4. led 2016
avatar

@tichackova Nejdříve asi 40 minut v pekárně v programu Těsto a pak ještě aspoň 20 minut po zapletení na plechu. Někdy to kyne pomaleji, jindy rychleji, podle teploty nebo kvality droždí 😉

Odpověz
4. led 2016
avatar

Diky. Pekarnu nemam, ale zkusim normos a snad se taky povedou🙂

Odpověz
4. led 2016
avatar

Tak ty dnes asi upeču, aby byly k snídani 😵

Odpověz
8. led 2016
avatar

@zuhur Na druhý den už to není ono ☹ Chce to jíst co nejdříve po upečení 😵

Odpověz
8. led 2016
avatar

@llluckaaa ok, tak až zítra k večeři. Dnes bude čerstvý kváskový chlebíček. Na ten já se opravdu moc těším.

Odpověz
8. led 2016
avatar

Ozkoušeno, sice se mi s těstem hůř pracovalo - bylo tužší než jsem zvyklá, ale uzly nám moc chutnaly 🙂

Odpověz
12. led 2016
avatar

@zuhur Tak to jsem ráda 🙂 Já dělám těsto v domácí pekárně, takže jen naliju, nasypu, zapnu a po 1,5 hodině mám nakynuto 😀

Odpověz
12. led 2016