Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.

    Vážení rodiče 😀

    dekuji za srdicko 🙂, to vy @rosie18 ?

    A tenhle znáte:

    Matka posedlá zdravou výživou vypráví pohádku: "Bio nebio..."

    lubuskad
    26. led 2016    Čtené 16113x

    Staroveký hojivý sirup: Zastaví kašeľ a odstráni hlieny z pľúc

    Ingrediencie

    Na výrobu sirupu budete potrebovať nasledujúce suroviny:

    • 0,5 kg mrkvy
    • 3 až 4 polievkové lyžice medu
    • Čistú vodu

    Príprava

    1. Mrkvu umyte, ošúpte a nakrájajte na kúsky.
    2. Vložte ju do vody a varte až dovtedy, kým nezmäkne. Potom ju sceďte, no nevylejte vodu, v ktorej sa varila.
    3. Popučte mrkvu na kašu buď ručne alebo v mixéri.
    4. Po vychladnutí vody, v ktorej sa mrkva varila, do nej pridajte med a miešajte, až kým sa v nej med úplne nerozpustí.
    5. Nakoniec do vody vložte mrkvové pyré, opäť dobre premiešajte a váš sirup na kašeľ a hlieny je hotový.

    Pre uchovanie sirupu v čerstvom stave ho držte v chladničke.

    Užívanie

    Užívajte 3 až 4 polievkové lyžice sirupu denne. Už po jednom alebo dvoch dňoch by ste sa mali začať cítiť lepšie.

    Ako je už v názve článku uvedené, tento staroveký recept vám pomôže uvoľniť uviaznuté hlieny z priedušiek či pľúc a odstrániť nepríjemný kašeľ.

    Čo všetko dokáže mrkva urobiť pre vaše zdravie?

    Napríklad nasledovné veci:

    • zvyšuje imunitu a zdravie srdcovo-cievného systému
    • znižuje cholesterol
    • chráni pred rakovinou
    • čistí pokožku od akné (vďaka vysokému podielu vitamínov a minerálov)
    • kostiam dodáva vápnik
    • zlepšuje trávenie
    • výborne detoxikuje
    lubuskad
    2. lis 2014    Čtené 0x

    9 věcí, které dělá každá matka!

    1. Očichávají zadky svých dětí. Jestliže ještě nemáte své vlastní potomky, může vás poněkud vyvést z konceptu, že uprostřed společenské konverzace matka plynule odchytí své probíhající dítě, zvedne ho do výše, přičichne si k jeho oplenkovanému zadku a zase jej vypustí - a to vše, aniž by přerušila větu. Zjistit během zlomku sekundy jediným přičichnutím stav v plence dokáží jen matky a těžko říct, zda je to genetickou výbavou, nebo trpělivým cvičením.

    2. Nediví se žádným potravinovým kombinacím. Svíčková s rýží? Knedlíky s kečupem? No a co?! Neexistuje na světě potravinová kombinace, která by mohla matku malých dětí překvapit. Má totiž ten nejlepší trénink.

    3. Soudí ostatní rodiče. Můžete být nejtolerantnější člověk na světě, ale jakmile se stanete rodičem (zejména tedy matkou), začnete pátrat ve svém okolí po jiných matkách, které své rodičovské povinnosti zvládají očividně ještě mnohem hůře než vy. A stoprocentně naleznete. A stoprocentně vás to neuvěřitelně potěší.

    4. Kontrolují, jestli jejich dítě dýchá. Kdo nikdy nestál nervózně nad postýlkou a nečekal, až se jeho dítě pohne, nebo nedržel ruku před jeho pusinkou, aby zjistil, jestli dýchá - ten lže. Iracionální obavy z toho, že by dítě mohlo přestat ve spánku dýchat, zná důvěrně každá matka. A ty paranoidnější jsou schopné své dítě i vzbudit, aby se skutečně ujistily.

