Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    milacek118
    21. říj 2017    Čtené 438x

    Školka dříve jak ve třech letech?!

    Jelikož se všude kolem mě vedou debaty o tom,zda dítě do školky patří dřív jak ve třech letech. Jelikož na sociálních sítích jsou o tom sáhodlouhé diskuze a kolikrát i zbytečně vyhrocené,nutí mě to napsat svůj pohled a názor na toto téma.

    Když jsem čekala Eli, nenapadlo by mě ji dát do školky dříve,než je povinné(lépe řečeno,než mi skončí rodicak).

    Měla jsem to dokonce i jedné známé za "zlé",že své dítě dobrovolně "cpe" do školky dřív,než je nutné. Vždyť,kam tak pospicha? Prace ji neuteče?! - ptala jsem se sama sebe.

    Když se mi Eli narodila,vše se doma otočilo o 180°...jako asi u každé z nás,první rok jejího života jsem byla nadšená a šťastná,že s ni jsem.

    Potom jsem sama na sobě zacala pozorovat,že mi tak trochu chybí normální kontakt s lidmi,normální konverzace (ne,jen ham a ee atd.),zacala jsem proto vyhledávat různá mateřská centra,ale i přes to všechno to nebylo ono.Co si budeme povídat,my matky,se prostě nedokážeme bavit mezi sebou o něčem jiném než o dětech(v pozdějším věku dítěte určitě ano  ),nicméně jsem na sobě začala cítit totální vyhoreni...

    Elinka byla úžasná a stále je,nikdy bych jich za nic na světě nevymenila,ale prostě jsem to v tu chvíli tak cítila.

    Pocítila jsem,že i ona se se mnou vlastně už "nudí",ačkoliv jsem děsně podnikavý tvor a pořád jsme něco dělaly,tvorily,vyletovaly atd. Potrebovala kolem sebe víc a víc děti a to jsme da se říct denně byly v kontaktu alespoň s jedním dítětem z party. Jenže jsem všude byla já a ona se ode mě v podstate nemohla odpoutat.

    Rozhodla jsem se tedy,že ji zkusím dát do školky a uvidíme. To ji bylo přes dva roky.

    Já nastoupila do práce s tím,že když to nepůjde,vrátím se zpátky domů.

    A ono to šlo....

    Eli je ve školce nesmírně spokojená a šťastná,vidím na ni veliké změny a pokroky v chování. Je děsně tvoriva a ve školce se může více realizovat.Jelikož dělám jen na šest hodin denně,máme pro sebe u tak spoustu času.

    A já dnes vidím,že si ten čas spolu užíváme daleko víc,jsme si jedna pro druhou více cennější a vzácnější a to pouto mezi námi je více pevnější 

    Chci tímto článkem pouze říct,že i já měla jiný pohled. Ale je hrozně prima,že nám stát dává možnost se rozhodnout samy.Jen my maminky víme nejlépe,jestli je dítě připravené na skolku nebo ne,některé děti nejsou připravené ani ve třech létech.

    Podle mě není správné určovat,kdy je správné dát dítě do školky.Je to pouze n rodičích,ti znají své dítě nejlépe a ne stát, ne studie!!! Ale MY MATKY!

    Proto,pokud maminky vycitite,že by se vašemu detatku dařilo lépe ve školce,jděte do toho...Jen vy to poznáte...

    Hlavně tímto článkem nechci rozpoutat nějakou negativní debatu.

    Je to pouze můj názor a nikomu nic nenutim!