1 / 1

    Nádhera! Chystám se dělat lvíčka, z čeho je, prosím, krém? čím je barvený? 🙂

    19. čer 2017

    Jůů,ten je hezký. Určitě se bude líbit.

    19. čer 2017

    Moc se povedl!!!!

    19. čer 2017

    originální 🙂 a já stále nevím jaké mám dělat 😀 krása

    19. čer 2017

    mě by zajímal celkový postup 🙂

    19. čer 2017

    Ten je krásný

    19. čer 2017

    @iviiii @svatbataz
    korpus je red velvet
    těsto (dělala jsem 2 korpusy o průměru 22 cm)
    1 korpus
    250g hladké mouky
    200-300g cukru (jak je kdo zvyklý) - dávám jen 150g
    2 vajíčka (větší)
    1/2 lžičky soli
    2 lžíce kakaa
    110g másla
    240ml podmáslí
    1 lžička sody
    1 lžička octa (nejlépe jablečného)
    červené barvivo - gelové, asi půl lžičky
    vanilkový extrakt

    - dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
    - nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
    - v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
    - vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
    jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
    - nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
    částech)
    - lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
    ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
    - směs vlijeme do připravené formy a pečeme
    - respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
    - po dopečení necháme korpus vychladnout
    - je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
    krásně rovný
    náplň do dortu
    šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)

    Hlava - každý plát proříznout - potřela jsem domácí malinovou marmeládou - potřít částí krému (pokladla jsem ovocem - broskve, maliny) - celý dort dohladit čokoládovým krémem, aby byl pěkně hladký - nechat vychladit

    - Do středu dortu trochu krému, aby byl čumák vystouplý
    - oči z marcipánu (bílá bělmo, černá zelená, bílá panenka) - krém bude mezi očima

    Krém na zdobení (dělala jsem ze dvou dávek)
    1 dávka krému:
    250ml vody
    4 lžíce hladké mouky - 50 g
    4 lžíce vanilkového pudinku - 40 g
    2 žloutky
    250 g másla

    - Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
    - Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
    - Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
    - Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
    - Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
    - Bavila jsem kakaem (hnědá) a gelové barvy Wilton

    Uši - to byl oříšek
    - vystřihla jsem tvar uší z pečícího papíru - rozpustila ve vodní lázni bílou čokoládu - nanesla na papír nechala částečně zatuhnout a přenesla na váleček a šup do ledničky - tuhé jsem zapíchla do dortu a zajistila špejlemi

    Zdobila jsem špičkou Wilton 234

    - čumáček a tlapičky z marcipánu
    - fousky jsem udělala ze stříbrného drátku

    19. čer 2017

    @svatbataz
    @maminapaja28
    @lucinkalucka
    @medrin
    @missinek Holky, moc a moc děkuji za pochvalu🙂

    19. čer 2017

    @svatbataz
    @iviiii
    špička 234

    19. čer 2017

    vypada to jak vyrobene lisem na cesnek ty vousy atd- slo by to taky tak mistio spicky?

    19. čer 2017

    mooc děkuji za podrobný recept ❤😉

    19. čer 2017

    Byl-užasnej...dětem-chutnal-krém-šel-nejlépe-oblizovat🙂

    20. čer 2017

    @svatbataz posles prosim pak foto?😃

    20. čer 2017

    @lucinkalucka klidně, ale nás to čeká až v srpnu 🙂

    21. čer 2017

    @svatbataz tak jo 😃😃

    21. čer 2017