    5. Nosí s sebou neustále potraviny. Vysypte batoh, nebo tašku kterékoli matky, a objevíte balíčky sušenek, pytlíky rýžových chlebíčků, kukuřičných křupek, krabičky s nakrájeným ovocem, sendviče, skleničky s přesnídávkami... Jakmile se stanete matkou, automaticky vám přistane i role svačinářky a je potřeba být dobře zásobená, kdyby vašemu potomkovi hrozila smrt hladem na pískovišti.

    6. Tančí na dětské písničky. Ačkoli by to do rockerky, která za svobodna vymetala všechny kluby a byla schopná protančit noc, nikdo nikdy neřekl, jakmile uslyší Ptačí tanec, nebo Chytila jsem na pasece žížalu, začne si podupávat do rytmu a je pro potěchu svých potomků schopna vystřihnout i neuvěřitelné tanční kreace.

    7. Nehne se bez vhlčených ubrousků. Už několik hodin po porodu každá matka zjistí, že vlhčené ubrousky jsou největším vynálezem hned po žárovce. A používá je při každé myslitelné (a mnoha nemyslitelných) příležitostech. Každá matka totiž ví, že se jejich aplikace rozhodně neomezuje jen na špinavý dětský zadek, ale dají se použít prakticky na jakýkoli povrch.

    8. Jí potají. Neexistuje matka, která by netvrdila dítěti, že se ta čokoláda od babičky zkazila a musela ji vyhodit, že ty sušenky se už přece dojedly dávno a ne, žádnou nutelu jste nekoupili. Pryč jsou zkrátka doby, kdy jste si na chipsech, čokoládě a dalších podobných potravinách pochutnávala večerně. Teď je do sebe soukáte, poněkud potupně, v koutku kuchyňské linky otočená směrem do zdi a ještě pokud možno v předklonu, aby nebylo vidět, že žvýkáte.

    9. Mluví sama se sebou. Ve vzácných a řídkých okamžicích, kdy se ocitnete na veřejnosti bez dětí se přistihnete, že sama sobě říkáte: "Tak a teď to pěkně zaplatíme a půjdeme." Záleží jen na stupni vašeho postižení, s nímž souvisí to, jak moc nahlas to řeknete a kolik soucitných pohledů od okolních lidí si tím vysloužíte.

    lubuskad
    15. lis 2013    Čtené 0x

    Pro zasmání : šálek čaje

    Šálka čaju
    Jedného dňa bola moja mama preč a o mňa sa staral môj otec. Mala som asi 2,5 roka. Niekto mi dal ako darček malú "čajovú súpravu", ktorá bola mojou obľúbenou hračkou. Ocko bol v obývačke upútaný večernými správami, keď som mu priniesla malú šálku "čaju", čo bola vlastne len voda. Po niekoľkých šálkach čaju a samej chvály, aký je ten čaj chutnučký, prišla domov mama. Ocko ju donútil počkať v obývačke, aby videla, ako mu prinesiem šálku čaju, lebo to bola "tá najroztomilejšia vec"! Mama počkala a naozaj, ja som prišla dole do haly so šálkou čaju pre ocka; a ona sledovala, ako ho vypil. Potom povedala (keďže len mama vie): "Napadlo ti vôbec, že jediné miesto, kde dosiahne na vodu, je záchod?"

    lubuskad
    15. lis 2013    Čtené 0x

    Deník dvouletého děcka....


    6:13 Budím se. Super!!!
    6:50 Lítám nahatej po bytě a řehtám se. Táta mě honí.
    7:05 Táta zakopl o nočník, kterej zapomněl večer vynést. 7:10 Jezdím kolem něj na motorce a pištím...

