Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    makacenka
    14. lis 2020    Čtené 393x

    TRABLE S VIDEOCHŮVIČKOU?

    Toto se vám s NannyCam H32 od TrueLife nestane!

    Když mi koník oznámil, že jsem byla vybrána k testování, nevěřila jsem svým vlastním očím. Jupííí! Měla jsem ohromnou radost, a ještě větší radost pro mě byla, že testovací věcí je video chůvička NannyCam H32 od TrueLife.

    Vybrat video chůvičku musí být přece jednoduché nebo NE? 

    Není tomu tak! Pokud tedy nepatříte mezi méně náročné, kteří se spokojí s čímkoli. My jsme se o tomto s manželem mohli přesvědčit. Před nějakým časem (zhruba 2 roky zpět) jsme koupili video chůvičku od jiného výrobce. Patřila mezi ty dražší a tak jsme měli docela veliké očekávání. Jak ale každý dobře ví, cena mnohdy opravdu neodpovídá kvalitě. Chůvičku jsme nakonec vraceli, protože pořád vypadával signál, i když stěny v bytě nebyly vůbec široké, obraz také nesplnil naše očekávání, a navíc chůvička neustále ukazovala chybu. Moc problémů na to, abychom si ji nechávali a tak jsme ji po dvou týdnech zkoušení reklamovali a druhou už jsme si nekoupili.

    Toto ale není případ video chůvičky TrueLife!

    Naštěstí jsem mohla poznat video chůvičku TrueLife. Nejen, že je cenově dostupná, ale pro mě je prozatím rolls royce mezi video chůvičkami! Od prvního dne mi pomáhala ulehčovat každodenní rutinu s dětmi, ať už se jednalo o jejich kontrolu během dne, kdy si hráli v jiné místnosti než jsem byla já, nebo při poledním a nočním spánku.

    Má několik funkcí:

    • obousměrné audio,
    • pouštění uspávacích melodií,
    • noční režim,
    • úsporný režim VOX (lze nastavit citlivost),
    • indikátor teploty,
    • datum, čas a budík,
    • 8 nastavitelných jazyků (mezi nimi i čeština),
    • ukazatel baterie a signálu.

    Teď bych vám ráda upřesnila jednotlivé funkce…

    Přes rodičovskou stanici je možné pustit dětem do kamery příjemné melodie. Hlasitost melodií, mikrofonu a odposlechu se dá dle potřeby zesilovat a zeslabovat jedním tlačítkem, nikoliv však zvlášť pro jednotlivé funkce.

    Obousměrné audio neboli komunikace, funguje na principu vysílačky (když mluvíte do rodičovské stanice odposlech z kamery se vypne, ale zapne se znovu po ukončení hovoru). Totéž platí s melodií, ta se pozastaví jakmile zmáčknete tlačítko pro funkci mikrofon, ale jakmile ho uvolníte, tak hraje dál. Tady ještě podotknu, že i při spuštění melodie na kameře odposlech stále funguje, takže se nemusíte bát, že by jste své miminko neslyšeli. Co se týče zvuku přijímaného z kamery, není určený k tomu, abyste porozuměli, co přesně dítě říká (málo jde rozumět slovům), ale spíš abyste poznali, že se na druhé straně něco děje (dítě pláče, mluví). V tomto však nevidím žádný problém a svůj úkol tímto chůvička krásně plní.

    Kvalita obrazu je výborná jak v denním, tak nočním režimu. Já osobně jsem měla kameru nastavenou od dětí ve vzdálenosti zhruba 4 metry. V nočním režimu jsem neviděla přímo každičký detail v místnosti, ale stačilo to k tomu, abych zahlédla pohyb dětí. 

    Režim VOXCo to je? Režim VOX je úsporný režim, který vám šetří baterii na rodičovské stanici, když ji zrovna nemáte zapojenou do elektrické sítě. Obrazovka stanice se vypne a spustí se v případě, že kamera na druhé straně zaregistruje pohyb nebo zvuk. Musím být upřímná, že mě tato funkce moc nevyhovovala. Několikrát se stalo, že jsem pláč svého dítka zaregistrovala dřív než video chůvička i přesto, že jsem měla nastavenou v tomto režimu velikou citlivost. Nevylučuji ale to, že to bylo právě nastavením veliké vzdálenosti kamery od dětí.

