llluckaaa
25. srp 2015

Když hubnou muži

Statistiky uvádí, že neuvěřitelných 65% mužů je v České republice obézních nebo mají nadváhu. Jedná se především o androidní typ nadváhy a obezity, kdy dochází ke kumulaci tuku v oblasti břicha a s ním spojenému vyššímu zdravotnímu riziku jako je diabetes 2. typu, kardiovaskulární onemocnění, onemocnění trávicího traktu atd.

Oproti ženám mají mužu výhodu rychlejšího metabolismu a menších hormonálních výkyvů, které mají na ukládání tuku a tvar postavy významný vliv. Nejčastějším faktorem způsobujícím nadváhu nebo obezitu je stejně jako u žen nevhodný životní styl spojený se špatnými stravovacími návyky. Mezi časté dietní chyby patří především konzumace tučných živočišných výrobků jako jsou salámy, párky a ostatní uzeniny, tučné druhy masa nebo tavené sýry. Problematické bývá i příliš časté pití slazených a alkoholických nápojů. Naopak zelenina, čerstvé ovoce a luštěniny bývají v jídelníčku zastoupené nedostatečně.

A jak vlastně takové hubnutí mužů vypadá? Obecně jsou muži přístupnější změně životního stylu a zařazení nových pohybových aktivit než výrazné změně skladby jídelníčku. Ale i zde platí - pro zdravé a trvalé zhubnutí je nutné zajistit pravidelný a vyvážený příjem živin, minerálů, vlákniny a vody.

Začni psát komentář...

Odešli