Tak se přiznejte, kdo z vás má zaděláno na miminko, které vzniklo v karanténě?

    My máme několik přátel, kteří očekávají potomka v prosinci, což tedy zhruba odpovídá době prvních karantén jak v USA, tak v Česku 🙂. Příchod miminka je velká událost a mnoho nastávajících maminek se na něj plně připravuje. Já se jako těhotná strašně moc zaměřovala na těhotenství a už tak moc ne na dobu po porodu. Škoda, že jsem nebyla lépe připravena na bolesti bříška, nespánek a...a všechno. Třeba jsem si měla víc “nastudovat” o probiotikách. Na druhou stranu, jak moc se vlastně žena může připravit?

    Nevím, jestli je to v Česku podobné, ale probiotika se u nás doporučují na každém rohu a vůbec bych se na nikoho nezlobila, kdyby řekl, že je to teď nějaká móda je brát a dřív se to neřešilo...No, není to tak úplně pravda. Spousta z nás jí probiotická jídla a ani si to neuvědomujeme. A jak je se můžeme ujistit, že miminka mají dostatek probiotik?

    KOJENÍ - Pokud kojíte a vaše strava je pestrá na probiotika (kvašené zelí, okurky, miso, kombucha, kefír, jogurt…), tak pak se probiotika přenesou do vašeho mléka.

    PŘÍKRMY - Od šestého měsíce dítěte můžete zařadit různé fermentované potraviny. V jiných kulturách malá miminka běžně baští fermentované potraviny. Třeba takové kimchi..

    DOPLNĚK STRAVY - JAMIESON PROBIOTIC BABY jedny z mnoha probiotik na trhu. Prodávají se v kapičkách, což je pro miminka ideální. A já jsem hodně na recenze a ty mají tyto kapky skvělé.

    Mnohé výzkumy ukazují na to, že probiotika dokážou pomoci při problémy s bříškem, přispívají k celkové pohodě a mohou podpořit celkovou imunitou.
    ——————

    Prosím, konzultujte podávání probiotik s vaším pediatrem.

    #jamieson
    #drbrowns