mikina_ii
12. dub 2019
1687 

Tropical Islands

Poměrně dlouho jsme nestrávili víkend jen tak sami tři někde dál a ideálně včetně noci. Takhle nějak začínalo naše uvažování o tom, co podnikneme o víkendu. A tak jsme s Lukym začali pátrat každý po své ose. Ten stejný den odpoledne jsme dali dohromady výsledky - oba jsme měli jen jeden a byl úplně stejný. Tropical Islands. Takže hurá směr Berlín!

Tropical Islands je největší atrakcí svého druhu v Evropě. Svého druhu znamená, že se jedná o největší evropský tropický prázdninový komplex. A tropický skutečně je - vnitřní teplota se pohybuje přes 30°C (přestože na stránkách uvádí průměr kolem 26°C, po dobu našeho pobytu pod třicítku neklesla), teplota v bazénech rovněž. Vlhkost vzduchu je rozhodně vysoká - to vždycky poznám na vlasech, když se začínají nekontrolovatelně kroutit🙂. A taky podle Kýši - prakticky okamžitě poté, co jsme přišli dovnitř hlásil, že je u moře🙂. 

Celý komplex je vybudován v bývalém hangáru pro vzducholoď, která ale nebyla nikdy postavena. Rozhodně nepřehlédnete už v okamžiku, kdy k němu přijíždíte. Tyčí se do výše 100 metrů a jeho výška je využita téměř celá - uvnitř létají balóny, kterými se můžete svézt a užít si tak výhled na Tropical Islands shora. Do balónů se úplně zamiloval Kryštůfek a neustále je pozoroval. A samozřejmě se chtěl svézt, čemuž jsme ale odolali. Celé tropické ostrovy mají 7 hektarů a v hale najdete prakticky cokoli, co si jen můžete představit. Kdyby se vám náhodou stalo, že se tam ocitnete jen s platební kartou, tak se vůbec nic neděje - ručníky i plavky nakoupíte, rozhodně se dobře najíte i napijete a možná se i ubytujete - na to ale myslete raději předem, protože bez rezervace byste mohli spát na lehátkách na pláži (což je mimochodem možné🙂).

Úplně první cesta nás vedla na procházku do deštného pralesa a vůbec zmapovat terén🙂. Kryštůfek byl úplně nadšený - živí ptáci, plameňáci, nádherní motýli, živé rostliny, rybičky, želvy, různí brouci a nechybí ani pár terárií. Musím říct, že i my jsme si to dost užili, protože Kýšovo nadšení je takové hezky nakažlivé🙂. Nás asi nejvíc zaujalo to, jakým způsobem jsou celé Tropical Islands členěné. Nenajdete tu totiž jednu část s ubytováním, ale váš pokoj může být prakticky kdekoli - jsou rozeseté všude po celém hangáru a velmi hezky začleněné do svého okolí. Asi vůbec nejdražší ubytování, které Tropical Islands nabízí, najdete nad Bali zátokou - 3 domečky s terasou, pod kterými teče vodopád do laguny. Téměř pohádka - jen si nesmíte uvědomit, že jste v Německu🙂. 

A úplně kompletní výlet včetně fotek najdete na www.hola-sova.cz. Výletům zdar!

diky za tip, uz o tom dlouho premyslim.Jeste jsem podrobne nestudovala, ale nevim, jestli jsem pochopila spravne, tak, kdyz koupim ubytovani, tak vstup je v cene?

12. dub 2019

Ty zhltla jsem to na blogu celé. Moc krásně napsané. Mohla bych se zeptat kolik jste tam nechali cca peněz za ty dva dny ? kolik bylo celkově ubytování a kolik jste utratily za jídlo, atrakce v tom dětském "koutku" , zmrzlinky apod . Pro přibližnou představu 🙂 Děkuju 🙂

12. dub 2019

Jeeee taky premyslime ze bychom vyrazili!🙂

12. dub 2019

@makynaeliska ja poslala manzelovi odkaz s navrhem na vylet a uz si piseme dovolenou🙂

12. dub 2019
12. dub 2019

@nadja73 ano, s ubytováním je vstup v ceně - na den příjezdu, den odjezdu až do jedné ráno následujícího dne🙂. A teď vůbec nevím, jestli jsem srozumitelná🙂

12. dub 2019

@kjajule ubytování pro nás 3 vyšlo na necelých 6 000 Kč, za zbytek jsme tam ty 4 000 nechali určitě. Atrakce v dětském koutku byly jen drobná položka - celkově do 10 Eur, největší položka bylo jednoznačně jídlo a pití.

12. dub 2019

@mikina_ii rozumim snad dobre 🙂 ve stredu rano prijedeme, ve ctvrtek odpoledne odjedeme a budeme platit pouze za ubytovani = zadne vstupne, ze? 🙂

12. dub 2019

@nadja73 ano, je to tak🙂

12. dub 2019

@mikina_ii Děkuju 🙂

12. dub 2019

@kjajule neni vubec za co a poradne si to uzijte👋

12. dub 2019

Začni psát komentář...

Odešli