13 / 19
    Hovězí guláš

    Poctivý hovězí gulášek s knedlama jako zdravý a nutričně vyvážený oběd? No proč ne?!👍

    Mám zkušenost, že člověk, který se snaží dlouhodobě zhubnout potřebuje čas od času zařadit do jídelníčku jídlo, které má rád - aby jsme se vyhnuli pocitu omezování a strádání. Pak se tedy nabízejí dvě možnosti, buď snížit množství oblíbeného jídla (ale to se nám moc neosvědčilo), nebo připravit jeho zdravější, ale stejně chutnou variantu.  V případě guláše stačí vlastně tak málo...sádlo nahradit za rostlinný olej, dát přednost libovému masu a zahušťovat zeleninou nebo moukou s vyšším obsahem vlákniny....

    Recept na cca 9 porcí (bez přílohy):

    500 g zadní hovězí kýta na kostky

    500 g čerstvá cibule

    2 lžíce rostlinného oleje

    1 lžíce sladké mleté papriky (případně pálivé)

    2 ks větší čerstvá rajčata (120 g)

    3 ks čerstvé papriky červená/ zelená (cca 300 g)

    8 g soli

    Guláš díky cibuli není nutné zahušťovat. Pokud vám hustota nevyhovuje, zahustit můžete ovesnou nebo celozrnnou moukou.

    🥣 Nutriční hodnoty na 1 porci (150 ml): energie: 470 kJ; sacharidy: 5 g; tuky: 4 g; bílkoviny: 14 g; vláknina: 3 g

    26. únor 2021