marketka_m
16. lis 2020
747 

TOP deskové hry

V každé rodině přijde období, kdy se děti více zajímají o deskové hry. Dítě si již hraje od malého věku. A tak nemůže být přece překvapením to, že s věkem přichází i obtížnější hry. První hru jakou jsme doma měli je JENGA. V jednoduchosti je krása. Tato hra je o zručnosti, ale i s mýli dětmi lze ji použít na klasické stavění domečků, věží, garáží atd.

Já dneska vložím seznam TOP her. Věřím, že hodně z Vás uslyší o nich poprvé. Třeba Vás inspirují a koupíte svým dětem! Nezapomeňte s dětmi hrát deskovky. Děti miluji, když můžou hrát hry se svými rodiči.

  • TOPITO – STÁT SE HVĚZDOU ŠAPITÓ
    • jedná se o stavění postaviček v cirkusu podle návodu, který si vylosujeme. Buďto budeme ukládat v nějakém pořadí a nebo na nějakém místě. Dítě se naučí manuální zručnosti (musí dřevěné figurky postavit na sebe, a dokonce je přesunout  z místa na jiné místo). A není to tak jednoduché. Dítě musí dopředu vymyslet strategii své hry. Cílem je rovněž Vás rozesmát, protože několikrát Vám celý cirkus spadne 🙂
  • ŽELVÍ ZÁVODY
    • cílem je, abychom se dostali k jídlu. Každý má svoji želvičku (skrytou před jinými hráči) a hrací karty. Pokud želva stane na poli jiné želvy, bere ji na krunýř 🙂 Na první pohled hra vypadá velmi složitě (pro děti), ale zaručuji, že se budete dobře bavit..dokonce ji děti pochopí velmi rychle. A věřím, že i dospěláci si tuto hru zamilují.
  • SUPERFARMÁŘ A JEZEVEC
    • každý hráč je farmářem a rozhoduje, jaké zvíře bude to jeho. Kdo chce vyhrát tuto logickou hru, musí mít nejvíce zvířat. Hraje se s hracími kostkami, které nám však výběr zvířat můžou pokazit, protože nás může navštívit vlk nebo liška. Ale můžeme se bránit, když si pořídíme malého nebo velkého pejska 🙂 Líbí se mi na hře i to, že zvířata můžeme prodávat jiným. Například za 6 králíků dostanete ovečku. S malými dětmi budete muset pomoci s počítáním, ale věřím, že i tuto hru děti pochopí velmi rychle. Dokonce se budete divit, jak Vás rychle dostane a vyhraje. 
  • DOBBLE
    • tuto hru snad nemusím ani popisovat. Myslím, že ji zná každý. Je tolik druhů již na trhu, že je těžko se v tom orientovat. Dokonce můžete si svou vlastní verzi vytvořit doma. Hru bych popsala jednoduše: vnímavost a rychlost. Je potřeba čím nejrychleji najít stejný symbol, obrázek. A to je vše přátelé. Takto jednoduché pravidla 🙂 Dokonce s malinkými dětmi můžete hrát tak, že nebudou pojmenovávat daný obrázek, ale pouze ho ukážou. Hra je super, protože se vejde do "kapsy" a tak ji můžete vzít kdekoli 🙂
  • 5 SEKUND JUNIOR
    • v této hře je potřeba odpovídat na otázky, ale na odpověď máme jenom 5 vteřin. Odpočet nám zajistí spirálová časomíra. Příklady otázek: Vyjmenuj 2 dny v týdnu, vyjmenuj 2 pomůcky kuchaře, vyjmenuj 2 zvířatka... atd. Nejenom, že si zahrajete, ale s dítětem můžete zopakovat zvířata, barvy, čísla a mnoho dalšího.
  • RIFF ROUTE – NA CESTĚ K ÚTESU 
    • cílem je dostat ryby do úkrytu, do bezpečí - korálů. Problémem jsou predátoři. Hráči pohybují rybami nebo predátory s cílem najít jak nejdříve úkryt. Je potřeba přemýšlet, aby naše ryby nebyly potravou predátorů. Je to jednoduchá hra, pro děti ideální. Určitě si zamilují obrázky, které jsou jakoby z pohádky. 

Děkuji za tipy. Dobble máme doma ve dvou verzích a teď mě zaujala hra 5 sekund Junior. Jinak máme doma také dost deskových a nějaké přinese i Ježíšek. 🙂

30. lis 2020

Ještě mohlo být zmíněno, od kolika let je hra vhodná 🙂 jinak super, díky

30. lis 2020

@nazka jo tak to mě už nenapadlo 🙂 ale když si to zkopíruješ do googla určitě se vše potřebné dozvíš od návodu, ukázek i věku 🙂

30. lis 2020

želví závody jsou boží 🙂 Jinak ještě pro nejmenší třeba Zajíček ve své jamce, Ovocný sad a pro tříleťáky pak Dračí poklad. Díky za tipy, některé neznám.

1. pro 2020

Začni psát komentář...

Odešli