    7:20 Stavíme s tátou hrad pro tyranosaura. Táta ho postaví a já ho rozkopu. Super!!! 8:05 Táta dřímá mezi troskami hradu. Chvíli si hraju sám... s tyranosaurem. Žer
    e šmouly. 8:06 Tyranos
    aurus strčil svůj ocas tátovi do nosu. Na zadek dostanu já. Řvu.
    8:30 Kouzelná školka, nuda, ale tátu to baví. Běhám dokolečka před televizí, dokud nespadnu na zem a neprásknu se do hlavy.
    9:10 – 9:40 Řvu.
    10:00 Nemůžu najít tyranosaura. Táta se mě ptá, proč řvu. Řvu, protože neumím říct tyranosaurus.
    10:40 Táta mi dává na zadek, abych měl proč řvát. Pak mi dá fixy,ať si kreslím.
    10:50 Nakreslil jsem abstrakci vyjadřující pocity dvouletého dítěte, kterému nikdo nerozumí. Taťka valí oči.
    11:05 Tak na koberec se prej nekreslí.
    11:45 Oběd. Zas kuře. Plivu to do květináče.
    12:30 Jdu spát po obědě. Táta má lepší náladu. „Tak do postýlky, ty uličníku“ . Lezu pod postýlku. Táta počítá do tří. Na tři se tam zaseknu. Řvu.
    13:35 Konečně usínám.
    14:15 Nudím se. Lítám nahatej a chcechtám se. Táta mě honí.
    14:30 Táta zakopl o nočník, kterej zapomněl vynést ráno.
    16:00 Konečně jdeme ven. Na písku mi nějakej kluk chce vzít tyranosaura. Vezmu ho po hlavě hrabičkami. Řve. Táta mi dá na zadek. Řvu.
    17:30 Půjčím si tříkolku od holčičky. Řve. Musím ji vrátit. Řvu.
    18:40 Po večeři si hraju. Spravuju zrcadlo. Kladivem. Musim toho nechat, a tak skáču na balonu, dokud neprdne. Táta řve. Pak se usměje a říká, že jdu zítra do školky.
    19:55 V postýlce mi říká pohádku. V polovině užchrápe. Ocas tyranosaura se pomalu blíží k jeho nosu... 

    lubuskad
    22. říj 2013    Čtené 0x

    BÁSNIČKA O MAMIČKE 🙂

     Na materskej tretím rokom cítim sa byť už otrokom. Každé ráno pripravená, že ma čaká dáka zmena, ale večer s hrôzou zistím, že to bol deň zas ten istý: Plienky, hračky, kašičky a dve zlaté detičky. Starší o pol šiestej vstáva, pyžamko si dole dáva. Do práce sa s tatom strojí, ten sa toho právom bojí: "Nemôžeš ísť so mnou zlatko, veľa roboty má tatko. Mamička má času more, pozri sa, už vstala hore!" Ja strapatá, pomalá, nočnú som zas ťahala, lebo malý nechcel spať, iba cicík cumľovať. Manžel zdrhá: "Láska idem. Navar niečo, hladný prídem!" Tak bez seba od radosti, začnem plniť povinnosti. V ruke nočník, v druhej plienka: "Pozri, v knižočke je lienka! Chvíľu si tu čítaj, seď, malého prebalím hneď." Tvár umytá, zúbky čisté, musia niečo papať iste. Smerujem ich do kuchyne, cestou otvárajú skrine. Šaty, šperky, knihy, spreje, zrazu nič na mieste nie je. Dve stoličky, podbradníky, k tomu svorný krik veliký. Jeden nechce kašu jesť, pritom reve o 106, druhému sa šunky máli a čajík vraj strašne páli. Po raňajkách hrôza čistá, na vychádzku oboch chystám. Obliekaciu vojnu zvediem a keď ich už pred dom vediem, pri malom mi nos vykrúti, nervovo sa takmer zrútim, cítim to aj cez pančuchy, pos... sa až pod pazuchy! Druhý pokus upotená, zvládnem ako superžena, do auta ich oboch pútam, "Kam ich dneska zobrať?" hútam. "Už viem, k rieke pri kačičky, to je ten raj pre detičky!" Ubieha nám rýchlo cesta, na sedačkách divo vreštia. O hračku sa naťahujú, zvyšných dvesto ignorujú. V parku je to čistý des, holub, kačka, mačka, pes - na všetkých sa s chuťou chystá môj dvojročný terorista. Nemôžem ho spustiť z očí, do jazera by hneď skočil. Z kočíka sa rev ozýva, celý park sa na nás díva. Malý mi chce zvestovať, že ho musím pestovať. Na rukách ho teda vláčim, ťahám tašku,kočík tlačím. Na staršieho pritom vrieskam, nech nespadne na preliezkach. Keď lavičku voľnú zbadám, od únavy na ňu padám. A pre moje detičky, vyťahujem čajíčky, mandarínky, keksíky, veď majú hlad veliký. Po desiatich minútach, dogebrení sú až strach. Tak oznámim: "Moji milí, výlet sa ku koncu chýli." Cestou domov - radosť veľká, zaspia obe strašidielka. Do postieľok ich vyklopím, varešky sa s chuťou chopím. A pre blaho rodiny, varím zo dve hodiny. Priebežne periem a suším, upratať nestihnem, tuším. A hľa - už sú krpci hore, musím sa mať na pozore, výtržnosti totiž množia, snáď len požiar nezaložia. Vo dverách sa manžel zjaví: "Hotový som" smutne vraví. "Daj mi niečo na večeru, to bol zas deň, namôjveru!" Kým papá ja kŕmim deti, umývam riad, zhŕňam smeti. Posťažovať sa mu snažím, že po chvíľke kľudu bažím. Chápavo mi hlavou kýva, do novín sa pritom díva. Vytratí sa nenápadne, na mňa ďalšia šichta padne. Že mal prácu, musím chápať, počujem ho z gauča chrápať. Chalanov do vane súrim, "Zas nestihnem seriál!" zúrim. Mydla, šampónu sa stránia, do postele sa ísť bránia. V pyžamách (mám radosť veľkú) chcú sa hrať a kukať telku. O polnoci, chvalabohu nevidno už ani nohu. Hore je len mamička a kamoška žehlička. O pol druhej zbitá líham, vlasy si zmyť zas nestíham. Sníva sa mi krásny sen, že mám zajtra voľný deň...

