mblumtritt
6. čer 2017
331 

Filmy pro společné večery

V minulém díle jsem vám dala tip na několik filmů které vám zpříjemní rozjímací večer bez chlapa a dnes na revanž nabízím několik děl, které jsou koukatelné pro obě strany.

Drive (2011)

To je na první pohled klasický film pro chlapy a vlastně mne kdysi přivedl na nápad kategorizovat takové filmy jako genderově divácky neutrální pro sobotní večer.

Týpek, kterým je Ryan Gosling, se živí jako kaskadér a sem tam po nocích jako řidič pro lidi, co potřebují rychle odjet (z místa činu) a prakticky nemluví.

Do sousedství se však přistěhuje Carey Mulligan a její syn, kteří potřebují jeho pomoc, což je ta dějová linka která uspokojí zase vás.

Poměrně velkou eskalaci násilí a gangsterskou zápletku vám vynahradí dlouhé všeříkající pohledy beze slov, velmi příjemná kamera a neotřelý soundtrack znějící jako pěkné léto v osmdesátkách.

Zmizelá (Gone girl, 2014)

Je to zatím poslední film od jednoho z nejlepších režíséru a tvůrce asi nejkultovnějšího díla svého formátu Sedm.

Nesahá mu bohužel ani po kotníky, ale i tak je to inteligentní thriller který vás velkou část filmu udrží v nevědomosti a přes zřejmou pointu vás i tak přiměje otevřít pusu údivem.

Určitě vás bude bavit hrdinčina ženská síla která jí žene do cíle a vašeho muže určitě pěkně vyděsí, čeho jsou i na první pohled křehké ženy schopny pro rodinné štěstí.

Perfect sense (2011)

Zpodobnění konce světa a vytrestání lidských hříchů, jak jej známe z klasických katastrofických filmů po zásahu Země asteroidem, virem nebo mimozemskou civilizací.

Friendly pro ženské publikum je z toho důvodu, že je vyprávěný pohledem na jeden čerstvě zamilovaný pár, který v té krásné prvotní fázi zamilovanosti očekává nejhorší konec.

Nadpozemsky krásná Eva Greeen a Ewan McGregor, který je v roli hajzla a sukničkáře asi nejvíc sexy ze všech svých rolí. SPOILER: i v tomto filmu jako ve všech svých rolích snad krom Obi Wana Kenobiho je Ewan také nahý, také souloží a já osobně pasuji tuto scénu jako jednu z nejlepších milostných scén ve filmu ever.

Disconnect (2012)

Povídkový film složený z několika příběhů s ústředním motivem spojující jednotlivé postavy online do celku vypovídajícím mnoho o tom, co se odehrává ve světě za modrou obrazovkou a jak moc to může ovlivnit náš život.

Velmi barvitý výběr lidských osudů do celku s velmi dobrým příběhem, výbornou hudbou a realistickou kamerou v psychologickém dramatu, který vás opaří i pohladí, by měl patřit mezi filmy které je opravdu třeba vidět.

Hra (The Game, 1997)

Dnes již klasický thriller Davida Finchera který se obejde bez násilí, se zábavnou pointou, který asi každý viděl, ale jednou za čas je třeba si ho připomenout.

Michael Douglas ve své asi nejlepší a kultovní roli bohatého a pracovně vytíženého muže, který zapoměl žít.

Vše je ztraceno (All is lost, 2013)

Robert Redford ve filmu který je odměnou a poctou za jeho celoživotní práci, kdy získává jedinou a hlavní roli v příběhu muže který životními zkušenostmi, klidně a trpělivě, bojuje o život při výletu na své plachetnici.

Minimum slov, žádná hudba, žádné další postavy, přesto velmi hluboká myšlenka ve skvělém zpracování.

Snad jsem vám usnadnila hledání kompromisů a přeji hezký večer! 

#zabava 

Začni psát komentář...

Odešli