lusynkova
31. led 2017
279 

Proč mají děti ekzémy?

     Tenhle článek je pouze mou osobní úvahou. Nejsem lékařka a popravdě jsem toho názoru, že ani alopatičtí lékaři v tom nemají jasno. Proto prosím, berte vše, co je zde psané, pouze jako spekulace nezakládající se na vědecky podloženém základě ;). Informace jsem však čerpala z relevantních zdrojů (nebudu dokládat, neukládám si je).

     Kožní problémy má v současné době mnoho dětí. Začínají brzy po porodu a naštěstí mnoho z nich v dospívání vymizí. Už to začíná být bráno jako něco normálního, tak jako jsou za běžné považovány různé alergie. Když měl ale můj syn ve třech měsících "atopický ekzém", určitě mi to normální nepřipadalo. Před početím jsme se detoxikovali, nosil pouze biobavlnu, prala jsem velmi šetrně... Začala jsem tedy pátrat po tom, co vše může kožní problémy způsobovat. 

     Věděla jsem, že kůže miminka je velmi zranitelná. Do tří let jsou buňky pokožky velmi propustné a tak netvoří takovou ochranu, jakou by asi miminka v našem chemickém světě potřebovala. Proto není vhodné používat jakékoli kosmetické přípravky do koupele, na mazání apod. Přečtěte si složení a trochu "gůglujte". S hrůzou zjistíte, že své dítě v nejlepší víře mažete chemickým koktejlem. A s přívlastkem "dětský", popř. "přírodní". Dítěti stačí ke koupeli voda a pokud bychom být úplně důslední, tak ani ta pro něj není "dost dobrá". Obsahuje mj. chlór, který je taktéž pro děťátko škodlivý. Ano, je pouze v malém množství, ale dítě jej nepotřebuje vůbec! Proto dáváme do vaničky na 24 hodin šungit, u kterého bylo prokázáno (vědecky 🙂), že má schopnost odstraňovat chlór, těžké kovy aj. Není to jako koupat dítě ve studánce, ale aspoň něco 🙂. Když už tedy dítě okoupeme a tím mu smyjeme ochrannou bariéru kůže, je třeba ji zase vytvořit. Velmi doporučuji meruňkové máslo, popř. olej. Je pro děti naprosto nejvhodnější.

     Chemie není pouze v kosmetice, je i v oblečení. Ano, i v dětském. Čichli jste si někdy k novému oblečení? Málo které je bez toho hnusného pachu "novoty". To z něj čpí chemie... Jistě jsou normy na dětské oblečení, ale víte, jak je to s normami... Stát nikdy nešlápne prodejcům tak na krk, aby museli chemii vyloučit úplně (a jde to!). Někde jsem četla výzvu Greenpeace (tuším) směřovanou velkým firmám, ve které je vyzývali k tomu, aby odstranily chemii ze svého oblečení. Většina firem se k tomu do určitého roku zavázala. Nejvhodnější je tedy pro děti nebarvená biobavlna, konopí, bambus, merino apod. Věřte tomu, že jim nebude vadit, že nemají pestré barvy a krtečka na tričku ;).
     Dále jsem přišla na to, že kůže je odrazem toho, co je ve střevech. To Vám potvrdí kdejaký lékař. Pokud je miminko kojené, je tedy na vině, bohužel, maminka. Jsem přesvědčena o tom, že za velkou část kožních obtíží dítěte může Candida albicans, popř. jiná kvasinka. Candidu má přemnoženou naprostá většina lidí naší konzumní společnosti, aniž by o tom věděli. Mají nespecifické obtíže  - svědí je nos, bolí hlava, jsou unavení a malátní, ženy mívají vaginální obtíže... Lékař Vám neřekne, co Vám je. Ale pokud si uděláte velmi jednoduchý slinný test, pravděpodobně zjistíte, že se Vám kvasinka přemnožila. Žije z cukru, bílé mouky a všeho, co tyto složky obsahuje. A pokud má žena tento problém, byť o něm neví, předává Candidu svému miminku už v bříšku. To pak může mít různé střevní obtíže (třeba i koliky??) a hlavně ekzém. Moučnivka v ústech miminka se objevuje až v nejtěžších případech. A maminka v dobré míře dítko maže kortikoidy a u toho jí rohlík s nutelou...

     Problémem mohou být i těžké kovy. Ženy, které mají hodně plomb, bohužel předaly v těhotenství a dále i při kojení svému dítěti také určité množství rtuti. Byly provedeny výzkumy, které u novorozenců čerstvě po porodu zjistily množství rtuti v krvi odpovídající počtu plomb... O amalgámových plombách se už mezi zákonodárci živě diskutuje a pokud vím, tak poslední zprávy byly takové, že budou postupně zakázány. Mohou tedy i těžké kovy ovlivnit kůži našich dětí? A proč by nemohly...

     Příčin může být mnoho, ale to zase příště, budí se mi dítě ;)

Hezké dny, Lucka.

