1 / 1

    Občas to bývá vidět i ve filmech 🙂 Docela pěkná tradice pro děti, taková hra na schovávanou 😁. Mají v Americe i klasické adventní kalendáře jako jsou tady u nás (nemyslím ty čokoládové v krabičce 🙈, ale takové ty pytlíčky s překvapením na každý den)?

    1. pro 2021

    @vladusa85 Jo, zacina se to tady objevovat.

    1. pro 2021

    @mariegroth Co se pak s tím skřítkem děje po Vánocích? Zmizí jako všechny dekorace a objeví se za rok a nebo si s ním děti můžou hrát jako s hračkou?

    1. pro 2021

    Zajímavý zvyk 😉 krapet se děsím toho, kdy tady u nás přestane nosit dárky Ježíšek a bude nahrazen Santou. V Polsku už ve velké míře nenosí dárky Ježíšek, ale svatý Mikuláš, ještě když jsem byla malá, nosil i tam dárky výhradně Ježíšek.

    1. pro 2021

    @priefi Hele ale zrovna Mikuláš dává větší smysl než Jéžišek.

    1. pro 2021

    @odula řekla bych, že to je podle úhlu pohledu.

    1. pro 2021

    @galatea_a Ano, zmizi. Objevi se vzdy rano 1.prosince

    1. pro 2021

    @priefi No vidis, ale paradoxne Santa u nas neni zas az tak oslavovan, jak si vsichni mysli. Nosi detem treba 1-2 darky a zbytek nadeluji rodice a deti to vedi.

    1. pro 2021

    @odula Kamaradka je ortodoxni krestanka a take mi to tak vysvetlila

    1. pro 2021

    @mariegroth tady nosí dárky jultomten (father Christmas?). Pomáhaj mu "tomtenisssarna" (elves on the shelves ;) )V naší školce to jsou Rudolf a Nils. Ve dne spí, v noci bdí. Děti hledají kousky mapy, aby je "nissarna" mohli dát jultomten a aby všechny děti dostaly dárky. 🙂 tady bydlí :D

    2. pro 2021

    @odula juuuu 😍

    2. pro 2021