mihsulka
12. čer 2017
901 

A hurá na stezky!

Článek je komerčním sdělením společnosti Mylan

------------------

Čím jsem starší, tím víc přibývá ročních období, které mám moc ráda. Za mých středoškolských let to bylo vždy léto. Jasný favorit celého roku a každé babí léto jsem posmutněla, že "zase celý rok" před námi. Postupně jsem přijala i to mrazivo, protože pocházím z hor na liberecku a zima spolu s Vánocemi byl takový ostrůvek, kdy už svítala naděje na další léto. S dětmi to je najednou jiné. Miluju barevný podzim, protože je neskutečně fotogenický, optimistický a pokud ho celý nepromarodíme kvůli školce, tipujeme s manželem, která z holek nám v tom vichru odletí i s drakem 🙂. Jaro, letos cítím, že i to jaro už mi sedne úplně jinak a ta radost, kdy zavonělo ve vzduchu, tak ta nás celou rodinu tahá za město, kdykoli je chvilka volna.

Děti se nám podařilo odkočárkovat už minulý rok, takže sice odpadl otazník s terénem na výletech, za to ale musíme brát v potaz, že nohy dvouleťáka neujdou extra moc. Zjistili jsme, že nejlépe ze všeho nám budou sedět všemožné stezky. Je jich opravdová fůra, jsou to taková lesní hřiště a mnoho z nich už dávno není jen naučnou cedulí po pěti kilometrech chůze.

Jestli nemáte Hřensko extra z ruky, za nás moc doporučujeme poměrně novou Rysí stezku. Je hned při vstupu do Hřenska, je krásná a má i menší okruh, který ušla dcera už na roce a půl. My ji objevili loni a letos se chystáme zase, tentokrát na okruh delší.

Spousta interaktivních tabulek, lesních prolézaček a malá, ale milá stezka bosou nohou. Holky se tam tehdy zasekly na docela dlouho a zbytek stezky si prošly na boso. 

 

Vždyť v lese boty nenosí nikdo, říkala tehdy tříletá Nela 😀. Tak důkaz místo slibu. Tahle poznávací cesta je opravdu povedená. Jestli máte a dáte tip na další, budeme moc rádi. Většinou si je spojíme i třeba s přespáním, takže vůbec nevadí, že nebude blízko. Jestli máte nějaký svůj výlet, kde se vám a dětem líbilo, napiště nám ho do komentáře a my se někam určitě vydáme.

 

Spolu se zazimováním kozaček jsem vyvětrala výletnický batoh, i v něm jsem aktualizovala lékárničku a napadlo mě, že ne moc maminek ji s sebou má. Máte už chodce? Určitě doporučuju mít alespoň minimum k ošetření s sebou. Mám v ní jen pár drobností, ale nejednou jsme se díky ní nemuseli vracet domů.

  1. Náplasti - nejlépe ty s obrázkem, protože takový Krtek, ten vyléčí i otevřenou zlomeninu přeci 🙂
  2. Dezinfekci - víte, že jsou i takové, které děti nepálí? Určitě se na ně v lékárně přeptejte.
  3. Antihistaminika - léky na alergické reakce, je jich na trhu fůra, doporučuju alespoň jedny perorální kapičky (při celkové reakci organizmu) a jeden gel, když vás nebo děti cokoli poštípe či pokouše.
  4. Gumové rukavice - jeden pár mám u sebe vždy. Člověk nikdy neví, kdy se naskytne u nehody nebo bude ošetřovat někoho jiného než je jeho vlastní rodina. A když ne, tak poslouží skvěle i místo kyblíku na písku 🙂. Tolik vody co se do ní vejde, to sotva unesete 😀

A jestli vy nebo vaše děti patříte mezi ty méně šťastné a bohužel vám dala příroda do vínku nějakou tu alergii, určitě už jako profíci nevycházíte bez kapesníků, spreje do nosu a kapek do očí. 

 A jestli jsou vaši děti šťastlivci a alergie je doposud nepotkala, užijte si to pravé jaro a zkuste použít kus přírody k barevnému hraní. Tráva, hlína  a kytičky všeho druhu. Vším se dá malovat. Holky to minulý rok moc bavilo, takže se těšíme na další kolo. Nelinka už něco málo vytvořit umí, mladší naše se spíš prasí v bahně a hlíně, ale co, i tím se dá něco vytvořit 😀. Minimálně na oblečení.

 

Z výsledných čmáranic jsme loni dělaly přáníčka a letos to asi obnovíme. V plánu je nějaké malování trávou a ze zeleného papíru pak popřejeme rodině krásné Velikonoce.  Jaro už se letos zařadilo mezi další roční období, na které se budu moc těšit. Holky obě slaví narozeniny, venku už je krásně a my vyrážíme ven. Ani ta Praha není kolikrát úplně marná.

Mějte se krásně, držíme palce na co nejvíc sluníčka, co nejmíň školkových nudlí a už to nebude dlouho trvat a ve skříních budou nejaktuálnější právě ta tílka a kraťásky. Nastražit foťáky, barevný rok začíná 🙂. Mějte se krásně.

Allergodil oční kapky, roztok je léčivý přípravek s účinnou látkou azelastini hydrochloridum k očnímu podání. Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Začni psát komentář...

Odešli