Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    misanekk
    22. bře 2020    Čtené 330x

    Nutrilon Profutura 2 - spokojená miminka i maminka

    Každá maminka chce dát svému dítěti to nejlepší a dnes je poměrně složité najít to "správné" kojenecké mléko. Trh nabízí spoustu značek a je těžké vybrat. 

    Můj Honzík (10 měsíců) měl možnost testovat ověřenou značku Nutrilon. Nedržel se teda ukázkově doporučeného množství, ale beru to, že je to pouze doporučení. V čem je tedy Nutrilon Profutura lepší/horší/jiný? Pro přehlednost jsem se rozhodla sepsat klady a zápory.

    + KLADY +

    + Chuť - jako správná máma než jsem dala napít Honzíkovi, ochutnala jsem sama. Překvapila mě velice příjemná, jemná až krémová chuť. Honzík s přijetím mlíka neměl vůbec problém a jeho blažený výraz vypovídal, že mu chutná 🙂

    + Balení - krabice za mě má jedničku s hvězdičkou. Dávala jsem testovat staršího syna (2,5 roku), aby jí otevřel a nedokázal to - tudíž nedostanou se tam zvědavé nenechavé dětské ručičky. Kvituji i praktický držák na odměrku. A hlavně po vybrání obsahu perfektně ještě dál poslouží v domácnosti - např. k uskladnění strouhánky...

    + Složení - Nutrilon je osvědčená značka, která podle mého názoru zaručuje kvalitu. Obsahuje vše důležité co má.

    - ZÁPORY -

    - Cena - to je asi nejvíc co mi vadí a věřím, že pro spoustu maminek na rodičovské dovolené je cena příliš vysoká.

    - Dostupnost - na internetu není problém zakoupit, ale v mém blízkém okolí se mi nepodařilo v žádném obchodě ani lékárně na něj narazit. Možná kdybych popojela dál do okresního města, tak věřím, že tam bych už měla štěstí. Bohužel s ohledem na současnou situaci s koronavirem jsem se rozhodla zbytečně necestovat po obchodech. 

    Ve finále můžu s klidným srdcem pokračovací mléko Nutrilon Profutura 2 DOPORUČIT. Honzík ho bez problémů přijal, chutnal mu a nedostavila se žádná negativní reakce.

    #recenze  #test_nutrilonprofutura #zkusenosti_nutrilonprofutura

    Když bolí zoubky a není chuť na "normální" jídlo, zachrání nás rýžová kaše - ta nezklame. Nutrilon profutura 🍼 ani v této kombinaci nezklamal. Vybrala jsem zbytek ze dna krabice a je po testování 😉
    #test_nutrilonprofutura

    Mami, nejde to. Je to rozbitý 😉 aneb poprosila jsem staršího syna Kubíka (2,5 roku), aby mi otevřel Honzíkovu krabici s mlíkem 🍼
    Uzavírání je opravdu velmi dobře řešené, aby se dovnitř nedostali nepovolané ručičky 🖐️(někdy i já mám co dělat😁).
    Vnitřek taky velice chválím - především držák na odměrku.

    #test_nutrilonprofutura

    Už týden testujeme 🍼 dávkování uvedené na krabici si Honzík teda upravil po svém. 266ml, které je uvedené se do něho prostě nevejde 😁 než jde spát vypije cca 200ml a jednou za noc se vzbudí na nášup cca 150ml. Ráno k snídani si pak ještě dá zase těch 150-200ml.
    #test_nutrilonprofutura

    Honzík hlásí že poctivě testuje 🍼
    S chutí je naprosto spokojený a já jsem ráda, že nemá žádné bolení bříška či jinou negativní reakci.
    #test_nutrilonprofutura

    #test_nutrilonprofutura #konik_testuje
    Příští týden se Honzík těší na testování pokračovacího kojeneckého mléka Nutrilon 2 Profutura 😍🍼

    misanekk
    28. srp 2018    Čtené 465x

    Co s sebou na porodní sál

    Nedávno jsem byla na Baby party a tam jsme nastávající mamince radili, co si určitě nesmí zapomenout s sebou zabalit do porodnice, až přijde den D. To mě inspirovalo k sepsání tohoto článku, navíc se mi to doufám bude ještě jednou hodit 🙂

    •         Oblečení: není potřeba žádné

    Padali názory, že některé by si na sebe hnusný nemocniční hábit nevzali (kdo ví, kdo ho měl před nimi), já osobně si ten jejich hábit vzala a byla jsem ráda. Pro mě je důležité být v čistém. A během 7 hodin kdy jsem rodila, jsem si ten si ten hábit měla možnost vyměnit 3x. Našla se mamina, která celou dobu strávila nahá, protože tak se cítila nejlépe. A tím radím se řídit. Tu jednu košili nebo větší triko případně uvezete a na místě podle vašeho rozpoložení a pocitu se rozhodnete. Oblečení vybírejte však tak, aby šlo dobře vyhrnout, pokud budete stát o bonding (ale která z nás by o něj nestála).

    •         Hroznový cukr a lahev neperlivé vody

    Jídlo není potřeba a ani to není žádoucí. Hlad zažene a energii skvěle doplní hroznový cukr, klidně několik balíčků s různou příchutí, ty se nezkazí a po narození miminka se ještě na doplnění energie budou hodit 🙂 K pití rozhodně ne žádnou sladkou limonádu, vezměte si neperlivou vodu, ale nakonec je podle mého názoru lepší jen si svlažit rty. Není dobré plnit si příliš močový měchýř.

    •         Osuška, žínka

    Pokud nebudete mít extra rychlý porod, tak určitě několikrát vlezete do teplé vany nebo sprchy. Některé z nás tam stráví většinu času (pomáhá ulevovat od bolesti). Žínka se hodí na otírání. Tím zaúkolujte případný doprovod, ať se cítí užitečný, že nějak může pomoct (i pro ně je ta bezmoc někdy hrozná).

    •         Přezůvky

    Doporučují se pantofle nebo boty s protiskluzovou podrážkou. Já osobně jsem měla příšerně nateklé nohy, takže mi bylo mnohem pohodlnější chodit bosa.

    •         Ústní voda

    Ač to není nic pěkného, občas se stává, že žena během první doby porodní zvrací. To byl i můj případ a díky bohu za lahvičku ústní vody. Nedokážu si představit, že bych si mezi kontrakcemi čistila zuby a ta pachuť v ústech se jinak přebít nedá.

    •         Gumička do vlasů

    Těm, které mají dlouhé vlasy, netřeba vysvětlovat. Lepší mít v záloze další dvě, co kdyby náhodou praskla, a není nic „příjemnějšího“ než vlasy v obličeji.

    •         Doklady

    Rozhodně nezapomeňte s sebou těhotenskou průkazku. Dál mějte u sebe občanský průkaz, oddací list (nejste-li vdaná, tak rodný list, notářsky ověřený souhlas s otcovstvím), kartičku zdravotní pojišťovny a prohlášení o jménu dítěte (lze vyplnit až po porodu). Většina nemocnic má na svých stránkách formuláře ke stažení, které vyžaduje k porodu.

    Dále může ještě někdo uvítat např.: CD s vlastní hudbou (většina z nás má v mobilu), balzám na rty, různé aroma-svíčky a oleje, homeopatika… Já se bez toho obešla, a když všechno zapomenete, nebojte, přesto porodíte 😉