ma_cherie
13. dub 2023
1274 

Jaký dárek pro tchyni koupit? Potěšte ji něčím z mých 10 tipů

Asi každá žena (ale i muž) mi dá za pravdu, když řeknu, že mít skvělou tchyni je naprostá výhra! Taková tchyně se pak může pro svou snachu (nebo zetě) stát v podstatě druhou maminkou. Ať už máte záviděníhodnou tchyni, nebo ta vaše tchýně (jak jí častokrát nesprávně píšeme) spadá do opačné kategorie a všechny kolující vtipy na ní naprosto sednou, pravděpodobně vás párkrát do roka nemine pro ni vybrat dárek. A jestli tápete a marně přemýšlíte, co té své darovat pod stromeček, třeba se tento článek stane malou inspirací, nebo vás pomůže nasměrovat.


Kritéria, na která jsem se zaměřila při výběru dárků:

  • Praktičnost (žádné lapače prachu)
  • Cenově dostupné dárky
  • Pro běžné využití - nikoliv jen mimořádnou událost

1) Fotodárek

Zdroj fotky

Jestli si vaše tchyně užívá roli babičky a s vnoučaty by byla každou volnou chvíli, určitě jí potěší jakýkoliv fotodárek, ať má své blízké stále na očích. Nemusí se nutně jednat pouze
o kalendář či hrneček. Dostat může puzzle, které si sama poskládá nebo hodiny, na které se přes den podíváme nespočetněkrát. Hodiny s vlastní fotkou od firmy Motovidlo budou zárukou kvality a radosti.

Výhody

  • Lze je využít doma, na chatě, v práci - zkrátka kam se hodí
  • Doplněk, který je zároveň praktický
  • Můžeme zvolit jakoukoliv fotku (variabilita)

Nevýhody

  • Může narušit design bydlení

Nástěnné hodiny plexi Vlastní fotografie

Nástěnné hodiny plexi Vlastní fotografie mají průměr 30 cm. Lze na ně natisknout fotografii dle vlastního výběru. Je možné si libovolně zvolit i barvu plexiskla a provedení číslic.

Orientační cena v době publikace článku: od 840 Kč.


2) Oleje do koupele

Zdroj fotky

Přiklání-li se vaše tchyně v duelu vana x sprcha k týmu vana, určitě ocení například oleje do koupele značky Kneipp, které nabízí antistresovou variantu, uvolňující účinky, nebo odpočinkový efekt. Může si tak vybrat podle aktuální potřeby či nálady a dopřát si harmonizující chvilky jen sama pro sebe a při odpočinku načerpat síly... například na hlídání vnoučátek, protože ty rozhodně dají zabrat i ostřílené babičce!

Výhody

  • Více variant
  • Navodí příjemnou atmosféru
  • Cena

Nevýhody

  • Možná alergická reakce na kosmetiku

Kneipp Sada olejů do koupele

Kneipp Sada olejů do koupele je složená ze 6 koupelových olejů, přičemž každý z nich má obsah 20 ml. Oleje jsou bez parafínů, konzervantů, silikonů a ropných olejů. Nebyly testovány na zvířatech. Zároveň se řadí mezi Vegan produkty.

Orientační cena v době publikace článku: od 340 Kč.


3) Diamantová svíčka

Zdroj fotky

Diamantové svíčky. Znáte? Že ne? Jestli hledáte způsob, jak své tchyni naznačit, že je pro vás opravdový klenot a poklad, krásně to lze učinit obdarováním diamantovou svíčkou. Kromě příjemné vůně jí potěší i stříbrný šperk. Vybírat lze z několika variant vůní a druhů šperků. Zároveň je možné nechat na svíčku vytisknout vlastní text.

Výhody

  • Dva dárky v jednom (šperk a svíčka)
  • Delší doba těšení se na druhý dárek
  • Osobní dárek

Nevýhody

  • Vyšší cena
  • Šperk nemusí obdarované sednout

Diamantová svíčka Standard diamant kokos

Diamantová svíčka Standard diamant kokos má obsah 450 ml. Na svíčku je možné nechat vytisknout vlastní text, vzkaz, avšak nejvíce o patnácti znacích. Prsten v ní obsažený je ryzosti 925/1000.

Orientační cena v době publikace článku: od 939Kč.


4) Šperkovnice

Zdroj fotky

Aby bylo kam nový šperk i s těmi stávajícími uložit, je k tomuto účelu skvělá dřevěná šperkovnice. Troli je luxusní, velká šperkovnice se zrcátkem. Takovou truhličku ocení spousta malých parádnic a je součástí mnoha dětských dívčích pokojíčků. Ale proč ji nemít i v dospělosti, dát svým šperkům řád, ochranu a mít všechny přehledně na jednom místě?

Výhody

  • Může sloužit i jako pěkný doplněk na kosmetickém stolku
  • Uchování šperků v bezpečí
  • Zachování řádu a systému

Nevýhody

  • Kapacitně nemusí stačit, pokud má obdarovaná mnoho šperků

Troli Moderní bílá šperkovnice se zrcátkem B53

Troli Moderní bílá šperkovnice se zrcátkem B53 je šperkovnice vyrobená ze dřeva. Vrchní vrstvu tvoří bílá syntetická kůže. Uložit do ní lze prsteny, náramky, náušnice i náhrdelníky. Vnitřek šperkovnice je potažen šedým sametem.