Máme tu dost tvrdou vodu a je fakt že jak si často myju ruce tak mi praskají do krve a když si myju vlasy tak mám lupů 3 řiti a i po umytí mě hlava stále svědí.. syn od mala žádné vyrážky protože voda byla z rezervoáru.. dcera pravý opak.. přišli jsme do města narodila se dcera a ta má občas nějaké flíčky.. takže voda je častá příčina a neobsahuje bohužel jen chlór..

31. led 2017

Tak nevim. To uz bychom do podobnych uvah mohly zahrnout i vzduch, protoze v nem se taky vznasi ledacos a ubohe dite ho dycha (!). Ale do vakua ho asi nestrcime ze.. Za me takovehle uvahy jsou prehnane, osobne razim nazor "vseho s mirou". Dite neni sklenikova kvetinka a melo / mohlo by si pomalu zvykat na okolni prostredi, za predpokladu, ze v tomhle chranenem modu nebude zit navzdy, coz asi nebude. Ale jak rikam - vseho s mirou. A i tak je to jen muj nazor 🙂

31. led 2017

@brusinka91 to ho tam klidně zahrň ten vzduch.. nám stojí dům naproti teplárně a sníh na zahradě je černý.. všeho s mírou souhlasím.. nejsem žádná biomatka co neočkuje nebo lpí na tom aby děti jedly zdravě apod. Jen říkám že chemie je všude a ve všem a to tak prostě je..

31. led 2017

@deniee Dokončila bych tvou poslední větu: a proto pokud můžu, tak se ji snažím co nejvíce omezit. Se vzduchem toho moc nenaděláme, bohužel.

31. led 2017

@deniee Je to tak no. Bez toho se moderni svet asi neobejde. Ja se narodila a 20 let zila v Ostrave tak zrovna ten vzduch velmi dobre znam 😀 Ale kupodivu nemam zadne potize ani nasledky..

31. led 2017

@lusynkova Na druhou stranu, vim ze tady na MK je chemie skoro sproste slovo, ale na chemicke vzorce lze prevest i prirodu okolo nas, mnohdy je nam uzitecna a napomocna. Ja bych ji zas tak nehanila 🙂

31. led 2017

@brusinka91 Ale tak všechny víme, jakou chemii máme na mysli 😉 . Určitě ne kyselinu askorbovou 😉

31. led 2017

Zajimavy clanek, jo je to logicke ck pises 🙂 takze proto ja nejdradeji nakupuji oblečení pro dite v lindexu (vse je biobavlna) - a pred prvnim pranim namocim do octa a sody. Do prani misto avivaze ocet, kosmetiku na dite zadnou - jen vyjmecne namazu nejakym 100% olejem. A syn cca do 2 let dostaval denne probiotika a do 26 mesicu kojeny. Nic kožního nastesti nemel ani nemocný nebyva... Ale tezko rict, jestli je to tim... Jinak tedy test se slinou - zkousela jsem pred rokem a vyslo mi negativni...(ale uz si nepamatuji jak to melo byt??? )
A rekni mi jeste prosimte jak jste to dělali s tou vodou na koupani??? Tos napustila treba rano ? Ale do večera byla voda studena tak jak jste znovu ohrivali?? My bydlime nastesti na vesnici kde je voda dobra, i chutove (chlor apod tam samozřejmě byt musi, ale oproti mestske vode se to myslim neda srovnat...)

31. led 2017

@lucy_89 taky jsem to nepochopila s tou vodou a je pravda že vesnická voda se nedá srovnat s městskou..

31. led 2017

@lucy_89 Večer po koupání napustit vaničku vodou, dát několik šungitů. Nechám do druhého večera, pak půlku odeberu do tří velkých hrnců a ohřeju. Je to pracné, nedělám to tak vždy, ale snažím se...

31. led 2017

@lusynkova pro blbce: co je ten "šungit"? 😅 to je jakoby nějaká tableta na zbavení toho Cl apod. nebo jak to vypadá?

31. led 2017

@deniee nerost. Zadej do gůglu 😉

31. led 2017

@lusynkova už jsem googlila.. díky.. 😊

31. led 2017

@deniee vůbec nemáš za co😉

31. led 2017

@lusynkova Také děkuji za tip, mrknu nato 🙂

31. led 2017

S cukrem je to v dnešní době těžké. I když se snažíte ho omezit na minimum nabízí ho vašim dětem ve školce, v kroužku a také velmi rády babičky. Amálka nevěděla co je "kokino" do svých 3 let. Pak poznala ve školce a začala vyžadovat. Bonbony jsem jí nikdy nekoupila a spíš jsem něco upekla. Dnes už má rozum a nechá si vysvětlit, že je to velmi škodlivé, nicméně když babička nebo paní učitelka nabídne, neodolá. A tak je to se vším. Málem jsem zkolabovala, když jsem viděla pasty na zuby, kterými si ve školce čistí ráno zuby. Moji vlastní pastu mi učitelka nepovolila. A právě proto, že mnohé neovlivníme je potřeba být doma ortodoxní, aby se škody eliminovaly 😀

4. dub 2017

Začni psát komentář...

Odešli