mummy88
20. dub 2017
4807 

RECENZE - LEHÁTKO DREAMER

    Prvním, produktem Joie, jehož jsme měli možnost testovat bylo lehátko Dreamer, které lze využít od narození až do 13 kg. Když jsme pro syna pořizovali výbavu, lehátko nebylo její součástí. Jednak jsem jej považovala za zbytečnost, a také jsem četla několik článků, kde se lehátka pro malá miminka spíše nedoporučují, a proto když jsme jej dostali na testování, obávala jsem se, že u nás nebude mít takové využití, jaké by bylo žádoucí. Když jsem ale Mikuláše do lehátka poprvé uložila, byla jsem velmi překvapená, jak v něm byl spokojený. Dali jsme mu tedy šanci a postupně se stalo součástí našeho denního režimu.

    Využívala jsem jej většinou ráno, když jsem si potřebovala uvařit snídani a Mikulášek ještě nebyl natolik „v pohodě“, abych ho mohla nechat chvíli ležet v obývacím pokoji na dece. Lehátko je velmi lehké, takže nebyl problém jej přenést do kuchyně a syn z něj měl super výhled na mámu. 

    Vyrábí se ve dvou barevných provedení, my měli doma lehátko ve verzi Denim, které se mi moc líbilo. Je krásné vkusné, působí čistým jednoduchým dojmem a je vyrobeno z příjemného a praktického materiálu.

    Lehátko je bezpečné, je vybaveno polstrovaným postrojem, který jde snadno a rychle zapnout a má bezpečnostní pojistku, aby si jej dítě nemohlo rozepnout (kdyby bylo náhodou nějak moc zručné 🙂. Součástí je také odnímatelná a otočná hrazda, na které jsou zavěšeny dvě hračky, které ale pro našeho syna nebyly až tak zajímavé a hlavně byly dost vysoko a jen koukat ho nebavilo, takže jsme na hrazdu občas pověsili nějakou tu naši a s tou s i krásně vyhrál a dokázal se na čas zabavit sám.

    Lehátko Dreamer nabízí hned několik poloh pro záda i pro nohy, takže si každý může vybrat, jaká kombinace mu vyhovuje.

    My jsme využívali především nejnižší polohu s zvýšenými nožičkami kvůli tomu, že Miky zatím nesedí, tak aby nenamáhal páteř. Nejprve jsem byla z lehátka nervózní, ale opravdu v něm skoro ležel, takže mě to uklidnilo.

    Na opěrce nohou jsou umístěna tlačítka s volbou zvuku, vibrací a hlasitosti, která jsou zakryta látkou přichycenou suchými zipy. Vybrat si můžete ze zvuků přírody i moc pěkných jemných melodií. Tím jak Mikulášek kopal nohama si lehátkem sám houpal, což je opravdu super! Pokud však byla opěrka nohou ve vyšší poloze, kopal do tlačítek a neustále si zapínal na lehátku vibrace – nebo jestli to dělal schválně.. 🙂 Jednou se mu dokonce podařilo přilepit si na lištu ponožky 😀.

Výhodou je, že lehátko lze využívat i ke krmení miminka, dá se stabilizovat vysunutím plastové lišty, což ocení především maminky s dětmi na UM, nebo ty, které již podávají příkrmy.

Lehátko se dá bez problémů složit a sbalit na cesty, je velmi skladné, takže se vleze do jakéhokoliv kufru auta.

A abych recenzi shrnula, uvádím přehledně klady a zápory lehátka Dreamer:

klady:

+ krásný design

+ hrazda s hračkami (opravdu velká výhoda!)

+ bezpečnostní postroj s polstrováním, který lze snadno a rychle zapnout

+ odnímatelný a pratelný potah a vnitřní vložka

+ krásné melodie, velký výběr (5 klasických melodií a 5 přírodních zvuků)

+ 2 stupně intenzity vibrace

+ několik poloh (3 polohy sklonu sezení, 2 polohy nastavení opěrky nohou)

+ houpání či zajištění stabilní pozice lehátka

+ lehkost a skladnost, malý rozměr po složení

zápory:

- nevhodně umístěná lišta s tlačítky

- barevně nevýrazné hračky

Vyjmenované zápory považuji spíše za kosmetické nedostatky. Nejedná se o nic, co by mi nějak zásadně vadilo nebo ovlivňovalo funkci lehátka. Ačkoliv jsem nikdy nebyla fanouškem lehátek, musím říct, že se v naší domácnosti stalo velkým pomocníkem (i když jen na pár desítek minut denně) a bude mi chybět. 🙂 Myslím si, že v lehátkách obecně by děti neměly trávit příliš času, ale na tu chvíli, když si máma potřebuje sednout, nasnídat se, vysprchovat se, nebo prostě dítě odložit, je to opravdu vynikající pomocník!

Odkaz s bližšími informacemi o výrobku: www.joiebaby.info/dre_vlastnosti.php

zde je kde koupit:

Denim: www.babypoint.cz/x8030-w100/dreamer-denim

Khloe and Bert Gray:  www.babypoint.cz/x8029-w100/dreamer-khloe-and-bert-gray

Marcela

#joie

Dobry den, lehatko je prosim na prodej ?
Dekuji za info.

19. dub 2017
mummy88
autor

@scigi přihodila jsem do článku i odkazy s informacemi i odkaz na eshop, tak mrkněte a díky za upozornění. 🙂

19. dub 2017

@mummy88 uvažujem o kúpe tohto kresielka a viete mi prosím napísať, či húpanie ide iba manuálne alebo sa dá nastaviť z jednej možnosti tlačítiek? Na internete nie sú bohužial videá ☹ a je prosím dostatočne stabilné pre novorodenca? vopred ďakujem

12. srp 2017
mummy88
autor

@hydrangeapeony houpání skrze tlačítko není, lehátko se houpe / pruží, pokud se dítě "mele" což se u novorozence neděje. Jinak lehátko je oficiálně použitelné od narození. Ačkoliv jsou názory, že novorozenec do lehátka (jakéhokoliv) nepatří a j osobně bych ho tam nedala, ale to už je na každé mamince. 🙂. Použít od narození jde. Jinak pokud bys chtěla opravdu aby houpalo samo, možná by pro vás bylo vhodnější houpátko Serina https://www.joiebaby.info/ser_funkce.php .

Jinak o lehátku Dreamer najdeš bližší informace zde : https://www.joiebaby.info/dre_funkce.php
Pokud bys ještě něco potřebovala vědět, klidně se ozvi, ráda pomůžu. 🙂

12. srp 2017

@mummy88 Ďakujem pekne 👏 ❤

13. srp 2017

Začni psát komentář...

Odešli