Orientační cena v době publikace článku: od 890 Kč.


5) Stírací mapa

Zdroj fotky

Turistika je v podstatě tradiční „národní sport“. Vypovídají o tom i značené turistické trasy, které se na našem území začaly vyskytovat již v 19. století! Nabídnout chci Stírací mapu ČR. Pokud je i maminka vašeho milého (nebo milé 🙂) vášnivá turistka, určitě ocení stírací mapu navštívených míst po naší krásné republice. Pokud je to to pravé ořechové, možná se vám bude hodit vědět, že existuje i stírací mapa světa.

Výhody

  • Poslouží i jako pěkná vzpomínka na cesty
  • Mapa je přehledná

Nevýhody

  • Nemusí se líbit jako dekorace na zdi

Alum online Stírací mapa Česká republika

Alum online Stírací mapa Česká republika má rozměry 80 cm x 60 cm. Mapa obsahuje 120 turisticky významných míst v republice. Může sloužit i jako dekorace na zdi.

Orientační cena v době publikace článku: od 299Kč.


6) Svíčka, aroma difuzér

Zdroj fotky

Kdo by nemiloval příjemnou vůni, která se line domovem a pomůže navodit atmosféru. Více není třeba dodávat, svíčka je univerzálním dárkem, který ocení drtivá většina obdarovaných.

Vůni produkující dárek, který zároveň může plnit i funkci dekorace, je potom aroma difuzér, ve kterém navíc lze měnit vůni dle nálady a rovněž slouží jako příjemné osvětlení.

Tento ultrazvukový aroma difuzér provoní pomocí esenciálních olejů místnost o rozloze 40m2.

Výhody

  • Poslouží i jako zvlhčovač vzduchu
  • Plní i funkci jemného osvětlení

Nevýhody

  • Může vadit hluk
  • Nemusí ladit do interiéru

Keramický sonický Aroma difuzér

Keramický sonický Aroma difuzér má objem nádrže 100 ml. Provoní místnost o velikosti 40m2 a do nádrže lze přidat esenciální olej. Prosvícení lze vybírat z několika barev (modrá, červená, fialová, zelená...). Hlučnost činí <36 dB a při nedostatku vody se aroma difuzér automaticky vypne sám.

Orientační cena v době publikace článku: od 1049 Kč.


Něco na zub?

Osobně jsem vděčná za jedlé dárky. Často se jedná o dobroty, které jsem předtím buď vůbec neznala a nebo neochutnala, protože nebyla příležitost. Nejedná se o nepotřebné lapače prachu a o svých blízkých většinou dobře víme co jim chutná či nechutná
a co by je případně mohlo potěšit. Nestává se tak často situace, kdy je dárek spíše zklamáním a radost předstíraná.

7) Medové dobroty

Zdroj fotky

Ať má tchyňka život sladký jako med. Pokud má slabost pro toto bohatství od našich včel, rozhodně její chuťové pohárky potěší medová dobrota. A nemusí se nutně jednat o láhev medoviny. Například ořechy v medu od Medušky v sobě skloubí lahodnou (a s přimhouřením obou očí) i zdravou pochutinu.

Výhody

  • Tradiční pochutina, která mohla upadnout v zapomnění

Nevýhody

  • Trvanlivost

Meduška - med a mandle

Meduška med a mandle je kombinace ořechů a květového medu. Vhodné jsou jak k přímé konzumaci, tak k ochucení kaší apod.

Orientační cena v době publikace článku: od 115 Kč.


8) Ovocná vína

Zdroj fotky

Zajímavou ochutnávkou mohou být i ovocná vína. Nejedná se o žádnou dětskou verzi pití. Na seznámení s tímto druhem alkoholu se jeví jako ideální dárková sada vín od firmy Rybízák, ať si sama obdarovaná může vybrat, která příchuť vína je jejímu srdci nejbližší.

Výhody

  • Malé degustační lahvičky
  • Škála výběru
  • Větší výběr a možnost, že něco zachutná

Nevýhody

  • Lahve nepřijdou v žádném speciálním dárkovém balení

Rybízák mini degustační balíček 8 x 0,25 l

Rybízák mini degustační balíček 8 x 0,25 l je sada mini vín kdy každá lahev vychází zhruba na jednu skleničku vína. Lahve mají šroubovací uzávěr a obsah alkoholu je 11,5% obj.

Orientační cena v době publikace článku: od 550 Kč.


9) Koření

Zdroj fotky

Jestli od vaší tchyně chutná „jako od maminky“ a v kuchyni tráví čas ráda, jistě ji neurazí koření. Samozřejmě nemyslím pytlíčky ze supermarketu. I takovýto dárek se dá sehnat kvalitní a v pěkné podobě - například Koření od Antonína.

