Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    lutsousek
    6. pro 2016    Čtené 72x

    Moje testování s Tescomou

    Předem bych chtěla moc poděkovat za možnost testování výrobků Tescoma. Jelikož se řadím mezi prakticky nepečící osoby a vánoční pečení dělám čistě z povinnosti, měla jsem obrovskou radost, že jsem byla vybrána a s velikou nadějí v nalezení lásky k pečení, jsem se vrhla do testování.

    Když mi dorazil balíček, měla jsem těsta na perníčky i linecké už poctivě nachystána v lednici. 

    Začnu s recenzí na zdobící tužku Delícia. Tužku od jiné značky jsem měla v ruce loni a ihned ji vyměnila za klasický zdobící sáček. Byla jsem tedy dost zvědavá, v čem bude ta od Tescomy jiná. Nooo, ve všem. 🙂 

    Tužka je krásně měkká, snadno se mačká. V balení je pět špiček pro různé tloušťky zdobení. Plnící kroužek, silikonový stojánek a jehla na propichování ucpané trysky. 

    Samozřejmě nechybí ani návod a recepty na krémy vhodné na zdobení. 

    Na klasickou bílkovou polevu na perníčky jsem zvolila špičku č.1, tu nejtenší. Plnění nebylo zrovna nejpohodlnější, ale pomocí nože se poleva dostala dovnitř tak, jak má. 

    Závit není třeba moc utahovat, poleva krásně teče prakticky sama. Když tužka ztrácela tlak, buď jsem ji jemně zmáčkla nebo trochu utáhla píst. Poleva vytéká krásně jednolitě, tryska se ani jednou neucpala a nebylo nutné ji "protahovat" přiloženou jehlou (plastovou).  

    Perníčky byly nazdobeny rychle a prakticky bez práce. Nevýhody jsem našla jen ve vlastní kreativitě a třepoucích se rukách. 🙂 

    Problém nastal ve chvíli, kdy jsem potřebovala tužku doplnit a poleva začala vytékat vrchem kolem závitu z tužky a ani po kompletním vymytí už nechtěla spolupracovat. Připsala jsem to vlastní neschopnosti a únavě a nechala tužku odpočinout na pozdější dozdobení lineckého.

    Teď přišla na řadu vykrajovátka na linecké...

    Vykrajovátka Delícia od Tescomy jsou uložena v krabičce a nehrozí tak jejich poztrácení. V balení je 6 různých tvarů- hvězdička, stromeček, zvoneček, kapřík, hříbek a ... no něco mezi citronem a ořechem. Nevím, je to u nás tak 50/50. 🙂 Každopádně jsou hezké a malé, což já osobně chválím. Z lineckého jsou takové roztomilé jednohubky, rovnou do pusy a bez drobení. Vykrajování šlo samo- jedna řada obrysů, druhá řada rovnou se středy. Jedno jako druhé. 

    Dílky do sebe krásně zapadají, takže vykajování lineckého se středy je rychlé a všechny středy jsou přesně uprostřed a bez práce a zaměřování. 🙂 

    Byla to rychlovka!

    Akorát bylo objeveno malou záškodnicí a čeká mě druhé kolo pečení. A víte co? Letos mi to nevadí a těším se na pečení. Vykrajovátka jsou boží! 

    A konečně dovětek ke zdobící tužce Delícia. Linecké upečeno, slepeno a část jsem se rozhodla dozdobit čokoládou.

    Čokoládou se tužka plní krásně, nikde nestéká díky plnícímu kroužku. Zkrátka čistá, rychlá práce. Zkusila jsem špičku č. 2, ale na čokoládu a mini linecké byla silná, tak jsem se vrátila zpět k č.1. Dozdobeno bylo v mžiku, práce jde od ruky a hlavně to člověka baví! 

    Další problém s tužkou nastal až při mytí. Tužku jsem hned dala pod vodu, ale koncová část u špičky nešla čokolády úplně zbavit. Dle návodu jsem tedy to silikonové tělo dala do myčky na nádobí. Tužka přežila, ale stopy čokolády zůstaly. Naštěstí už po mytí v myčce stačilo tužku propláchnout pod tekoucí vodou a je zase jako nová. Bílková poleva šla ale vymýt krásně. 

    Sečteno a podtrženo

    Hodnotím celkově oba výrobky Delícia velmi kladně! Práci mi hrozně ulehčily, zrychlily a hlavně mě to bavilo. 🙂 Letos poprvé moje perníčky nepřipomínají zdobením Rorschachovi skvrny. Beru to jako moje malé velké vítězství! A doufám, že zvednu sebevědomí některým z vás, které se stydíte za svoje perníčky. Vždycky si teď můžete vzpomenout na ty moje, se kterými jsem ještě musela na veřejnost. 🙂 

    Ještě jednou děkuji za možnost otestovat výrobky Tescoma a vám všem přeji krásné Vánoce bez stresu a nervů, když se něco náhodou nepovede tak, jak byste chtěli. 

    Lucie