Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    lucinkair
    23. dub 2018    Čtené 356x

    Spokojené dítě - spokojená maminka

    Když mi bylo u první dcery doporučeno  pediatričkou ukončit kojení a přejít na UM, myslela jsem si, že přijdu do obchodu, koupím mléko a vše proběhne bez problému. Malovala jsem si to krásně, ale realita byla trochu jiná. Stála jsem před plným regálem umělých mlék všemožných značek, typů a já absolutně netušila po kterém sáhnout. Na doporučení jsem koupila Beba Optipro. Trvalo nám však minimálně týden než dcera přijala láhev, ale mléko jí zachutnalo a začala po něm spávat celou noc a UM dostávala do dvou let.

    Poté co se narodila druhá dcera, začala jsem opět kojit a to jsem měla v plánu zhruba do roka. Claudinka se ale v noci budila tak často a já jsem byla už opravdu vyčerpaná a unavená, že jsem se v jejích 10 měsících rozhodla přejít na UM a doufala ve stejný výsledek jako u straší dcery. Moje volba byla jasná a chtěla jsem koupit opět Bebu. 

    V tu chvíli se naskytlo testování a já byla moc ráda, že jsme byly vybrány a za to bych chtěla moc poděkovat.

    Již při rozbalování krabice byla Claudinka nadšená a já též. Velice mile mě překvapila velikost plechovek.

    A k samotnému testování: 

    Den 1. - po předchozí zkušenosti se starší dcerou jsem tušila, že přijmout láhev nebude tak snadné. K mému překvapení hned věděla jak z láhve pít a vypila asi 100 ml a bylo vidět, že jí mléko chutná.

    Den 2. - Claudinka vypila již celou dávku a spala až do půlnoci. To jsem dlouho nezažila 🙂  V noci jsem ještě kojila a další probuzení bylo až ráno, kdy dostala další dávku UM. Ráno vypadá spokojeně a já vyspaně 🙂

    Den 3. - Claudinka věcer vypila opět celou dávku 210 ml a spala CELOU NOC. 

    Takhle to probíhalo asi pět dní a já tudíž přestala kojit úplně. Po pěti dnech se ale začala opět budit, naštěstí ale jen jednou za noc. Takže dostává UM večer před spaním, jednou v noci a ráno po probuzení.

    Celkové shrnutí:

    • Prášek se ve vodě krásně rozpouští a netvoří se hrudky
    • plechovka mi velice vyhovuje oproti krabicím, které musíme trhat a prášek přesypávat
    • dóza určitě najde využití i později ( v domácnosti na drobnosti, mouku, cukr...). Starší dcera mi zabavila dózu na pastelky 🙂 
    • odměrka se pěkně zarovnává o vystouplý okraj uvnitř plechovky
    • průhledné víčko pro kontrolu množství mi nepřijde důležité a neshledávám v něm nějaké extra plus. Když dávkuji mléko, tak přeci vidím kolik ho tam je 🙂
    • odměrka se dá položit na vystouplý okraj uvnitř plechovky, nemusí být zapíchnutá přímo v prášku, ale ocenila bych lepší umístění- např.nějakou úchytku ve víčku.

    Celkově UM Beba Optipro Comfort 2 hodnotím velice kladně. Dceři moc chutná, má spokojené bříško a tudíž jsem spokojená i já. Určitě jej budeme kupovat i nadále.