Výhody

  • Možnost vlastní kombinace dle osobních preferencí
  • Hezké dárkové balení

Nevýhody

  • Nenašla jsem

Cena se odvíjí podle vlastního výběru

Koření od Antonína - vlastní dárková kazeta

Koření od Antonína - vlastní dárková kazeta je dárková sada koření v kořenkách o velikosti 100ml. Kořenky jsou skleněné s uzávěrem z korku. Na každé je etiketa a kořenky jsou vloženy do krabičky z kartonu.


10) Káva? Čaj?

Zdroj fotky

A máme tu další duel. Pokud vaše tchyně kope za tým čaj, rozhodně ji potěší vyhlášený
a oblíbený Sonnentor. Milovnice kávy by naopak mohla ocenit třeba Monín sirupy do kávy na přípravu ochucené kávy.

Výhody

  • Více variant příchutí

Nevýhody

  • Ne příliš kvalitní složení

Monin Coffee box 4 x 250 ml

Monin Coffee box 4 x 250 ml je sada 4 sladkých sirupů pro přípravu ochucené kávy. Obsahuje varianty: čokoláda, vanilka, karamel a lískový oříšek. Využít je lze ale i pro mléčné nápoje a koktejly.

Orientační cena v době publikace článku: od 699 Kč.


Pokud máte zkušenosti s některým z produktů v článku, neváhejte se s nimi podělit v Centru recenzí. Pomůžete vytvářet místo, kde budou vaše zkušenosti a recenze jednotně a přehledně u sebe a pomůžete tak dalším i maminkám. Za sdílenou zkušenost vám jako poděkování zašleme srdíčko!

Ať už ale pro tchyni vyberete dárek jakýkoliv, největším dárkem pro nás všechny je existence a přítomnost našich blízkých milovaných. To je třeba si uvědomovat po celý rok, nikoliv jen na Vánoce.

Ale tyto krásné svátky přímo vybízí k tomu zpomalit. Možná dokonce i zastavit. Nehonit se za dokonalostí. Užívat si rodinné okamžiky. Ujistit své blízké o tom, jak moc jsou pro nás důležití a jak moc pro nás znamenají.

ma_cherie

tybrdo, tak ani jednu vec z těchto tipů by moje tchyně neocenila. Pritom takový pekny tipy to jsou.

21. lis 2021

@jijulka taktéž. Max to koření...

21. lis 2021

@elvira moje tchyně nevari, resp neumi varit 😀

21. lis 2021

Krásné tipy, hned bych si vybrala pro sebe, škoda, že nemám tchyni, která by to ocenila

21. lis 2021

@cassidyl ty olejicky kneipp jsou uplne dokonaly

21. lis 2021

@jijulka to je jediné, co moje tchýně dělá... na "parádu" jí neužije, voňavé cokoliv jí nezajímá, třeba sirupy do kafe jsou předražené sr... a nejlepší je "normální " kafe, stírací mapu? V posledních 20 letech byla nejdál 30 km od domova... A tak dál...😀 Jak to cítím, tak to asi moc dobře znáš.🙂

21. lis 2021

Ale já bych si teda vybrala...🙂

21. lis 2021

@elvira moje tchyně cestuje, ale ne po ČR 😆 jinak nic nic nic 😏

21. lis 2021

@elvira
@jijulka
@cassidyl díky holky, tak využijte tipy pro sebe a svojí radost 🙂 Taky mám v okolí člověka (tátu) co nic a nikdy neocení, nic nechce, nepotřebuje, nevyuzije. Ať vymýšlím co vymýšlím, nikdy se netrefím.. 😀

22. lis 2021

@jijulka děkuji za tip... já mám slabost na diamantové svíčky nádherné a dlouho voní a šperky jsou super

22. lis 2021

Tchanovci nic neslavi. Narozeniny, svátky, vánoce. Prostě nic. Takže je to vždy problém. Já snažím k narozeninám aspoň kafe a něco sladkého k ní. Na vánoce vesměs dostávají balíček s nějakou mnamkou. Bohužel nechtějí nikdy nic.

25. lis 2021

@msgracia Pro takové lidi je vždycky náročné vybrat něco, co by je potěšilo, že? ☹

27. lis 2021

@ma_cherie bohužel. Je to těžké.

27. lis 2021

@ma_cherie ani mi rodiče nic nechtějí. V roce 2014 dostali pár dní po vánocích dárek v podobě prvního vnoucete

27. lis 2021

@msgracia nebylo by lepší jim opravdu nic nedat, když nic nechtějí. Mě taky nic moc nepotěší, koupím si sama co chci, dárky jsme zrušili už před lety a je to velmi osvobozující.

13. dub 2023

@stratford my vedeme syna k tomu že člověka potěší když si na něj někdo vzpomene

13. kvě 2023

@msgracia každý dle svého, my je zase vedeme, že než strkat věci, co se vyhodí, neudělají radost, zahlcují planetu, je lepší respektovat přání.
Podle našich hodnot je nejlepší a nejdůležitější věnovat společně strávený čas. 😉

13. kvě 2023

@stratford vždy dostávají něco sladkého ke kávě.

14. kvě 2023

Začni psát komentář...

Odešli