    Díky indikátoru teploty zjistíte, jaká je venku nebo v místnosti, kde dítě spí teplota.  Toto mi mnohdy pomohlo vzpomenout si, že jsem dětem zapomněla zapnout na spaní topení, jelikož přes den v místnosti moc netopíme. Takže i tuto funkci jsem ocenila. 🙂

    Datum, čas a budík jsem nevyužila. Nastavení jazyka je skvělé, pokud máte třeba vícejazyčnou domácnost. Já vyzkoušela chůvičku jak v češtině, tak v angličtině.

    Poslední neméně důležitou věcí, kterou bych chtěla zmínit je dosah video chůvičky. Ten je opravdu skvělí a překvapil mě. Nejen, že zvládne naše tři 30 centimetrové široké zdi, ale na zahradě měla chůvička dosah přes 50 metrů a ukazovala až dvě čárky z celkových čtyř.

    Na závěr bych se chtěla podělit o jednu mou vychytávku. Ne každý uspává děti v dosahu elektrické sítě. Což je docela problém, protože kamera, která dítě snímá, musí být neustále napájena. Jelikož jsem byla zvyklá nechávat spát děti i venku, přemýšlela jsem, jak tuto bariéru vyřešit. A tak jsem použila power banku, na kterou jsem kameru připojila, abych ji mohla dát kdekoli, kde bylo potřeba. Musela jsem ale použít jiný napájecí kabel, který má z jedné strany mini USB a z druhé strany normální USB kvůli výstupu na bance. V tomto vidím u chůvičky menší mínus a raději bych uvítala, kdyby byl napájecí kabel rozdělen na adaptér a propojovací kabel zakončený klasickým USB, abych ho mohla využít i jiným způsobem. Monitorování děťátka by bylo ještě dostupnější. Jakmile jsem ale tento problém vyřešila, byla jsem naprosto spokojena. 🙂

    Celkově hodnotím video chůvičku na 1- jelikož poslední věc vidím jako docela důležitou, protože jak každá maminka dobře ví, děti mnohdy usnou na místech, které bychom nečekali a je potřeba je mít neustále pod kontrolou.

    Moc děkuji za možnost testování a poznání video chůčky H32 od TrueLife. Doporučuji všemi deseti. 🙂 

    #test_truelife2 #recenze #zkusenosti_truelife

    Kde uspavate pres den deti? Venku v kocarku nebo doma v posteli? 💤

    Co jsme se nastehovali do domecku a mame zahradu, jsem v lete uspavala mladsiho syna v kocarku a nechavala spat pod stromem na zahrade. Je to docela daleko, pres vic jak 50 metru, tak jsem musela zkusit, jestli chuvicka bude mit signal az tam 🙂 a kupodivu mela!

    Zkousela jsem jaky bude mit dosah i doma a zvladla jednu sadrokartovou stenu a tri 30centimetrove cihlove steny. 4. uz nezvladla a signal se ztratil. I tak je to ale bozi vysledek a ja jsem nadsena 🙂 Pamatuji si jak jsme si koupili videochuvicku asi dvakrat tolik drazsi, ktera stezi zvladala jednu stenu, takze asi pochopite ze jsme ji po tydnu vraceli a dalsi uz nekoupili.

