lvicek2000
3. dub 2018
309 

Testování Vichy Slow Age aneb léta běží zpět

Jak začít… Nejsem žádný kosmetický guru, ale zřejmě byly schválně vybírány ženy „v letech“, které mají nejen nějakou tu vrásku, ale také už fůru zkušeností se různými krémíčky a séry, abychom tuhle novinku z francouzských laboratoří měly s čím srovnávat. A vzhledem k tomu, že vrásek, zkušeností i roků mám víc než dost, jeden noční zázrak doputoval i ke mně. Sice měl drobné zdržení a nalezení balíčku mi naopak pár vrásek přidělalo, zbytek testování již proběhl v příjemné pohodě.

Moje tvář

Jen pár slov o mně a mé pleti. Zcela upřímně - na mé tváří je prostě vidět, že jsme se přehoupla přes půlku čtvrté dekády, vrásky mám hlavně kolem očí a to z mnoha důvodů - ráda a často se směju, denně se líčím, koukám do slunce a nenosím moc sluneční brýle a ten nejzásadnější důvod je, že bych měla nosit dioptrické brýle, které nenosím, tudíž k rozeznání osob na dálku musím ostřit a mhouřím oči. Nejhorší etapu nevyspání s dětmi mám již za sebou - 3 roky jsem bděla, další 3 roky spala na půl oka. V momentě, kdy se mé dvě děti naučily spát, vrátila jsem se do práce a děti svěřila vzdělávacím ústavům, takže nás zase ničí ranní vstávání. Ale upřímně - proti vstávání 12x za hodinu k rostoucí stoličce mé druhorozené je to pohoda.

Tohle všechno mám vepsáno ve tváři, na pleť působí gravitace o fous více než dřív, mám nesjednocenou barvu, často otoky kolem očí i po prospané noci a bohužel, ač mám pleť citlivou, místy má sklony se mastit a občas se objeví i pupínky. Ideální krém hledám již dlouho…

Testování a výsledky

Testování mělo probíhat 2 týdny, recenzi píši až poslední možný den, tudíž fakticky testuji poctivě celé tři týdny, což mi přijde velmi krátký čas na úplné zhodnocení. Další věc je, že velmi záleží (alespoň u mě), v jaké fázi cyklu se nacházím. Každopádně přicházím s těmito výsledky…

Jedná se o gel hnědé barvy a velmi příjemné vůně. Vím, že je to dost subjektivní, ale pro mě to byla vůně lehká, svěží, neobtěžující, květinová. Konzistence je gelová a velmi lehká, k namazání celého obličeje stačí opravdu malé množství, takže vydrží opravdu dlouho. Dle popisků by se po otevření měl krém do 12 měsíců vypotřebovat, tipuji, že s denním použitím mi minimálně půl až třičtvrtě roku vydrží. Hodně žen asi odradí celkem vysoká cena, ale zcela upřímně, pokud bych narazila na krém, který by mi vyhovoval po všech stránkách a vydržel mi skoro rok, byla bych ochotná platit i víc. Krém jsem užívala opravdu pravidelně každý večer po vyčistění pleti micelární vodou.

A co konkrétně jsem pozorovala na své pleti?

Nečekala jsem, že by mi zalezly vrásky, to podle mě nedokáže žádný krém, sama jsem byla zvědavá, jestli nějaké změny budu pozorovat. Byla jsem celkem skeptická. Po prvním týdnu jsem neměla pocit nějaké výrazné změny. Jedině že pleť byla na omak jakoby sametovější. Začínala jsem mít trochu obavy, o čem vlastně budu recenzi psát.

Druhý týden jsem se chtě nechtě začala víc pozorovat v zrcadle. Vlastně neumím popsat ten pravý důvod, ale začala jsem mít pocit, že i nenalíčená vypadám lépe. Vůbec nepoužívám make-up, ale na běžné denní líčení používám pudr a tvářenku, abych trochu, jak se říká, „prokoukla“ a měla svěží vzhled. A najednou mi přišlo, že pleť prostě vypadá lépe. Jakoby rozzářená. Zní to asi zvláštně, ale mám pocit, jako by vymizel takový šedavý tón pleti, který během dlouhé zimy bez slunce mívám. Otoky pod očima mám v určité míře stále, ale řekla bych, že tenhle problém potřebuje delší čas a hlavně je závislý na dalších faktorech jako pitný režim, spánkový režim, hormonální cyklus a jeho fáze apod.

Měla jsem také obavy, jestli se mi pleť nebude výrazně víc mastit. S tím mám problém u většiny krémů, které sice vyživují a hydratují pleť, ale ráno se probudím s mastnými zónami. To jsem u tohoto krému nezaznamenala. Jen jednou, když jsem použila krém jako masku, tzn. nanesla větší množství gelu a nechala působit asi 10 minut, pak vmasírovala do pleti a zbytky setřela kosmetickým tamponem, jsem ráno měla pocit více mastnější pleti, ale vzhledem k tomu, že každé ráno čistím pleť micelární vodou, přes den jsem už zvýšené maštění nezaznamenala. Po využití gelu jako masky byla pleť ještě více hebká než před tím.

Závěrem

Jak bych své testování shrnula… Určitě nepřestávám v použití krému dál, a pokud bude mít někdo zájem, napíšu recenzi třeba za další měsíc, dva… Krém mě rozhodně nezklamal, jsem vlastně zvědavá, co ještě na své pleti objevím za změny a zda si třeba všimne i někdo jiný. Nečekala jsem, že se po 2 týdnech používání změním v mladici se svěží pletí, ale nutno říct, že se cítím fakt dobře. Od dalšího použití si slibuji pomalejší stárnutí pleti a svěží vzhled.

Snažila jsem se o případnou fotodokumentaci, aby bylo vidět, jaké změny na mém letitém obličeji proběhly, ale to je fakt nemožné. Záleží na světle, úhlu obličeje, pohledu, zaostření foťáku apod. Takže jsem nakonec fotky hodila trochu do komičtější podoby. Když už musím zveřejnit svůj nenalíčený obličej, ať se trochu pobavíme. Navíc když jsem v nejmenovaném supermarketu kupovala babičce k svátku vaječňák a nechtěli po mně občanku, pojala jsem podezření, že bych své fotky neměla zveřejňovat vůbec. 😀

Závěrem bych chtěla poděkovat za možnost testovat, osobně mám s touto značkou již zkušenost a to pozitivní, byla jsem tedy zvědavá, jak obstojí tento krém. A já doufám, že obstojí stejně dobře, ale to ukáže asi až delší časový horizont. Krém doporučuji všem, kteří chtějí vyzkoušet lehký, nemastící gel s příjemnou vůní, který dá vaší pleti svěží vzhled a hebkost.

Ale nedá mi to skončit tím, že stejně nejdůležitější je váš vnitřní pocit a energie, která z vás vyzařuje. Pozitivní mysl a radost ze života je důležitým faktorem, který společně s dobrým krémem dokáže rozzářit vaši pleť a váš pohled…

#test_slowage2

Začni psát komentář...

Odešli