    lubuskad
    21. zář 2013    Čtené 0x

    Ach vy muži

    Pujčila jsem si tento članek z FB, stoji zato...

    Měla k nám včera nečekaně přijít návštěva, v ledničce vymeteno, a tak jsem poslala svého muže do Tesca nakoupit. Povídám: "Drahý, v kuchyni máš lísteček, co máš koupit." a šla jsem si po svém. Sedl do auta,odjel a za 15 minut telefon: "Prosím tě, jak mám koupit 250 gramů hladké mouky?" Místo lístku s nákupem velkým jako kráva mi sebral rec...ept na buchtu, který jsem měla položený u počítače a jel podle toho nakupovat!

    Mě pobavil, když mi "ukradl" ve sprše peelingový sprchový gel (byl línej si dojít pro svůj) a povídá: "Prosím tě, jak to tady máš dlouho? Dyť je v tom nějakej písek nebo co, to je zkažený, ne?"

    Můj syn byl na podzim se svým tátou na víkendu v horách. Přijeli a já se ptám, co to má syn na sobě? Tatínek, že prý jsem mu asi koupila nový tepláky, ne? Synek běhal celý víkend venku v pyžamových kalhotách.V čem spal, to netuším.

    Je to už dávno, dcera byla v jeslích. Tatínek ji šel konečně poprvé vyzvednout. Řekla jsem mu "Jitka má kyblíček". Pro nás ženský je samozřejmé, že se jedná o značku na šatničce. Co myslíte, že hledal? Ano, samozřejmě hledal kýbl, ve kterém má dcera oblečení. Není to poklad?

    On je pečlivý, přesný matematik, ale je třeba naprosto přesně nazvat položku, kterou chcete koupit, protože jinak nepřinese nic. Tak třeba "Šlehačku neměli". A já na to: "Neměli? A koukal ses tam vedle jogurtu?"On: "Jo, koukal, ale neměli. Měli tam 12% a 18% smetanu ke šlehání, ale šlehačku NE! A nedělej ze mě blbce!"

