marketa612
3. kvě 2019
363 

Jak jsme testovali Mumínky

Dostala jsem příležitost otestovat dětské jednorázové pleny Muumi Baby, velikost 4 (7-14 kg) a vlhčené ubrousky a přebalovací podložky Helmi Baby. Tato příležitost mě velmi potěšila, protože mám doma jednoho, teď už 8 měsíčního chlapečka, kterému jednorázové pleny kupuji. Navíc jsou tyto výrobky ekologické a BIO, což je v dnešní době jedno velké plus.

Jednorázové plenky jsem kupovala už pro prvního syna, nikdy jsem se nedostala k látkovým. Velkou částí se na tom podílí i moje lenost. A u druhého syna oceňuji jednorázové pleny ještě víc, než kdy jindy.

Toto byla moje první zkušenost s ekologickými plenami. Už v minulosti jsem se po takových koukala, filozofie EKO plen se mi moc líbila, ale popravdě mě vždycky od jejich pořízení odradila cena. Ano chápu, že za kvalitu se musí připlatit. O to víc mě potěšila zpráva, že jsem byla vybrána k testování plen MUUMI Baby.

Musím říct, že mě pleny mile potěšily. Kvalita zpracování je perfektní. Pleny jsou krásně pevné a zároveň měkké, nesmrdí chemií, mají krásný potisk. Gumičky kolem stehýnek krásně těsní. Ikdyž měl syn v době testování něco málo přes 7 kg a pleny byly od 7 kg, žádná velká nehoda se nestala. Jednou jedinkrát se syn ráno vzbudil a měl menší mokrý flek na bodýčku. Ale těžko říct, zda propustily pleny nebo se mu prostě ráno při cestování v postýlce povedlo počurat tak, že to bylo ven z plenky.

Takže jsme je testovali přes den, to bylo úplně bez nehody a i v noci. Pleny jsou příjemě vysoké na zádíčka, takže když se pokakal, zádová část nic nepustila ven. A to i v tom případě, že se hodně vrtěl a cestoval po zemi. Vše zůstalo na svém místě. Jediná drobnost, kterou bych ráda vypíchla je, že suché zipy, lepítka mají hrozně malinkou část, za kterou se dají chytit při zapínání plíny. Často se mi stávalo, že jak jsem zatáhla, tak mi lepítko vyklouzlo mezi prsty.

Nemůžu ovšem úplně posoudit, jak pleny působily na pokožku syna. V době, kdy jsme začaly plenky používat, už měl zadeček lehce opruzený, protože jsem začala zavádět příkrmy a ty mu na zadek nedělají úplně nejlíp. Každopádně musím říct, že používání plen mu to určitě nezhoršilo.

A proto jsem ráda, že v balíku s plenami byly i vlhčené ubrousky HELMI Baby, které jsou bez vůně a barviv, zato jsou s Aloe vera. Tyto ubrousky byly na synův podrážděný zadeček super. Podráždění se nezhoršovalo a vypadalo, že ho ani utírání s nimi nebolí, takže super. Ubrousky jsou pěkně pevné, takže když je vytahujete z obalu, nestanou se z nich 3x větší „plachty“, jsou vlhké tak akorát a pěkně měkké.

Poslední produkt, který nám přišel, byly přebalovací podložky HEMI Baby. A i s těmi jsem byla spokojená. Bez nepříjemného umělého zápachu, příjemně měkké a přitom perfektně pevné, takže vydržely poměrně dost náročné zacházení syna v mateřském centru. Nejčastěji jsme je používali doma, ale svoje místo našly i v přebalovací tašce na cesty.

Na závěr bych chtěla ocenit i samotnou výrobu těchto produktů, která se snaží mít minimální dopad na životní prostředí.

Moc děkujeme Koníku za možnost produkty vyzkoušet!

#test_muumi

#recenze

#zkusenosti_pleny_muumi

Začni psát komentář...

Odešli