moncakolarova
4. bře 2023
40 

AROMATERAPIE V PÉČI O ŽLUČNÍK A JÁTRA.

Jaro se začíná pomalinku rozkoukávat a počasí zkouší všechny své podoby. Po zimě, kdy bylo dobré pečovat hlavně o močový měchýř a ledviny přichází na řadu žlučník a játra, jejich pročištění a nastartování.

PRVNÍ VOLBA by měla být změna jídelníčku a vyměnit tučná a těžká jídla.

Jídelníček na jaře by měl být, pestrý, šťavnatý a zelený. Játrům a žlučníku svědčí hořké a zelené potraviny.

Zařaďte do svého jídelníčku zelené natě (pažitku, řeřichu, medvědí česnek, špenát), listovou zeleninu, čerstvé bylinky, klíčky a výhonky.

Bylinou číslo jedna pro regeneraci jater a podporu imunity je bodlák s názvem OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ. Nejlepší výsledky dosáhneme užíváním rozemletých semen. Přidat je můžeme např. do jogurtu nebo do kaše.

Druhá je PAMPELIŠKA výborně se hodí pro jarní čistící očistné jaterní kůry. Čistí krev, odstraňuje škodliviny z těla, podporuje trávení a látkovou výměnu, je silně močopudná. Pomáhá snižovat hladinu krevního cukru. Používá se celá rostlina od kořene až po květ.

Přetížená játra se projevují agresí, hněvem a pesimismem. Jsme-li vznětliví, napjatí a podráždění, játra nám dávají jasný signál, že nejsou v kondici.

Pomoci si můžeme i éterickými oleji.

BERGAMOT, HEŘMÁNEK, GRAPEFRUIT, MÁTA, SKOŘICE, POMERANČ, ŠALVĚJ MUŠKÁTOVÁ, CYPŘIŠ, JALOVEC Jejich vůně nás obejme svoji konejšivou silou, pomůže zejména na psychické úrovni, mírní menstruační problémy, migrény, zmírní emoce a zchladí horké hlavy.

 Ideální jsou v podobě masážních olejů, čichacích tyčinek a do koupele. 

Z rostlinných olejů, který má pozitivní vliv na játra, je SEZAMOVÝ OLEJ. Čistí játra, chrání proti žloutence a bakteriím. Jedná se o silný antioxidant, vhodný při migrénách, kožních problémech a cukrovce. Má protizánětlivé účinky. Je skvělý na zálivky salátů a při masáži krásně projeví a prohřeje pokožku.

Začni psát komentář...

Odešli