    Vrcholným kouskem bylo "Kup mi vložky". Napsala jsem mu na lístek "Libresse, oranžový obal, na kterém mají vpravo dole 5 hvězdiček a z toho 3 jsou plné a 2 vpravo jen obrysy". Jenže! V té době se zrovna u těchto vložek měnili obal: byl skoro stejný,jen těch hvězdiček tam najednou udělali místo 5 jen 4. No a byl v prdeli! Volal mi z Delvity, vztekal se u regálu do telefonu na celé kolo, ať mu řeknu "přesný název těch vložek" - ale ten já si samozřejmě nepamatuju, tak jsem ho požádala, ať mi PŘEČTE ty názvy, a tak začal nahlas do telefonu slabikovat "Libresse, Ultra Fit and Slim, Libresse....."Já už ani nevím, co přinesl, ale myslím, že zákazníci i prodavačky v Delvitě měli tehdy docela veselé odpoledne. A můj muž mi řekl, že už mi nikdy vložky kupovat nepůjde.

    Můj muž jen tak mimochodem povídá: "Já jsem ani nevěděl, že máme pračku se sušičkou!" Já na to: "No to teda nemáme." On: "No to je divný, já jsem vypral prádlo a když jsem ho vyndal, tak bylo suchý! No ale stejně jsem ho pověsil na balkon, aby doschlo!!!" Ano, prádlo bylo suché, protože nepustil vodu! Pračka tudíž neprala, on vyndal ty svý smradlavý a špinavý fusekle a ještě je pověsil na balkon!

    Já jsem nedávno mého drahého nachytala, jak utírá prach na televizi svýma ponožkama. Na můj zděšený výkřik reagoval slovy:
    "No co, stejně se budou prát!"

    Můj muž jel jednou na služebku a místo sprcháče si vzal můj kondicionér na vlasy. Když jsem se ptala, co s ním dělal, tak prý myl (i vlasy). Prý mu bylo divný, že to nepění, ale asi prý nějaká novinka...

    Můj muž miluje ty sladké čokoládové kokosové tyčinky, oplatky,banánky v čokoládě atd. Při nákupu v Kauflandu ukládáme všechno do tašek páté přes deváté a doma to vyklopíme a uklízíme, kam patří. Manžel iniciativní jal se vybalovat nákup a své zamilované tyčinky si odnesl do svého šuplíku. Jenže se mu k těm dobrotám přimíchala i jedna malá náhradní kostka do WC, co se dává do obalu a zavěsí v záchodové míse. Večer u televize slyším jako vždy typické rozbalování a šustění, křupnutí, cucání a najednou vyskočil z pohovky, rozsvítil a zařval: "Fuj,co to dělají za hnůj, zase nějaká inovace...". No zkrátka, mlsný jak pes a už neví, co by sežral.

    Byla jsem v porodnici a chtěla jsem po manželovi koupit balení neperlivé vody, prsní vložky a toaletní papír. Dostala jsem balení minerálky, odličovací tampóny a papírové kuchyňské utěrky...

    Uvařila jsem hrachovou polévku, dojedli jsme jí a já jsem napustila vodu do hrnce, aby se odmočil. Druhý den jsem přišla z práce později než manžel a ptala jsem se, jestli má hlad. Odpověděl, že dojedl tu polívku.......

    Muž jel výjimečně do práce autem. Stál u semaforu, tak chtěl využít čas tak, že si koupí noviny. Rychle vystoupil z auta, šel ke stánku s novinama a najednou vidí, jak kolem jede tramvaj, kterou běžně jezdí. Tak se za ní rozběhl a dojel s ní do práce... Když šel z práce, vzpomněl si, že jel autem a auto nikde! Tak volal na policii, že mu ukradli auto...a policajti říkali: "Tak to jste byl vy, kdo nechal to auto na křižovatce???"

    Manžel jel na služebku do Francie. Ptal se mě, co bych chtěla přivézt jako dárek. A protože si radši oblečení, parfémy a šminky kupuju sama, tak povídám: "Třeba nějakou masku na obličej." Ráno před odjezdem mě budí:"Prosím tě, jaký máš číslo obličeje???"