    Takze dosah muzu maximalne vychvalit! ❤️

    #test_truelife2

    (2 fotky)

    Pohoda, klidek, chuvicka...❤️

    Chuvicku mam sice zatim jen tyden, ale opravdu mi pomaha a prisla jako na zavolanou. Mladsimu synovi zacaly rust stolicky, budi se kazdou chvili a ja muzu vcas na jeho volani zareagovat 🌸
    Obraz videochuvicky je dobry jak v dennim, tak i v nocnim rezimu 🌙 Jelikoz mam dve deti, nemuzu mit kameru od videochuvicky postavenou nablizko, ale musim ji mit danou tak, aby zabirala co nejvetsi plochu pokoje, jelikoz deti lezi dal od sebe. Nejmladsi clen nasi rodiny lezi zhruba ve vzdalenosti 4m od kamery. Pri nocnim rezimu muzu videt pohyb, pri dennim treba i to, jestli je prikryty nebo odkryty perinou.
    Jedine, co mi moc nevyhovuje je display na rodicovskem zarizeni. Jelikoz je LCD je nutne se na nej divat z jednoho spravneho uhlu jinak je obraz hure citelny. Zatim jsem ale spokojena.

    Preji krasny zbytek vecera vsem unavenym mamam deti, ktere prave trapi rust zoubku.... 🌸🌸🌸💤

    #test_truelife2

    (2 fotky)

    Halloween s videochuvickou truelife...

    Od te doby, co mam deti, se snazim slavit vsechny zajimave svatky, ikdyz nejsou uplne ceske 😊 jednim z jich je prave Halloween. A tak jsem si pro deti tento den prichystala spoustu aktivit jako dlabani dyne, peceni susenek, lepeni duchu na okno a dalsi. Venku prselo a tak jsme si cely den hrali doma. Odpoledne jsme si postavili bunkr/domecek, ve kterem kluci sledovali pohadku 😊 a prave v tomto pripade jsem si mohla dobre vyzkouset obousmerne audio, ktere videochuvicka umoznuje. Nektere maminky vice deti asi moc dobre znaji obcasne sourozenecke postuchovani. Pro tento pripad jsem umistila videochuvicku do postaveneho domecku a mohla jsem se v klidu v jinem pokoji venovat uklizeni, aniz bych za nimi musela porad chodit a resit jejich drobne roztrzky. Mela jsem je pod kontrolou vizualne i poslechove. Navic jsem s nimi mohla diky obousmernemu audiu komunikovat kdykoli bylo potreba.

    Zvuk videochuvicky jsem si mohla vyzkouset i predchozi noc, kdy se probudil starsi syn a zacal plakat. Ihned jsem vedela, ze se neco deje a mohla rychle pribehnout nez stacil probudit mladsiho brasku. Kvalita zvuku je dostacujici na to, aby jste poznali, ze se neco deje. Videochuvicka umoznuje i pusteni prijemnych melodii( samozrejme s nastavitelnou hlasitosti, jejiz rozmezi je dle me tak akorat). Tyto melodie jsme si vsak pousteli pouze pres den, protoze vecer by to me deti nejspise rozptylovalo. Ale dovedu si predstavit vyborne vyuziti teto funkce pro mala miminka, ktere tyto melodie zcela jiste uklidni nebo i uspi.
    Prozatim vidim usnadneni diky videochuvicce ve dne i v noci 🌸

    #test_truelife2

    Jupiii! ❤️❤️❤️
    Byla jsem vybrana k testovani videochuvicky truelife. Dnes mi dorazil balicek a ja uz se tesim, az si prectu navod a chuvicku nainstaluji do pokoje. 😊
    Asi nektere vite, ze vybrat spravnou chuvicku, zvlaste videochuvicku neni mnohdy jednoduche. Jsem rada, ze ji mohu vyzkouset a podelit se s vami o sve zkusenosti a pripadne i rady.
    Proto pokud tuto vec aktualne resite, nebo se chystate v budoucnu resit, budu rada, kdyz si me pridate do oblibenych, aby vam nic neuniklo 🙂. Zatim muzu napsat, ze chuvicka je nadherna. Esteticky se mi opravdu moc libi. Je bila s prvky mintove barvy, da se postavit, ale ma moznost i na zaveseni. Je malicka, ale zaroven prave tak akorat velika 🙂 (pro predstavu davam fotku porovnavajici chuvicku s dlani)

    A ja jdu zkoumat dal...😍
    #test_truelife2

    (4 fotky)