Jůů,ten je hezký. Určitě se bude líbit.
Moc se povedl!!!!
originální 🙂 a já stále nevím jaké mám dělat 😀 krása
mě by zajímal celkový postup 🙂
Ten je krásný
@iviiii @svatbataz
korpus je red velvet
těsto (dělala jsem 2 korpusy o průměru 22 cm)
1 korpus
250g hladké mouky
200-300g cukru (jak je kdo zvyklý) - dávám jen 150g
2 vajíčka (větší)
1/2 lžičky soli
2 lžíce kakaa
110g másla
240ml podmáslí
1 lžička sody
1 lžička octa (nejlépe jablečného)
červené barvivo - gelové, asi půl lžičky
vanilkový extrakt
- dortovou formu vymažte a vysypte hrubou moukou
- nejprve smícháme mouku, sůl a kakao (doporučuji prosít)
- v jiné nádobě smícháme podmáslí s červeným barvivem
- vyšleháme změklé máslo s cukrem, za stálého šlehání přidáme po
jednom celá vajíčka a vanilkový extrakt
- nakonec postupně všleháme na střídačku mouku a podmáslí (po
částech)
- lžičku sody zalijeme v malém hrníčku octem, směs vzkypí a
ihned ji nalijeme na těsto a jemně vmícháme
- směs vlijeme do připravené formy a pečeme
- respektujte svoji troubu a přizpůsobte dobu pečení
- po dopečení necháme korpus vychladnout
- je dobré dort překlopit "vzhůru nohama" - vrch dortu je potom
krásně rovný
náplň do dortu
šlehaná čokoládová ganache (750ml smetany 33% a 375g čokolády - poměr 2:1) - zahřát smetanu, rozpustit v ní čokoládu, nechat vychladnout a dát přes noc do lednice - druhý den vyšlehat)
Hlava - každý plát proříznout - potřela jsem domácí malinovou marmeládou - potřít částí krému (pokladla jsem ovocem - broskve, maliny) - celý dort dohladit čokoládovým krémem, aby byl pěkně hladký - nechat vychladit
- Do středu dortu trochu krému, aby byl čumák vystouplý
- oči z marcipánu (bílá bělmo, černá zelená, bílá panenka) - krém bude mezi očima
Krém na zdobení (dělala jsem ze dvou dávek)
1 dávka krému:
250ml vody
4 lžíce hladké mouky - 50 g
4 lžíce vanilkového pudinku - 40 g
2 žloutky
250 g másla
- Do studené vody zašleháme žloutky, mouku a pudink.
- Vše dobře promícháme a uvaříme jako pudink. Za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme, občas promícháme. Necháme dobře vychladnout.
- Než nám pudink vychladne utřeme do pěny 250g másla (cukr jak kdo máte rádi).
- Přimícháme vychladlou pudinkovou hmotu.
- Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.
- Bavila jsem kakaem (hnědá) a gelové barvy Wilton
Uši - to byl oříšek
- vystřihla jsem tvar uší z pečícího papíru - rozpustila ve vodní lázni bílou čokoládu - nanesla na papír nechala částečně zatuhnout a přenesla na váleček a šup do ledničky - tuhé jsem zapíchla do dortu a zajistila špejlemi
Zdobila jsem špičkou Wilton 234
- čumáček a tlapičky z marcipánu
- fousky jsem udělala ze stříbrného drátku
@svatbataz
@maminapaja28
@lucinkalucka
@medrin
@missinek Holky, moc a moc děkuji za pochvalu🙂
vypada to jak vyrobene lisem na cesnek ty vousy atd- slo by to taky tak mistio spicky?
mooc děkuji za podrobný recept ❤😉
Byl-užasnej...dětem-chutnal-krém-šel-nejlépe-oblizovat🙂
@svatbataz posles prosim pak foto?😃
@lucinkalucka klidně, ale nás to čeká až v srpnu 🙂
@svatbataz tak jo 😃😃
Nádhera! Chystám se dělat lvíčka, z čeho je, prosím, krém? čím je barvený? 🙂