    Včera jsem koupila chlebové placky Pita. Dala jsem je do zásobníku na chleba a když můj muž opět prolézal kde co, aby něco zbaštil, přišel za mnou s těmi plackami a ptá se: "Je tohle k jídlu?" No a já, právě v dobré náladě mu říkám: "Ne, to je nový toaletní papír." A on odpověděl: "Tak proč to je mezi chlebem?"

    Já jsem včera pekla rebarborový koláč, ruce opatlané od těsta a zapomněla jsem si vystříkat plech takovým sprejem místo vymazání. No a s těma zapatlanýma rukama říkám manželovi: "Mohl bys mi, prosím Tě, vystříkat pekáč?" Jeho překvapený výraz vidím ještě teď a když se mě zeptal s mrknutím oka:
    "Teď . .. . když děti ještě nespí"??? 

    lubuskad
    21. kvě 2013    Čtené 0x

    JAK POZNÁTE ŽE UŽ JSTE DOSPĚLÍ?

    Sex v úzké posteli pro jednoho už nepřichází v úvahu.

    V ledničce máte víc jídla než chlastu.

    Šest hodin ráno už není doba na chození do postele, ale naopak na vstávání.

    Vaši oblíbenou písničku už hrají jen ve výtahu.

    V televizi vás zajímá hlavně předpověď počasí.

    Vaši kamarádi se už žení a rozvádějí, místo toho, aby si někoho narazili anebo ho nechali plavat.

    Vaše dovolená se smrskla ze sto třiceti dní na čtrnáct.

    Nevystačíte si už s džíny a svetrem, když se chcete hezky obléci.

    Jste to vy, kdo volá policii, protože ti zatracení spratci odvedle odmítají ztlumit hudbu.

    Starší příbuzní už vykládají ve vaší přítomnosti sprosté vtipy.

    Nevíte, v kolik zavírá místní diskotéka.

    Platíte míň za pojištění auta, zato na půjčku na auto splácíte stále víc.

    Když spíte na gauči, jste ráno celí rozlámaní..

    Svého psa krmíte podle zásad zdravé výživy, a ne zbytky od McDonalda.

    Odpoledne si už nedáváte šlofíka.

    Večeře a potom kino už pro vás nejsou začátek rande, ale celé rande.

    Půlka smaženého kuřete ve tři ráno vám neuklidní žaludek, ale naopak vyvolá žlučníkový záchvat.

    Do lékárny už nechodíte pro kondomy a testy na těhotenství, ale pro prášky na bolení hlavy a žaludku.

    Láhev vína za třicet korun už nepovažujete za fajnové pití.

    I když to tak nebývalo, najednou snídáte ráno.

    Místo věty: "Už nikdy nebudu tak strašně moc pít," říkáte: "Už nemůžu pít jako dřív".

    Devadesát procent času, který strávíte u počítače, je skutečná práce.

    Za oknem máte několik květináčů s květinami, ale žádná z nich se nedá kouřit.

    Nepijete doma ještě před odchodem do hospody jen proto, abyste ušetřili.

    Se zakaboněnou tváří čtete celý seznam a marně hledáte bod, který se na vás nevztahuje.

    lubuskad
    20. led 2013    Čtené 0x

    Jak řešíme své první, druhé, třetí, případně další dítě 🙂

    Jak řešíme své první, druhé, třetí, případně další dítě 🙂
    Oblečení
    1. dítě - Začínáte nosit těhotenské oblečení, jakmile vám doktor potvrdí, že jste těhotná.
    2. dítě - Nosíte své normální oblečení tak dlouho, jak je to možné.
    3. dítě - Vaše těhotenské šaty jsou vaše normální oblečení.

    Jméno
    1. dítě - Studujete knihy se jmény a trénujete vyslovování a psaní kombinací všech vašich oblíbených jmen.
    2. dítě - Někdo musí pojmenovat své dítě podle pratety Alfonsie. Můžete to být klidně i vy.
    3. dítě - Otevřete knihu se jmény, zavřete oči a přečtete jméno, do kterého se zabodl váš prst.

