luthien.k
9. kvě 2012

Pobyt u moře

S malým atopikem k moři? Určitě ano! Ale nečekejte po týdenním pobytu zázraky, pro plnou léčebnou sílu mořského klimatu (nejde jen o koupání, ale vhlký mořský vzduch, slunce a také psychickou pohodu) jsou třeba alespoň tři týdny pobytu, a to nejlépe mimo sezónu. Někdy i 14 dní stačí na zlepšení stavu. První týden se obvykle situace mírně zhorší, druhý týden stabilizuje, třetí týden zlepšuje. Preferujte pobyt mimo hlavní sezónu.
Na co u moře nezapomenout?
- Zvykejte na slanou vodu pomalu, první dny sprchujte ihned sladkou vodou, jak postupně kůže regeneruje, prodlužujte intervaly sprchování sladkou vodou a cca po pěti dnech je možné nechat působit slanou vodu až do večerního sprchování. Ona si kůže i sama řekne, zezačátku sůl může štípat, což by se mělo časem zlepšovat.
- Natírejte ochrannými krémy ještě před odchodem k moři, aby měly čas spojit se správně s pokožkou a správně chránily. U moře jsou určitě potřeba ty nejvyšší ochranné faktory.
- Nazapomínejte ošetřovat kůži po sprchování též promazávacími krémy (emolienty).
- Výborné i pro regeneraci dýchacích cest jsou ranní procházky, kdy je ve vzduchu nejvíce vlhkosti.
- Mezi 11 a 15 hod. je dobré se pobytu u vody vyhnout. Klasické opalování samozřejmě vhodné není vůbec, vždy střídat pobyt na slunci a pobyt ve stínu.
Tak všem, kdo k moři vyrážíte, přeju krásnou dovolenou 🙂

Začni psát komentář...

Odešli