icon
1 / 1
avatar

Ještě dávám vanilkový cukr. Je snadná a rychlá.

Odpověz
21. zář 2021
avatar

Vejce normálně do těsta nebo vyšlehat sníh z bílků? Děkuju 😊

Odpověz
21. zář 2021
avatar

@emillyhk nee, tohle je klasická hrnkovka. Žádná věda. Hlavně dobře vymazat a vysypat formu .

Odpověz
21. zář 2021
avatar

A není tuhá, když tam není sníh?

Odpověz
21. zář 2021
avatar

@nadja73 ne je právě krásně vláčná a není suchá. Takhle vždycky kdekoli ji dovezu nad všemi těmi slehackovymi, tvarohovymi a kdoví jakými. 😄

Odpověz
21. zář 2021
avatar

Já celé roky dělám jen tuhle, akorát bez rozinek. Dělala ji už moje mamka. Je nejlepší a vzdycky se po ni zapráší. Dělala jsem ji minulý týden zrovna a než jsem přišla domů z práce už nebyla 😁

Odpověz
21. zář 2021
avatar

taky dělávám a občas do těsta přidám nastrouhané jablíčko, je potom ještě vláčnější

Odpověz
21. zář 2021
avatar

Taky ji dělám už roky. Ale dávám jen půl hrnku cukru (i tak je to sladké ažaž), polovinu mouky celozrnné a mléko nahrazuji vodou nebo jogurtem. Když to po sobě tak čtu, udělala jsem z toho vlastně úplně jiný recept 😀

Odpověz
21. zář 2021
avatar

@herminka to fakt jde nahradit mliko vodou? a neni to poznat? nebo resp. to mliko tam nijak nechybi?

Odpověz
21. zář 2021
avatar

Já dávám hladkou a tři vejce, ale je super 👍.. kolikrát ji dělám i jako koláč, naházím jen ovoce a drobenku a hotovo.

Odpověz
21. zář 2021
avatar

@gbp Ne, zrovna nedávno jsme to tu řešily taky pod něčí KZ a psalo nás to tam víc. Ono mléko neobsahuje nic závratného, pár gramů bílkovin, nějaká laktóza, v tom množství celého plechu se to ztratí. Jediné, kde je poznat, jestli tam je mléko nebo voda, je kynuté těsto nasladko.
Já jsem začala dávat vodu místo mléka v době, kdy jsme vůbec nekupovali domů mléko, a zjistila jsem, že v tom vůbec nechybí.

Odpověz
21. zář 2021
avatar

Z jineho soudku - krasna kuchyn 😍😍

Odpověz
21. zář 2021
avatar

@vikinkav Moc děkuji! 😊♥️

Odpověz
22. zář 2021
avatar

Občas přidám ještě rumovy cukr a chutná jako "rum", občas citronovou kůru nebo vanilkový cukr. To jsou moje obměny klasické hrnkové.
Jinak za nás TOP je jahodová 🤭

Odpověz
22. zář 2021
avatar

Já zase občas dávám místo části mouky (cca půl hrnku) mleté ořechy, kokos nebo mák.

Odpověz
22. zář 2021
avatar

Můj oblíbený recept na pečení...používám to i na klasickou buchtu na plech s ovocem a drobenkou. Když potřebuju zpracovat jogurt nebo tvaroh tak to přidám

Odpověz
22. zář 2021
avatar

📌 dekuju, vyzkouším

Odpověz
23. zář 2021