    Příprava na porod
    1. dítě - Pravidelně trénujete dýchání.
    2. dítě - Nezdržujete se trénováním dýchání, protože si pamatujete, že posledně to vůbec nepomohlo.
    3. dítě - Zažádáte o epidurál již v 8. měsíci.

    Výbavička
    1. dítě - Vyperete, roztřídíte oblečení podle barev a srovnané uložíte do skříňky.
    2. dítě - Zkontrolujete zda jsou oblečky čisté a vyřadíte pouze ty s nejtmavšími skvrnami.
    3. dítě - Chlapečci mohou taky nosit růžovou, ne?

    Starostlivost
    1. dítě - Při prvním náznaku zafňukání či zamračení zvedáte dítě do náruče.
    2. dítě - Zvedáte dítě v okamžiku, kdy hrozí, že vzbudí prvorozeně.
    3. dítě - Naučíte 3-leté dítě jak natáhnout mechanickou houpačku.

    Aktivity
    1. dítě - Berete dítě na každé cvičení rodičů s dětmi a vyprávění pohádek v knihovně či divadle.
    2. dítě - Berete dítě na cvičení rodičů s dětmi.
    3. dítě - Berete dítě do supermarketu a čistírny.

    Odchody z domova
    1. dítě - Když poprvé zanecháte dítě doma s někým na hlídání, zavoláte během té doby 5 krát domů.
    2. dítě - Před tím než odejdete zanecháte telefonní číslo, na kterém je vás možno zastihnout.
    3. dítě - Zanecháte následující instrukce: Volat pouze tehdy, když se objeví krev.

    Doma
    1. dítě - Strávíte velkou část dne pouze pozorováním dítěte.
    2. dítě - Strávíte část dne hlídáním, aby starší sourozenec nezmáčknul, nestrčil nebo neuhodil toho mladšího.
    3. dítě - strávíte většinu dne ukrýváním se před dětmi.

    Co se všechno člověk naučí od dětí
    1. Brzdová kapalina smíchaná se Savem vytváří kouř - spousty kouře...
    2. Šestileté dítě dokáže křemenem založit oheň i přesto, že dospělý tvrdí, že je to možné pouze ve filmu.
    3. Lupou lze rozdělat oheň dokonce i za zamračeného dne.
    4. Dříve než zapneš troubu, podívej se dovnitř.
    5. Umělohmotné hračky nemají rády trouby.
    6. Hasiči nikdy nepřijedou dříve než za 5 minut.
    7. Lego je schopno projít zažívacím traktem čtyřletého dítěte.
    8. Duplo toho schopno není.
    9. Slova jako plastelína a mikrovlnná trouba by nikdy neměla být vyslovena ve stejné větě.
    10. Videopřehrávač nevyhazuje sendviče s nugetou.
    11. Z pytlů do koše nelze vyrobit kvalitní padáky.
    12. Kuličky v nádrži auta způsobují za jízdy spoustu hluku...
    13. Odstřeďovací režim automatické pračky nezpůsobí žížalám točení hlavy.
    14. Avšak kočkám ano.
    15. Ticho vždy neznamená - není třeba si dělat starosti.
    16. Vodní dvojlůžko obsahuje tolik kapaliny, že stačí na vytopení 60 m2 bytu do hloubky 10 cm.
    17. Když postříkáte chuchvalce prachu lakem na vlasy a přejíždíte přes ně na kolečkových bruslích, můžou se vznítit.
    18. Hlas tříletého chlapečka je pronikavější než hlasy dvou stovek dospělých v narvané restauraci.
    19. Když uslyšíte spláchnutí záchodu a slovo "jejda", už je pozdě.

    Také zjistíte, že
    20. 80% žen tyto informace rozešle většině svých známých, ať už mají děti nebo ne.
    21. 80% mužů po přečtení půjde zkusit smíchat brzdovou kapalinu se Savem.