mollyweasley
22. črc 2020
721 

Kontaktní ZOO v Liptovském Mikuláši

Už jste někdy byli zavření v kleci s medvědem? Že ne?

V Liptovském Mikuláši vyrůstá kolem Tatralandie plno zážitkových přicmrndů, jedním z nich je maličká kontaktní ZOO. Co všechno se nám líbilo?

Medvědi

Tento pár medvědů měl největší socializační naděje v době, kdy všechno zavřela korona. Nemohli jsme si na ně tedy (radši) sáhnout, ale do výběhu s nimi nás pustili. Asi mi stačil i jenom tento zážitek, děkuji.

Zranění z výběhu z medvědy! Zní to drsně, že? Oba dva uhýbali medvědovi na kraj a oba dva se odřeli o kus dřeva...

Kočkovité šelmy

Si můžete pohladit, záleží, jaké jsou zrovna na skladě. My měli štěstí na tyhle trhače.

Ptáci různých velikostí

Zde spící pelikán...byl k mání i bdělý, ale už jste někdy viděli pelikání zobák?

Různá drůbež, méně kontaktní, ale já ty zobáky stejně nemusím.

Nádherný Ara, kam se mohlo až od 12 let a bez slunečních brýlí...

Lamy modelky

Ta bílá uměla dát pusu. Vlepila naší dceři pusu do ucha, ta se zlekla, protože jí to nahlas mlasklo a lama se naštvala, protože za svůj výkon nedostala odměnu...

Krmit? Musíte!

Pokud u zvířete není klec (opice, lev), je dovoleno krmit. Koně, osla, krávu, kozu, ovci, klokana, pštrosa, lamu...ale bacha, pštrosi jsou rychlí a umí vyrvat z ruky celý nafasovaný kelímek!

Personál

Byl neuvěřitelný! Každý výběh měl svého, ten měl připravené povídání, odpovídal na otázky. Stačilo se podívat jejich směrem a už se nás ptali, jestli si nechceme něco zajímavého poslechnout...tak profesionální a milý přístup jsem zažila poprvé.

Super, diky za tip, jen nerozumim u medvedu tve textaci, ze mel nejvetsi socializacni nadeje v dobe, kdy vsechno zavrela korona, vubec to nechapu a nejsem blondyna 😁

22. črc 2020

Byli jsme před třema rokama a taky se nám zoo moc líbila. A musím souhlasit, že personál je opravdu super.🙂

22. črc 2020

@kackakastanka Když byli menší, mohli se pomalu učit na lidi a jejich doteky. S koronou si zvykli jenom na své ošetřovatele a na lidi jsou trochu divočejší.

22. črc 2020
22. črc 2020

Jezdíme do termalu Besenova a vždy navštívíme tuto zoo. Hladili jsme si medvidata i malé lvicky..☺ Uz se tam opet těšíme!

23. črc 2020

Začni psát komentář...

Odešli