15 / 19
    Karlovarský knedlík z žitného pečiva

    Karlovarské knedlíky z žitného pečiva ( cca 5 porcí):

    200 g žitné pečivo na kousky pokrájené (ideálně celozrnné žitné)

    100 g hladká špaldová mouka (pokud vám nevadí, klidně žitnou mouku)

    2 vejce (zvlášť žloutek a bílek)

    100 ml vody

    špetka soli

    petrželka nebo pažitka
     

    Pečivo nakrájejte na kostičky a smíchejte ho s vodou.
    Bílky oddělte od žloutků a z bílků a špetky soli ušlehejte sníh
    K nakrájenému pečivu přidejte žloutky a sníh z bílků. Pak podle konzistence přidávejte mouku, aby hmota byla kompaktní, ale ne řídká. Pokud by hmota byla příliš řídká, přidejte více pečiva, nebo mouky. Pokud příliš hustá, přilijte trošku víc vody.

    Nechejte pár minut odpočinout, vytvarujte 2 šišky, zabalte je do potravinářské fólie a vařte ve vroucí vodě 10 minut.

    🥣1 porce (90 g): energie: 773 kJ; sacharidy: 31 g; tuky: 3 g; bílkoviny: 8 g; vláknina: 3 g

    26. únor 2021